Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågelåda: Halvtidsrapport 2018/19

Halva säsongen är spelad och året är så gott som slut. Det är således dags för en ordentlig halvtidsrapport i form av en frågelåda.

Bäst och sämst

Vad var det bästa med Manchester United under kalenderåret 2018?

Johan Nilsson: Kan tyvärr inte se något positivt med denna hösten alls, om man inte räknar med sparkandet av Mourinho förstås.

Sarah Svensson: Att Mourinho försvann.

Marcus Beijar: Att Ed Woodward och övriga styrande personer till sist insåg att José Mourinho inte var rätt man att leda Manchester United. Det borde man ha förstått innan man anställde honom, men sett till hur genomtrist detta år ändå varit så får det anses vara det klart bästa.

Mikael Österdahl: Att den före detta managern äntligen fick sparken. Han borde aldrig ha anställts och det dröjde åt helvete för länge innan misstaget åtgärdades. Men nu är han historia och jag tänker fortsätta kämpa för att slippa nämna hans namn.

Ibraheem Alsalman: Att Anthony Martial stannade. Under José Mourinho hade fransmannen det tufft. Portugisen kunde inte ta ut det bästa av honom och under sommaren försökte Martial få ett slut på det genom att flytta till en annan klubb. Tack och lov började han få speltid från och med oktober och har gjort det ganska så jättebra. Lagets målkung!

Björn Appelgren: Rashford såklart. Men också att man vågade satsa på Ole Gunnar Solskjaer som interim. Nu finns det en dröm om något bra igen. Fick också se vändningen mot Newcastle på plats, det var mäktigt (men kanske också dåligt på så sätt att den förlängde Mourinhos tid i United).

Gustav Brinck-Larsen: Sparkningen av Mourinho? Det känns typ som det just nu. En andraplats i ligan kan man acceptera, men inte på det sätt som det skedde och det skall aldrig vara det bästa som hänt. Så jag får nog säga sparkningen av Mourinho och tillsättandet av Solskjaer.

Adam Fröberg: Att klubben, till sist, fick tummen ur och sparkade Mourinho. Ser vi till enskilda prestationer är 2-1-segern mot Liverpool på Old Trafford och vändningen borta mot City de som sticker ut. Båda förra säsongen.

Vad var det sämsta med Manchester United under kalenderåret 2018?

Johan Nilsson: Att United inte tog ett enda steg framåt i spelutveckling, snarare ännu sämre

Sarah Svensson: Att Mourinho var kvar så länge som han var.

Marcus Beijar: Att José Mourinho var tränare så länge som han ändå var. Det i sin tur ledde till hur vi uppträdde spelmässigt.

Mikael Österdahl: Den totala uppgivenheten och apatin runt den förnedrande förlusten mot Liverpool. Det var inte så mycket att vi inte försökte vinna, mer att vi från början försökte förlora med så lite som möjligt. (Egentligen är svaret att den före detta managern inte fick sparken i januari, februari, mars, april, maj, juni, juli, augusti, september, oktober eller november.)

Ibraheem Alsalman: José Mourinho. Förstörde laget och körde ner spelarnas självförtroende i botten. Kritiserade allt annat än sig själv. Med det sagt blir det svårt att inte inse att José var det sämsta med Manchester United under året.

Björn Appelgren: Matcherna mot West Ham, Southampton, Valencia och Liverpool. Sjukt förbryllad över att Mou fick sitta kvar efter West Ham. Bubblar in 0-0 mot Crystal Palace också, som jag såg live.

Gustav Brinck-Larsen: Att laget på alla sätt gick bakåt, fram till sista veckan. Dåligt spel, dålig attityd som osade från alla delar av klubben och en allmänt kass stämning.

Adam Fröberg: Väntat svar, men Mourinho. Sevilla-insatsen var den enskilt sämsta insatsen.

Vilken Unitedspelare har presterat bäst hittills den här säsongen?

Johan Nilsson: Jag väljer att svara Lindelöf på denna fråga. Han är en av få som inte blev sämre, han anpassade sig väl i klubben och har utvecklats positivt.

Sarah Svensson: Lindelöf. Stabil och har vuxit på ett imponerande sätt i sin roll.

Embed from Getty Images

Marcus Beijar: Oj, det är sannerligen inte lätt att svara på. Jag väger mellan Anthony Martial och Victor Lindelöf. I Martials fall handlar det om att han trots allt är lagets bästa målskytt och att han visat vilken klasspelare han trots allt är oftare än han inte visat det. I Lindelöfs fall jämför jag höstens prestation med den förra säsongen och då är det natt och dag. Valet faller på fransmannen.

Mikael Österdahl: David de Gea gör med David de Gea-mått ingen stor säsong men han är fortfarande världens bästa målvakt och bra i stort sett i varenda match.

Ibraheem Alsalman: Anthony Martial har gjort det jättebra den här säsongen. Leder interna skytteligan i Premier League med åtta mål och det händer saker varje gång han får bollen. Victor Nilsson Lindelöf bör nämnas också. Har fått axla stort ansvar även om defensiven har läckt. Utmärker sig bland alla försvarare.

Björn Appelgren: Det har ju varit sjukt ojämnt hos vissa spelare. Svårt att singla ut någon. Så jag säger faktiskt ingen. Men några spelare kan få ett omnämnande som ok/godkända: Martial, Rashford, Pogba, de Gea, Mata, Lingard och Herrera (ingen back har kommit upp i ok nivå). Avgränsar man till tiden efter Mourinho så har ju fler varit bra…

Gustav Brinck-Larsen: För mig står det mellan Paul Pogba och Anthony Martial. Sett över hela hösten har ingen spelare gjort fantastiskt ifrån sig, men Martials period med sex mål på fem PL-matcher gör att jag ger honom utmärkelsen. Men Pogba är bra nära.

Adam Fröberg: Anthony Martial. Efter en tung start på säsongen med lite speltid har fransmannen presterat kontinuerligt i match efter match. Lagets bästa målskytt i ligan. Se till att kontraktera vår guldklimp, och det illa kvickt!

Vilken Unitedspelare har varit den största besvikelsen hittills den här säsongen?

Johan Nilsson: Alexis Sanchez, går inte att svara annat här. Har en otrolig potential på alla sätt, men han har verkligen velat spela sig bort under Mourinho.

Sarah Svensson: Pogba. En spelare på den nivån måste kunna hålla en bättre lägsta kvalitet än vad han gjort, detta trots dem dispyter han haft med Mourinho.

Marcus Beijar: Paul Pogba. Visst, man kan skylla på att han har varit missgynnad av Mourinho och att det sett ut som det gjort därefter, men det är ändå inte en ursäkt. Pogba är i sina bästa stunder en av världens absolut bästa mittfältare och hade en nyckelroll i det Frankrike som vann VM-guld i somras. Då ska det baske mig inte se ut så här i klubblaget.

Mikael Österdahl: Den här frågan är, av helt fel anledning, alldeles för svår. Jag landar ändå på Nemanja Matic som har spelat varenda minut (inte helt sant) och varit usel varenda minut (aningen överdrivet). Hedersomnämnande till Alexis Sánchez trots att jag nog hade lägre förhoppningar på honom än många andra.

Ibraheem Alsalman: Lukaku. Har gång på gång fått sin chans men han känns iskall. Har tidigare hyllat honom och tyckt att han gjort det bra utifrån förutsättningar och sättet United spelade på under José Mourinho. Men det är inget försvar. Han har fått sina lägen och missade. Tror fortfarande mycket på honom. Hoppas han får till det under Ole Gunnar Solskjær.

Björn Appelgren: Finns ju många: Lukaku, Sanchez, Matic, alla backar, Fred (som kanske inte fått chansen tillräckligt kontinuerligt för att bedöma rättvist).

Gustav Brinck-Larsen: Jag landar nog på Alexis. En svag vår följdes upp av en bra försäsongsturné, där jag fick känslan av att det var dags för Alexis att skina i United. Istället har han knappt lyckas ta en plats i elvan, bara gjort ett mål och sedan varit borta med någon märklig hamstringskada.

Embed from Getty Images

Adam Fröberg: Alexis Sanchez. Efter en försäsong där chilenaren, tillsammans med Andreas Pereira, var bästa United-spelare, hade jag höga förhoppningar. Vi vet att han har enorma höjder i sig, men hittills har han inte fått ut i närheten av dem. Nu är det upp till bevis!

Det reviderade tipset

Sisådär halva säsongen är spelad. United är sexa, en bra bit i från topp fyra. På vilken plats slutar United?

Johan Nilsson: United slutar 5:a, avståndet upp är lite för stort tror jag. Men jag blir inte förvånad om vi lyckat klättra upp till plats 4.

Sarah Svensson: Jag hoppas att vi lyckas klättra åtminstone en placering upp i tabellen. Vi slutar femma.

Marcus Beijar: Jag tror att Solskjaer trots allt har en sammantaget positiv effekt på laget och att Arsenal får det jobbigt efter nyår. Det räcker till en femteplats för United.

Mikael Österdahl: Något annat än att vi från den här positionen slutar sexa skulle vara en skräll. Skrällen jag kan föreställa mig är väl i så fall att vi går förbi Arsenal men den chansen är liten.

Ibraheem Alsalman: De slutar på en sjätte plats. Har skrivit det tidigare och skriver det igen. Topp fem lagen är just nu bättre och har mycket bra kemi i truppen. Även om Ole Gunnar Solskjær gör det riktigt bra under vårsäsongen så kommer det inte räcka till. Det krävs tid för att bygga ett bra fotbollslag.

Björn Appelgren: Hoppas såklart på en fjärdeplats, man ska aldrig sluta tro.

Gustav Brinck-Larsen: Innan Solskjaer hade jag tippat på någonstans mellan sexa och tia. Nu är jag mer optimistisk, och tänker att vi faktiskt tar oss förbi både Arsenal och Chelsea. Så, fyra.

Adam Fröberg: United slutar 5:a. Före Arsenal men några poäng bakom Chelsea på 4:e.

Hur förhåller sig det till hur du tippade inför säsongen?

Johan Nilsson: Jag trodde verkligen vi skulle vara med och slåss om titeln. Vi har definitivt spelartruppen för det, tyvärr hade vi också en tränare som inte ville anpassa sig efter den moderna fotbollen.

Sarah Svensson: Hahaha. Katastrofalt dåligt. Tror jag tippade oss som två alt. trea inför säsongen.

Marcus Beijar: Jag kollade upp vad jag svarat. Jag sade fyra, om vi gör en bra vår innan säsongen. Nu säger jag femma om vi gör en bra vår, så inte jättelångt ifrån.

Mikael Österdahl: Jag läser mig till att jag tippade oss som fyra, vilket är en placering bättre än jag tippade att jag hade tippat. Så ett par placeringar sämre alltså.

Ibraheem Alsalman: Ganska bra. Jag har faktiskt tippat de på en 5:e plats och med det så missar de Champions League. Jag tänkte då att det ALLTID spricker för José Mourinho under sin tredje säsong.

Björn Appelgren: Haha, tippar ju alltid på titel, så det har ju skitit sig rejält.

Gustav Brinck-Larsen: Jag trodde vi skulle sluta topp två, så sämre helt enkelt.

Adam Fröberg: Tippade att vi skulle lösa en fjärdeplats, så en placering sämre. Dock stor skillnad på att bli 4:a respektive 5:a i och med att det förstnämnda innebär Champions League.

Är detta året vi får genomlida en Premier League-titel för Liverpool?

Johan Nilsson: Det hoppas jag verkligen inte. Av 2 onda ting, jag räknar med att dom och City slåss om titeln, så väljer jag definitivt City. Liverpool’s supportrar är ett speciellt släkte, utan att nämna mer om detta.

Sarah Svensson: Nej. Av den enkla anledningen att det inte får hända. Det hade varit för outhärdligt.

Marcus Beijar: Om det fortsätter som nu så tyder mycket på det tyvärr. City fick ju för sig att tappa poäng hemma mot Crystal Palace här för leden och känns mindre hungrigt. Beror ju på hur det faller sig i Europa också, men måste jag gissa nu så tror jag Klopp vinner.

Mikael Österdahl: Snälla nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Snälla?

Ibraheem Alsalman: Jag tippade de som ligavinnare så ja… tyvärr. Det kommer kännas tungt och sorgligt. De har satt sista pusselbitarna bra med värvningen av Alisson. Den här säsongen är deras. 51 inspelade poäng under höstsäsongen är riktigt bra jobbat.

Björn Appelgren: Ser så ut, City verkar ju lite skakiga och Tottenham håller aldrig hela vägen.

Gustav Brinck-Larsen: Naturligtvis inte. Om det är något lag som kan leda serien med sex poäng vid halvtid och sedan tappa det så är det Liverpool. Vi har Gerrards klassiska halkning, vad sägs om att vi får ett klassiskt självmål eller rött kort för Salah som ställer till det i år?

Adam Fröberg: Hemska, hemska tanke. Just nu är det ju känslan… Men säsongen är lång och mycket kan hända, förr eller senare måste deras osannolika flyt ta slut.

Men Champions League måste det vara United som vinner. Eller?

Johan Nilsson: Hade United haft kvar Moueinho så hade chansen varit NOLL så klart, för minus går väl inte? Med Solskjaer så har chansen ökat. Presterar spelarna, framför allt nyckelspelarna, på den nivå de har kapacitet till, så finns absolut chansen. Frågan är bara hur ”långt nere i skiten” spelarna har kommit, hinner de lyfta sig?

Sarah Svensson: Vi måste ju ha något att brinna för så ja, varför inte.

Marcus Beijar: Haha, den var bra. Får man PSG i åttondelen så säger det sig självt. Nej.

Mikael Österdahl: AND SOLSKJAER HAS WON IT! Det är väl kanske inte så troligt. Men vi måste ju ha något att hoppas på. Så jag tänker hoppas tills det inte längre är teoretiskt möjligt.

Ibraheem Alsalman: Nej, Manchester United åker tyvärr ut mot PSG. De som vinner? Juventus.

Björn Appelgren: Ja, såklart! Alltid.

Gustav Brinck-Larsen: Nej, hur bra United än spelar under Solskjaer så har vi varken klassen eller bredden för att slå ut PSG. För att kunna hota där måste denna trupp utvecklas något enormt.

Adam Fröberg: Chansen är åtminstone större nu efter tränarbytet, men visst ska det grymt mycket till. Hoppet är det sista som överger en.

Silly Season

Drömvärvning i januari?

Johan Nilsson: En rejäl mittback bredvid Lindelöf, kanske Koulibaly i Napoli.

Sarah Svensson: Efter att han sägs ha lämnat in sina övergångskrav till sin nuvarande klubb så säger jag Mats Hummels.

Marcus Beijar: Harry Kane, för att markera att Pochettino är klar från och med 1 juli.

Mikael Österdahl: Sergio Ramos. Hatad i Liverpool, hatar Liverpool. Har väl haft en lite svagare säsong kanske? (Jag har nog inte sett Real spela den här hösten.) Men då skulle han ju må bra av ett miljöombyte och han skulle kliva in och peka med hela handen från dag ett, vilket är precis vad vårt försvar behöver. Brukar förespråka långsiktigare värvningar men vi behöver en mittback för här och nu.

Ibraheem Alsalman: Kanté. Detta beror på Paul Pogba. Har han Kanté bredvid sig kommer han få mer frihet än vad han får nu. Pogba ska inte försvara och ska ha spelare bredvid sig som springer mycket. En liten känsla jag har fått är att Kanté inte riktigt trivs i Chelsea under Sarri. United bör i alla fall försöka.

Björn Appelgren: Har ingen.

Gustav Brinck-Larsen: Nej, det skall inte värvas in någon som kan betraktas som drömvärvning så länge vi inte har en manager som klubben vill satsa på.

Adam Fröberg: Kalidou Koulibaly. Väldigt osannolikt att den typen av kvalitetsspelare lämnar i ett januarifönster, men drömma går ju. Värvar vi senegalesen släpper vi förmodligen aldrig in ett mål igen, SÅ bra är han. Sägs dock förlänga kontraktet med Napoli snart så att det blir svårlöst är nästan en underdrift.

Embed from Getty Images

Realistisk önskevärvning i januari?

Johan Nilsson: Tror inte Solskjaer har mycket att handla för i januari, med tanke på att han mest troligt inte är kvar till sommaren. Jag tror inte det kommer in någon spelare alls.

Sarah Svensson: Toby Alderweireld, om inte Tottenham vill släppa honom gratis till sommaren. Frågan är om Woodward vill betala vad Tottenham kommer att vilja ha för att släppa honom till en konkurrent.

Marcus Beijar: Nikola Milenkovic, men jag tror inte att det sker då vi har en tillfällig manager.

Mikael Österdahl: En mittback för här och nu.

Ibraheem Alsalman: Ingen. Hade det varit under José så hade jag sagt en mittback, kanske Toby Alderweireld. Men under Ole så tror jag det blir svårt att locka till sig bra spelare. Det beror bara på att Ole är en tillfällig manager fram till sommaren och förmodligen inte har så mycket att säga till om eventuella nyförvärv. Det är mycket osäkerhet.

Björn Appelgren: Har ingen här heller.

Gustav Brinck-Larsen: Alderweireld påstås väl vara billigare nu i och med hans kontraktssituation, så kan vi få honom bör vi ta honom. I övrigt tycker jag vi skall hålla oss stilla och låta Solskjaer jobba med den trupp vi nu har.

Adam Fröberg: Nicolas Pépé. Kvick, teknisk högerytter som leder den franska skytteligan på 12 mål. En position vi haft svårt att fylla ut alldeles för länge nu. Lille-spelaren kommer visserligen kosta, men omöjlig skulle han definitivt inte vara.

Tror du att det blir något nyförvärv i januari?

Johan Nilsson: Nej, se ovan

Sarah Svensson: Absolut. Nu kommer Woodward bli tvungen att öppna plånboken.

Marcus Beijar: Nej, helt enkelt därför att vi har Solskjaer som tränare. Om en ny är klar kan en spelare han önskar från och med sommaren förstås komma redan nu om prislappen är rätt. Om Woodward får för sig att Solskjaer kan kirra fjärdeplatsen med ett eller två nya namn i laget kan det ju förstås hända, men jag tror inte att det är läge.

Mikael Österdahl: Alla vet att United behöver en mittbacksgeneral. Mindre givet att den mittbacksgeneralen är tillgänglig i januari och uteslutet att det finns någon i klubben som vet vem den mittbacksgeneralen är (se och lär av hur Liverpool bestämde sig för att Van Dijk var rätt). Men jag kan tänka mig att Ole får ett nyförvärv i försenad julklapp.

Ibraheem Alsalman: Nej. Läs svaret ovanför. Ledningen kommer förmodligen vänta till sommaren med värvningar, då en tränare utses. Men jag hoppas jag har fel. Jag hoppas att Ole Gunnar Solskjær får in någon spelare, om han vill det. Alltså att han får ledningens förtroende.

Björn Appelgren: Nej.

Gustav Brinck-Larsen: Nej.

Adam Fröberg: Max ett nyförvärv, men magkänslan säger att det inte blir något alls.

Den här säsongen är Fred, Dalot och Grant nya i truppen. Ranka nyförvärven, baserat på prestation hittills.

Johan Nilsson: Speltiden på alla har varit liten. Fred har en hög kapacitet, men han måste användas på rätt sätt, vilket Mou inte gjorde. Dalot har visat sig vara en intressant ytterback med fin offensiv, defensivt lämnar det dock mer att önska. Grant fyller sitt syfte med att vara en rutinerad herre om det skulle krisa, men ett inhopp i Ligacupen går inte att ranka.

Sarah Svensson: 1. Dalot, 2. Fred, 3. Grant.

Marcus Beijar: 1. Dalot. 2. Fred. Oplacerad: Grant. Dalot är etta då han varit minst dålig i jämförelsen med Fred. Brassen har i sin tur inte mått bra under Mourinho (som ändå värvade honom) men framstår ändå som en märklig värvning. Grant kan man inte ranka då han spelat 20 minuter i ligacupen.

Mikael Österdahl: 1) Dalot. 2) Fred. 3) Grant.

Ibraheem Alsalman: Dalot, Fred och Grant. Lee Grant har inte fått spela så mycket så därför väljs han sist. Dalot och Fred har spelat betydligt mer och jag tycker att Dalot har imponerat mest på mig. Jag tror att Freds tid kommer, ju mer chanser och förtroende så kommer han bli bättre. Men just nu rankar jag Dalot högre än Fred.

Björn Appelgren: Grant, Fred, Dalot – Tycker att både Fred och Dalot har varit dåliga faktiskt. Fred visar intentioner på att vara både bra och nyttig. Dalot kan säkert bli bra i framtiden, vilket jag såklart hoppas, men just nu läcker han som ett såll, han är en kon. Det räcker inte att vara bra framåt.

Gustav Brinck-Larsen: Oj, det här var svårt. Grant har ju knappt spelat, så han blir automatiskt trea. Och sett till förväntningarna vinner Dalot före Fred. Så 1: Dalot, 2: Fred, 3: Grant.

Adam Fröberg: Oerhört svårt. Men Dalot, Fred, Grant i så fall. Tufft att sätta Grant trea då han endast varit tänkt som tredjeslips, men vill inte heller sätta någon av de andra två där. Fred blandar för mycket men har också visat prov på hög kvalité då och då. Trots skadorna har Dalot visat varför han rankas som en så stor talang, grymt bra offensivt men behöver slipa på defensiven.

Tror och vill du att några spelare ska säljas i januari?

Johan Nilsson: I Solskjaers system så har jag svårt att se Fellaini. Jag har inget emot killen och han har faktiskt bidragit till en hel del, men det är (och har aldrig varit) en United-spelare, oavsett om han kämpat för det. Sen är Rojo ingen spelare som jag heller tror får spela särskilt mycket, och är ingen kille som jag gillar som spelare heller. Det går inte att spela med huvudet under armen som han gör. Problemet här är väl att vi har skadebenägna mittbackar i övrigt. Dessa två VILL jag ha bort, vad som händer är en annan sak.

Sarah Svensson: Tror man kommer att hålla igen på försäljningarna då man inte vill riskera något med tanke på hur oviss truppens form och prestationsförmåga ändå är. Dock hade vi nog mått bra av att bli av med en del också. Sanchez får gärna fara och flyga för min del.

Marcus Beijar: Hade det varit för någon månad sen hade jag sagt som jag alltid säger, det vill säga Matteo Darmian. Nu är jag framme vid det att truppen inte är bred nog för att tillåta försäljningar, inte ens då det gäller Darmian.

Mikael Österdahl: Vi behöver göra oss av med en mittback (Rojo), minst en ytterback (Darmian, Valencia) och kanske en mittfältare. Plus en spelare för varje nyförvärv. Gissar att vi släpper spelarna jag nämnde om de vill lämna, tror inte att de vill lämna.

Ibraheem Alsalman: Darmian tror jag faktiskt. Han skulle egentligen dra i sommar men så blev det inte. Nu är det dags.

Björn Appelgren: Beror på vad vi får in. En in, en ut.

Gustav Brinck-Larsen: Tror nej, men jag vill att Rojo, Fellaini, McTominay, Darmian och en av Young/Valencia skall säljas. Smalling får gärna försvinna också, men med tanke på hans nya kontrakt är det ju inte så sannolikt att det händer.

Adam Fröberg: Rimligtvis lämnar åtminstone någon, till exempel en spelare som Marcos Rojo.

Chris Smalling skrev nyss på ett nytt kontrakt med klubben. Vad tycker du om det?

Johan Nilsson: Chris är en kille med hjärtat på rätt ställe, och jag har gärna kvar honom i truppen, men samtidigt så håller han inte måttet som startspelare heller.

Sarah Svensson: Ja, vad ska man säga. Han har ju redan levt på lånad tid ett bra tag känner jag.

Embed from Getty Images

Marcus Beijar: Utgår från att det var på Mourinhos begäran eller rekommendation. Med tanke på att han fick gå i samma veva framstår det ju som väldigt märkligt. Jag tycker att det är mycket märkligt.

Mikael Österdahl: Egentligen inte så negativ till det, han har faktiskt varit vår stabilaste mittback. Men det annonserades verkligen vid helt fel tidpunkt. Sen var kontraktet minst ett år för långt.

Ibraheem Alsalman: Ja… Chris är ju den mittbacken som har spelat mest och uppenbarligen gör han det han förväntas av, varken mer eller mindre. Vissa matcher vaknar han på rätt sida och gör allting rätt, för att sedan gör han något klumpigt.

Björn Appelgren: Bra. Jag tycker inte att han är en startspelare, men det är viktigt med en hyfsat stabil bredd.

Gustav Brinck-Larsen: Smalling kan få vara vår fjärde mittback, med 5-8 starter i Premier League per säsong. Så om det var tanken var det bra. Men jag hade hellre sett att man satsade yngre och lät Smalling gå vidare.

Adam Fröberg: Kluven. Om han är tänkt att starta är det ett bisarrt dåligt beslut, men ska han konkurrera som tredje-/fjärdeval gör det mig ingenting. Han har trots allt sina uppsidor, även om han aldrig blir tillräckligt bra för att starta kontinuerligt i Manchester United.

Även Luke Shaw har skrivit på ett nytt kontrakt under hösten. Vad tycker du om det?

Johan Nilsson: Shaw har kommit tillbaka på planen under hösten, vilket är glädjande, och stundtals gjort det riktigt bra. En av få spelare som faktiskt gjort det bra under Mourinho i höst. Så det gillar vi.

Sarah Svensson: HURRA!

Marcus Beijar: Det är mindre märkligt. Luke Shaw har gjort vänsterbacken till sin och förtjänar kontraktet. Han kommer aldrig att bli världens bäste vänsterback, men han är bra nog för en tröja i dagens United och förmodligen i det kommande säsongernas United.

Mikael Österdahl: Givet att knyta honom till klubben. Dock har han haft för många problem för att ett så långt kontrakt ska vara motiverat. Shaw har mycket att bevisa innan vi kan slå fast att han är vår långsiktiga vänsterback.

Ibraheem Alsalman: Känns mycket bra. Jag gillar Shaw, jag gillar hur han glöder och vill framåt. Dessutom har han gjort det godkänt defensivt. Dock kan jag tycka att han tar på sig alldeles för många varningar.

Björn Appelgren: Bra. Vi har ju ingen annan okej ytterback. Darmian kan iofs göra jobbet ibland, men Dalot är för ung och för dåligt just nu, Valencia och Young är mittfältare. Det märks alltför ofta i defensiven.

Embed from Getty Images

Gustav Brinck-Larsen: Suveränt, även om han fortfarande behöver höja sig en nivå till. Men killen är fortfarande ung, bara 23 år, och jag tror utväxlingen på honom kommer här framöver.

Adam Fröberg: Bra. Oavsett om han blir tillräckligt bra långsiktigt för att vara startman i United på daglig basis eller ej så var det ett bra beslut. Att tappa honom gratis vore oerhört dumt.

Och slutligen, José Mourinho lämnade, en offensiv tränare (tillika publikfavorit) kom in som tillfällig manager. Är detta ett tecken på att Glazers/Woodward kanske till slut förstått vad United är för en klubb?

Johan Nilsson: Man kan ju hoppas. Jag tror dock inte att någon utav dom ligger bakom sparkandet av Mourinho, det sitter ju en del herrar i toppen av United’s styrelse med minst sagt stora fotbollskunskaper. Så länge pengarna strömmar in i kassan så bryr sig nog Glazers/Woodward föga, dock så kanske de inte vågade att chansa längre på att det skulle fortsatt vara ett positivt flöde.

Sarah Svensson: Jag tror åtminstone att man har gett klubben exakt vad vi behövde.

Marcus Beijar: Vad gäller Glazers, nej. Ägarfamiljen bryr sig mest om vad det står på sista raden och José Mourinho var på väg att göra den summan onödigt liten. Detta främst då man lär missa Champions League och då inga spelare direkt ökat i värde. Det kommersiella Manchester United mådde liksom det fotbollsmässiga inte bra, och då lyssnar Glazers främst på plånboken. Ed Woodward verkar kunna hiskeligt lite om fotboll, så jag tvivlar på att han själv förstått något. Det han däremot lär ha förstått då han lyssnat in åsikter från diverse rådgivare lär ju ha varit att United måste återupprätta ens lite heder, minnas sin historia och blidka fans. Då blev det Solskjaer. Att det var Woodwards idé och egna beslut tror jag inte på.

Mikael Österdahl: Glazers skiter fullständigt i vad för klubb United är, de bryr sig bara om pengar. Woodward är svårare att analysera, tror att han är mer intresserad av ära och berömmelse. Finns väl vissa tecken på att Woodward åtminstone börjar begripa något.

Ibraheem Alsalman: Nej. De förstår sig inte på fotbollen som sport. Det känns att de var tvungna att agera nu bara för att rädda chansen att nå Champions League och inte går miste om så mycket pengar. Om de nu skulle anställa en bra tränare, ger honom bra förutsättningar och framför allt långsiktighet så kan jag börja tro att Glazers och Woodward börjar, bara börjar, förstå sig på United och fotboll.

Björn Appelgren: Nej. De må ha tillsatt en bra tränare, men de kommer aldrig förstå. De äger klubben av fel anledning, då går det inte att fatta.

Gustav Brinck-Larsen: Nej, jag tror verkligen inte det. Jag tror de fattade att de var tvungna att blidka fansen på något sätt, men jag tror fortfarande inte att vare sig Woodward eller Glazers förstått vad United handlar om.

Adam Fröberg: Förhoppningsvis, men troligen inte. Det är fortfarande samma personer som sitter på besluten, men åtminstone verkar de förstått det lite. Om en sportchef anställs och fokus läggs än mer på det sportsliga i fortsättningen visar de att de förstått klubbens innebörd i alla fall, till sist.