Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaer snackar Sánchez, Sir Alex och Newcastle; Butt snackar lån; Berbatov sjunger

Vi räknar ner till nästa Manchester United-match. Imorgon är det dags för Ole Gunnar Solskjaers hittills största test, då United möter Newcastle på bortaplan.

Mot Newcastle förväntas Alexis Sánchez göra comeback efter skadan. Det återstår att se om även han får ett omedelbart lyft under den nya managern.

Inför: Newcastle United – Manchester United

Solskjaers presskonferens

Ole Gunnar Solskjaers presskonferens inför morgondagens match ägde rum efter segern mot Bournemouth. Först sent igår kväll släpptes dock embargot.

…nu och då

”Jag vill att Man United ska se ut så här när jag är här,” svarade Solskjaer på en fråga om det som har förändrats. Han säger att han inte har sett alla lagets matcher och att han inte har pratat med spelarna om hur de upplevde hösten.

…om Newcastle

”På onsdag mot Newcastle är det en helt annan match. Du spelar borta. Jag gillade aldrig att åka dit – det var en gång vi verkligen njöt, 6-2-matchen. Det kommer att bli en tuff match.

…om tillgängliga mittbackar

Eric Bailly är avstängd medan Chris Smalling är skadad. Marcos Rojo närmar sig comeback men Solskjaer tror inte att han är klar till morgondagens match. Det lämnar Victor Lindelöf och Phil Jones som enda tillgängliga mittbackar i United. Ser Solskjaer det som ett problem? Givetvis inte.

”Det är tillräckligt, är det inte? Det ska räcka med två.”

På en följdfråga om det kan öppna för Ro-Shaun Williams i truppen säger managern att han ska titta på det. Han noterar dock att Matteo Darmian kan spela mittback vid behov och att han troligen blir alternativet på bänken.

…om försvarsspelet

”Vi har släppt in tre mål på tre fasta situationer. Vi släpper inte till så många chanser i öppet spel. Men vi måste koncentrera oss.”

Han menar att Bournemouths mål uppstod just för att spelarna inte var koncentrerade. Varianten som Bournemouth gjorde mål på syntes lång väg, tycker han.

…om Sánchez

”Han har gjort några fantastiska träningar de senaste dagarna. Han ville vara här idag men han har varit borta en månad. Men han kommer att vara involverad [mot Newcastle].”

Ville han spela mot Bournemouth?

”Han vill alltid spela. Han gjorde sig själv tillgänglig men det var för tidigt för honom.”

Nu hoppas vi förstås att Solskjaer får fart på Sánchez på samma sätt som han har fått fart på Paul Pogba och offensiven i allmänhet.

”Jag tror att han är en spelare som kommer att dra nytta av positionsbytena, rörelsen. Jag tror att han ser fram emot det, det såg ut så på träningen igår.”

…om Rashford

Marcus Rashford gick direkt till omklädningsrummet när han blev utbytt. Är han skadad?

”Jag tror att han kommer att vara okej. Han har jobbat så hårt och var lite trött.”

…om topp 4

Solskjaer ville inte diskutera Uniteds möjlighet att nå en topp 4-placering. Han vill ta en match i taget.

…om sin egen roll

”Jag vet inte om jag är hemma på den här nivån. Men jag är hemma i den här klubben.”

…om Sir Alex Ferguson

”Jag har haft honom i 15 år, han har givetvis påverkat mig mer under den tiden än under den senaste veckan. Jag håller honom informerad, han var på besök på träningsanläggningen igår. Han vet att vi kommer att göra allt vi kan för att Man United ska göra det så bra som möjligt.”

Butt vill skicka spelare på lån

Akademichef Nicky Butt har snackat med Uniteds hemsida om det som komma skall för ungdomsspelarna.

”Vi tittar på att få ut spelare på lån och utveckla dem, så att de kan komma tillbaka som bättre spelare och bättre människor för vår klubb.”

Han är inte överdrivet nöjd med hur ungdomsfotbollen i England är organiserad.

”För några av matcherna vi har tycker vi inte att de utvecklar spelarna på rätt sätt.”

Butt tycker att det kan bli ”endimensionellt”, varför lån är ett alternativ. Ett annat alternativ är att United kan planera matcher mot utländska lag.

När det gäller vilka spelare som eventuellt kommer att gå på lån ger Butt inga ledtrådar. Han antyder dock att det kan röra sig om U19-spelare. Här tänker jag direkt på spelare som Angel Gomes och Tahith Chong, om det nu inte är så att Solskjaer har tänkt ge dem speltid i a-laget.

I januari är det oavsett dags för spelarna att ta nästa steg. Om spelare i reservlaget går på lån så öppnas platser där, vilket innebär att juniorerna får flytta upp. Det i sin tur öppnar platser i juniorlaget för de yngre juniorerna. Detta är del av långsiktig plan.

”Vi planerar, vi tar det inte bara ur luften. Vi gör planer för ett år, 18 månader eller två år för spelarna och vi tycker att det är rätt sätt att göra det på.”

Berbatov på sånghumör

Uniteds seger mot Bournemouth gjorde Dimitar Berbatov glad…

https://twitter.com/utdxtra/status/1079455250124324864?s=19