Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Månadens spelare; Flyttspekulationer; Årets lag; lottning FA-cupen

Embed from Getty Images

Det är glada tider i Manchesters röda delar och det syns bland spelarna som kammar hem det ena priset efter det andra. Alla priser, utmärkelser och damernas (förväntade) segertåg går vi igenom i dagens nyhetssvep. Men vi tar också upp en oroväckande flyttspekulation.  

Månadens spelare

I princip samtliga spelare har återuppstått sedan OGS tillträdde som ny tränare för klubben. Extra starkt har som bekant Pogba lyst.

Paul Pogba har levererat inte mindre än fyra mål och tre assist på fyra matcher. Det är statistik som får honom at ta ett extra stort kliv bland målgörarna och inte minst bland truppens mest värdefulla spelare. Hans bländande insatser har lett till att han välförtjänt utsågs till månadens spelare för december månad. Stort grattis till honom.

Herrera påväg bort?

Det har länge spekulerats kring huruvida Ander Herrera ska återvända till sin forna klubb Bilbao eller inte. Nu får spekulationerna nytt syre efter att 29-åringens kontrakt gick in på sina sista sex månader den första januari och han då står fri att förhandla med andra klubbar.

Bilbao har sedan en kort tid tillbaka anställt en ny sportdirektör, Rafael Arkorta. Han sa i en intervju med spansk radio i måndags att han ser en möjlighet i att ta tillbaka Herrera till klubben tillsammans med Tottenhams Fernando Llorente. Värvningarna skulle vara en utväg från den katastrofala säsong som klubben nu är inne i med resultat som kan leda till nedflyttning för första gången någonsin.

Herrera själv verkar ta ryktena med lugn. Nära källor till spanjoren säger att Herrera trivs bra i sin nuvarande klubb och att han siktar på att förlänga sin vistelse i England.

Team of the year

Afrikas bästa spelare och bästa lag har precis utsetts av den afrikanska fotbollskonfederationen (CAF).

Den unitedkopplade senegalesen Koulibaly finns med i truppen tillsammans med spelare som Salah (Liverpool), Riyad Marez (Manchester City), Aubameyang (Arsenal). Men framförallt finns vår egen Eric Bailly med bland årets spelare.

Damerna

FA-cupen för herrarna är i full gång och så även för damerna. I dagarna lottades det inför fjärde omgången och motståndet för våra damer kommer att utgöras av Brighton & Hove Albion. Vi kommer att möta dem på bortaplan den 3 februari.

Missa förresten inte att följa damerna ikväll när de spelar kvartsfinal i FA Continental Tyres mot West Ham. Matchen visas på MUTV.