Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Ethan Hamilton till Rochdale på lån

Embed from Getty Images

Reservlagets Ethan Hamilton kommer att spendera återstoden av den här säsongen utlånad till Rochdale. Det blir den första lånesejouren för den 20 år gamla skotska mittfältaren.

Hamilton hämtades till United som 16-åring och slog sig in i juniorlaget redan som U16-spelare. Han har sedan legat i framkant i utvecklingen i sin åldersgrupp, om än han inte har tillhört de allra bästa spelarna.

Förra säsongen etablerade han sig på allvar i reservlaget. Det gav en bänkplats i a-laget i FA-cupmatchen mot Huddersfield. Hamilton fick sedan följa med på a-lagets turné till USA sommaren 2018. Speltiden begränsades dock till ett kort inhopp. Han kunde åtminstone glädja sig åt att han gjorde mål på sin straff i den långa straffläggningen mot Milan.

Den här säsongen har Hamilton medverkat i samtliga reservlagsmatcher (14 matcher från start, 1 inhopp). Han är en fysisk mittfältare med ett bra skott.

”Att komma hit och spela riktig fotboll för män kommer att bli fantastiskt,” säger Hamilton till Rochdales hemsida.

”Jag kan inte bärga mig. Det kommer att vara en stor skillnad mot att spela akademifotboll. Det är något jag behöver i min utveckling och jag är verkligen tacksam för möjligheten att komma hit.”

Rochdale, som är en del av Greater Manchester, spelar i League One. De ligger just nu på 18:e plats, med tre poäng ner till nedflyttningsstrecket.

Vi önskar Hamilton lycka till!