Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Always. Take. De. Gea.

http://gty.im/1081830600
Ny magnifik insats från Pogba, nytt klassavslut av Rashford och en ny seger för Ole Gunnar Solskjaer – denna gång i en svår bortamatch.
Men det som sitter kvar allra starkast i minnet efter en imponerande 1-0-seger mot Spurs var den där rejäla påminnelsen från David De Gea om vem som står högst på tronen bland fotbollsmålvakterna världen över.
Det är så klart han; 28-åringen från Madrid.
Förtrollande:

  • David De Gea. Det där var en sån där match som man kommer att minnas länge av just den där anledningen, att han räddade allt som han skulle och allt som han inte skulle.
  • Hur detta United fortsätter att uppvisa förvandlingen under sin nye manager. Spelarna fortsätter att ha roligt, våga och spelar snabbt och dynamiskt med en härlig entusiasm. Första 20 var United dominanta på Wembley med hög press och omställningar där fyra spelare fyllde på i Spurs straffområde.
  • Marcus Rashfords ganska otippade move att sparka ut Romelu Lukaku som förstavalet som striker och dessutom få för sig att göra mål i varje match också. Även om Lloris var felpositionerad så var det ett oerhört fint avslut från unge Marcus som också lyft sig ett par klasser under sin nye manager.

Gigantiska:

  • Paul Pogbas katarsis fullbordades i samma ögonblick som han serverade säsongens bästa Unitedpassning, fram till Rashfords 1-0-mål. Sen kunde han ha gjort två-tre mål om inte Lloris varit på hugget.
  • Såg ni när Lindelöf firade Christian Eriksens missade frispark som han firade ett segermål på stopptid? Om inte så får ni leta rätt på det. Västeråspojken håller på att växa ut till en ledare i Uniteddefensiven och detta trots att han tvingas dras med spelare som Phil Jones bredvid sig.

Man United all over:

  • Ander Herreras ben och (för motståndarna) irriterande uppsyn är en fröjd att se när ett tillbakapressat United lyckas komma undan med alla tre poängen.
  • Trots att Spurs som väntat låg på rejält efter paus – och skapade en handfull fina chanser – så var det ett annat United än tidigare även i den situationen. Paul Pogba skulle lika gärna kunnat ha utökat ledningen som att Tottenham skulle ha kvitterat.

… and finally, before we light up that cigar:

  • Visst har OGS hittat sin förstaelva, med ett eller ett par undantag? Dagens elva är den han vill ha. Och vill han ha den vill vi också ha den. Just nu känns det som att det är på högerbacken, ena mittbacken och en ersättare till Nemanja Matic som är mest akuta.
  • Jag HATAR när spelare som Kieran Trippier går fram och muppar sig mot spelare som Anthony Martial när spelare som Moussa Sissoko ligger ner efter att ha försökt – förgäves – spela vidare. Sluta med det. Spela tills domaren blåser. Det var knappast så att Sissoko behövde en defibrillator omgående för att överleva.
  • När Solskjaer tog över var vi åtta poäng efter Arsenal. Nu är vi två mål efter …