Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Manchester United – West Ham 2-0

United tog en viktig seger i FA WSL Cups kvartsfinal mot favorittippade West Ham. Matchen slutade 2-0 i Uniteds favör och resultatet var klart rättvist. Nu väntar Arsenal i semifinalen, som blir en ordentlig värdemätare för Casey Stoneys kvinnskap.

United följde upp sin fantastiska prestation mot London Bees tidigare i veckan på ett lysande sätt, och man kunde knappast tro att det är United som spelar i andradivisionen och West Ham i högsta ligan. Det var United som i vanlig ordning inledde starkast, och första skottet mot mål kom efter bara ett par minuter. Det var Kirst Smith som avfyrade det, men det gick precis utanför. Knappt tio minuter in i matchen var det Lauren James som kom nära att ta ledningen för hemmalaget efter en fin cross av Alex Greenwood. Sist på bollen var en West Ham-försvarare och bollen gick således ut till hörna, som slutligen räddades av Westv Hams målvakt Becky Spencer.

Efter 17 minuter gav Uniteds press och tålamod utdelning. James släpptes lös i West Hams försvar och orsakade allmänt kaos, och efter lite flipperspel där bland annat Mollie Greenvar inblandad var det till slut en av bortalagets försvarare som touchade in bollen i eget nät, och United var i ledning. Jane Ross och Claire Rafferty testade Sio Chamberlane både en och två gånger men Uniteds rutinerade målvakt hade koll på läget och släppte inte förbi någon eller något, så resultatet 1-0 stod sig halvleken ut.

I paus byttes Hanson in för att ersätta Arnot som inte riktigt kommit in i matchen på sin kant. Dock var det West Ham som såg vassast ut i inledningen av andra halvlek, men United höll emot och lyckades i minut 53 utöka sin ledning till 2-0. Detta genom Jess Sigsworth som snappade upp en lös passning i West Ham-försvaret, och dunkade obärmhärtigt in Uniteds andra mål för dagen.

Katie Zelem, Lauren James och Mollie Green hade alla möjlighet att spä på Uniteds ledning ytterligare, men på grund av en kombination av oflyt och dålig skärpa lyckades man inte med detta. I minut 79 bestämde Stoney att det var dags för lite mer fart så ut gick James och in byttes den något kvickare Ella Toone. Detta hälpte inte för att utöka Uniteds ledning till större siffror, men man höll tätt trots ordentlig press från West Ham i matchens sista minuter, och ett hyfsat avslut från West Ham-anfallaren Brianna Visalli.

Resultatet 2-0 stod sig alltså till slut och nu väntar Arsenal i semifinalen. Nästa match spelas imorgon (söndag) då man möter ligarivalerna Charlton borta på The Oakwood.