Charlton – Manchester United avbruten

Manchester Uniteds damer påbörjade vid 15.00 igår en match borta mot Charlton. Matchen blev dock inte mer än tolv minuter lång, då Charltons Charlotte Kerr skadade sig så allvarligt att ambulans tillkallades.

Kerr skadades efter tio minuter, i samband med att Charlie Devlin gav United ledningen med 1-0. Enligt Manchester Evening News skall Kerr ha kolliderat med sin egen målvakt, men skadans exakta art vet vi i nuläget väldigt lite om.

När herrarna spelar finns krav på att en ambulans skall finnas vid arenan, dessa krav gäller dock inte damerna och Kerr blev liggande på planen i en halvtimme innan ambulansen kom. Under denna tid fick hon behandling med syrgas, en syrgas som dock hann ta slut innan ambulansen kom fram. Detta skall enligt uppgift ha varit bidragande till att domaren valde att avbryta matchen, när och under vilka former matchen återupptas återkommer vi till så fort beslut har tagits om detta.

Charlton skickade ut ett uttalande igår eftermiddag där man sa att hon förts till sjukhus och att hennes tillstånd förbättrats något.

Vi önskar henne ett snabbt och fullt tillfrisknande.