Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen: Juniorerna leker och får fransk förstärkning

Mason Greenwood fortsätter göra lite som han vill i juniorlaget. Den här gången två nya mål då Stoke besegrades. För reserverna blev det en mållös match mot PSV.

Vi noterar annars att United ska ha värvat den franska mittfältaren Noam Emeran.

Dessutom ser vi fram emot måndagens FA Youth Cup-match.

Juniorerna för bra för Stoke

Efter ledigheten över jul och nyår var juniorerna äntligen tillbaka i ligaspel borta mot Stoke. Det blev en enkel och rättvis 4-1-seger.

Mason Greenwood gav United en tidig ledning, framspelad av Dylan Levitt. De upprepade samarbetet för 2-0 tidigt i andra halvlek. Sedan löpte Brandon Williams och Aliou Traore fint på vänsterkanten, vilket slutade med Traore la upp för D’Mani Mellor och 3-0. Lagkapten Williams gjorde sedan Uniteds sista mål med ett hårt volleyskott efter inlägg av Ethan Galbraith.

Stoke skulle få en sen reducering, då de för en gångs skull lyckades spela sig förbi Uniteds höga press.

United är trea i tabellen, fyra poäng bakom tabelltoppande Liverpool, som har en match mer spelad.

Reservernas reserver kryssade mot PSV

”Definitivt ingen match som kommer att leva länge i minnet.” Så sammanfattades reservernas 0-0-match mot PSV av MUTV:s kommentator. Det var match i Premier League International Cup och Ricky Sbragia valde av någon anledning att matcha ett reservbetonat reservlag.

United har fortfarande chansen att vinna gruppen. Då krävs bättre än 4-2 mot PSG i den avslutande matchen (om United vinner med 4-2 slutar United och Derby lika, vad som gäller då har jag inte koll på). Skulle det bli en sämre seger har United en liten chans att gå vidare som nästa bästa grupptvåa. Då krävs dock att ett gäng andra resultat går Uniteds väg.

Greenwood målskytt igen

Ingen som följer den här kolumnen kan ha blivit förvånad över att Mason Greenwood gjorde två mål mot Stoke. Han har nu 24 mål och 6 assists på 20 matcher den här säsongen. Återigen var det en match där han utöver målen kunde ha lämnat med flera assists till sitt namn.

https://twitter.com/MxZvGx_/status/1085842106155843584?s=19

United värvar fransman

Enligt franska rapporter har United värvat mittfältaren Noam Emeran från Amiens. Emeran, född i september 2002, ska ansluta till United i januari. Spelaren själv säger att United ”var det bästa valet för att hjälpa mig spela på den högsta nivån”. Juventus och PSG ska också ha varit intresserade av hans tjänster.

Förutsatt att rapporten stämmer, och vi har ingen anledning att misstro den, kommer han att ansluta till United som U16-spelare. Därmed kan det tänkas att vi inte får se honom spela förrän nästa säsong. 

Bara kvartsfinal i Tyskland

United deltog traditionsenligt i inomhusturneringen Sparkasse & VGH Cup i Tyskland. Efter att ha vunnit cupen 2017 och 2018 fick United i år nöja sig med en kvartsfinalplats.

United säkrade sin kvartsfinalplats med sex vinster och två förluster i gruppspelet. I kvartsfinalen var laget dock chanslösa mot Austria Wien.

Positivt att ta med sig är att Uniteds målvakt Alex Fojticek utsågs till turneringens bästa.

FA Youth Cup härnäst

På måndag gästas Uniteds juniorer av Brighton i FA Youth Cup. Det är omgång 4 nu och efter segern mot Chelsea senast är United en av huvudfavoriterna att vinna cupen.

Avspark 20.00 på måndag i en match som givetvis visas på MUTV. Har ni möjligheten tycker jag verkligen att ni ska titta! Vi återkommer givetvis också med en matchrapport.

Några korta

  • Målvakten Paul Woolston gjorde sin första match som Unitedspelare mot PSV.
  • Largie Ramazani och Dion McGhee fick göra reservlagsdebut mot PSV.
  • Matty Willock gjorde mot PSV sin första match efter återkomsten från lånet i Skottland. Återstår att se om han fortsätter i reservlaget eller om han går på lån igen.
  • Regan Poole spelade inte mot PSV, under rykten om att han ska gå till Newport på lån.
  • Matthew Olosunde är äntligen skadefri. Han satt på bänken i matchen mot PSV. Amerikanen har till följd av en knäskada inte spelat någon match sedan han debuterade för USA:s a-landslag i maj.
  • Lewis Macari spelade mittback för Stoke mot United. Lewis är barnbarn till Lou Macari, som gjorde 97 mål på 401 matcher för United på 70- och 80-talet.
  • Matchen mot Stoke hade knappt hunnit börja när Arnau Puigmal klev av skadad.
  • Ethan Laird är fortfarande skadad. Så United har problem på ytterbacksplatserna inför FA Youth Cup.

Matchfakta

Ungdomslagen har spelat följande matcher sedan senaste ungdomskollen.

U18: Stoke City – Manchester United 1-4 (0-1)

U18 Premier League, 15 januari


0-1 (13) Mason Greenwood (Levitt)
0-2 (53) Mason Greenwood (Levitt)
0-3 (67) D’Mani Mellor (Traore)
0-4 (72) Brandon Williams (Galbraith)
1-4 (81) Varian


Uniteds lag: Thompson; Puigmal (Elanga 5, McGhee 76), Mengi, Bernard, B Williams; Levitt, Garner, Traore; Galbraith, Mellor (Ramazani 75), Greenwood

U23: Manchester United – PSV Eindhoven 0-0 (0-0)

Premier League International Cup, gruppspel, 17 januari


Inga mål.


Uniteds lag: Woolston; Tanner, Ercolani, R Williams, O’Connor; Whelan, Willock (McGhee 84); Barlow, Buffonge (Ramazani 65), Dearnley; Bohui

Mer information: