Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Brighton & Hove Albion 2-1

Embed from Getty Images

Det är fortsättningsvis så att Ole Gunnar Solskjaer inte vet hur det känns att förlora som manager för Manchester United. Faktum är att han inte ens vet hur det känns att tappa poäng. Sjunde raka segern kom på lördag eftermiddag hemma mot Brighton och även om ett poängtapp inte var jättenära så skvallrar segersiffrorna 2-1 om att United gjorde en rätt skral insats, speciellt i andra halvlek. Det oaktat skuttade United upp som ligafemma, om än kanske tillfälligt. 

Ole Gunnar Solskjaer ställde samma elva som sist på benen när Brighton gästade Old Trafford på lördagen. Bänken innehöll så gott som samma spelare som mot Tottenham med Alexis Sánchez och Eric Bailly som undantagen. Ett straffmål av Paul Pogba och en alldeles utomordentlig individuell prestation av Marcus Rashford gav 2-0 i halvtid. Ingen fara på taket, kunde man tycka. United gjorde dock därefter sin förmodat sämsta halvlek under Solskjaer och släppte genom 2-1-målet in gästerna i matchen. Riktigt nervöst blev det inte, men det sammanlagda bollinnehavet 56-44 i Uniteds favör talade ändå om vissa svårigheter.

Solskjaer visade dock än en gång att han inte är Mourinho med att byta in såväl Juan Mata och Romelu Lukaku, ledningen till trots. Vilka svar gav det här inför FA-cupmötet med Arsenal på fredag? Åtminstone det att United under Solskjaer är bra, men långt ifrån färdigt.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Galet bra mot Tottenham. Nu var David de Gea en högst ordinär Premier League-målvakt. Kan absolut inget göra på avslutet från Gross, men känns ändå med sina egna mått mätt lite svajig mellan varven.

Diogo Dalot: 6

1 assist. Luke Shaw var frisk, hette det. Ett sent återbud gav Dalot chansen på ”fel” position. Det höll på att bli ett bra helhetsbetyg. Portugisen spelade fram Rashford till 2-0 men är sedan inte helt i position när reduceringen kommer. Fortsatt så mycket bättre offensivt.

Victor Lindelöf: 7,5

Hade ett halvbra läge att göra mål i första. Ständigt aktiv i spelet med fötterna och visar att hans framspelningar är ett vapen United borde ha använt tidigare. Bra även defensivt. Lindelöf är het just nu.

Phil Jones: 6

Eric Bailly har avtjänat sin tre matcher långa avstängning. Phil Jones har täckt upp för ivorianen på ett fullt godkänt sätt och petas knappast till fredag. Fanns en del att önska på reduceringsmålet, även om helheten är godkänd.

Ashley Young: 6,5

Det mest intressanta med Young idag var väl ändå att han fick ta högerkanten trots att Dalot spelade. Hade han gjort det mot bättre motstånd? Tveksamt. Stabil insats defensivt som offensivt även om de stora testen uteblir.

Nemanja Matic: 6,5

En av de som fått sig ett lyft under Solskjaer. Syns en hel del offensivt trots att utgångspositionen är defensiv. Kontrollerad i närkamperna och väldigt följsam. Känns plötsligt inte trött längre.

Ander Herrera: 7

Ryktats hem till Spanien. Herrera ser dock ut att trivas som närapå aldrig förr i United. Springer kopiöst och är precis som kollegan Matic offensivt involverad idag. Sitter bergsäkert i startelvan.

Paul Pogba: 7,5

Fixar straffen. Tar onödigt kort ansats. Sätter bollen. Osar av självförtroende och det smittar av sig. Försvinner måhända en aning ur matchen i andra halvlek, men det är han inte direkt ensam om.

Anthony Martial: 6

Utbytt 83′. Trodde kanske att han skulle få ge plats för någon av bänkspelarna tidigare, men blir kvar närapå till slutet. Magisk nedtagning som var värd ett bättre öde i första. Försvinner ur matchen.

Marcus Rashford: 7,5

Utbytt 90+4, varnad. Gör ytterligare ett klassmål då han behåller balansen och bollen och smeker in 2-0. Gör utöver det anfallskollegorna bra då han spelar uppoffrande, tar löpningar och vinner dueller. Något onödig varning.

Jesse Lingard: 6,5

Utbytt 75′. Sett till hur formen varit tidigare i vinter kanske överraskande bra. Bollkontrollen på en annan nivå nu än tidigare när han får upp farten. Det där sista, det vill säga ett mål, saknas. Petas han eller Martial med Sanchez tillbaka?

Juan Mata: N/A

Inbytt 75′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Romelu Lukaku: N/A

Inbytt 83′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matteo Darmian: N/A

Inbytt 90+4. Spelade för kort tid för att betygsättas.