Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Darmian på väg bort; Scholes nära tränarjobb; Herrera förlänger?

Nå, vad erbjuds i dagens nyhetssvep? Jo, Matteo Darmian är på väg att lämna Manchester United efter snart fyra år i klubben, Ander Herrera förväntas förlänga sitt utgående kontrakt och Paul Scholes närmar sig tränarjobb i League Two. 

I övrigt väntar en högintressant match på ungdomssidan ikväll klockan 20.00, vilket vi definitivt rekommenderar er att ta en kik på!

Darmian på väg bort

Ja, åtminstone om vi ska tro det senaste dygnets rapporter. Det började med att den italienska tidningen Gazzetta dello Sport kom med uppgifter som gjorde gällande att Matteo Darmian ska vara på väg till Juventus på lån för resten av säsongen. Enligt tidningen ska det gälla ett lån fram till sommaren med en köpoption inskriven i avtalet.

Italienaren, som ville lämna England redan i somras men inte fick tillstånd på grund av skadeläget i truppen, har kontrakt till sommaren med United men klubben har en option på ytterligare ett år – som enligt vissa rapporter redan ska vara aktiverad.

Senare under gårdagskvällen kom också uppgifter från engelskt håll då ansedda Fabrizio Romano, på The Guardian, hakade på Gazzetta dello Sports uppgifter. Enligt Romano ska Juventus behöva betala United £2,6 miljoner för lånet och köpoptionen ska sedermera ligga på £7,1 miljoner.

Scholes nära tränarjobb

Manchester United-legendaren Paul Scholes ska närma sig ett tränarjobb, åtminstone om vi ska tro The Times senaste uppgifter. Den före detta stormittfältaren ”förväntas bli anställd som manager för Oldham Athletic på ett 18 månader långt kontrakt”, skriver tidningen.

League Two-klubben ligger för närvarande tolva i tabellen, fem poäng från kvalplatserna uppåt i seriesystemet. Scholes förväntas skriva på sitt kontrakt med Oldham, staden han växt upp i och vars matcher han fortfarande besöker som supporter, inom de närmsta tio dagarna, menar The Times.

Simon Stone, på BBC, menar dock att 44-åringen kommer att behöva kliva ned från sin roll som delägare i Salford City om han tar tränarjobbet hos Oldham. Enligt EFL:s regler får inte någon som står med i en klubbledning samtidigt ha intressen i en annan fotbollsklubb.

Herrera blir kvar i United?

Ander Herrera, som varit en av Uniteds absolut bästa spelare sedan Ole Gunnar Solskjaer tog över efter José Mourinho i december, har ett kontrakt som går ut om bara fem månader. Det har tidigare rapporterats om att det mest troliga är att de lyckas komma överens om en förlängning, men att hans tidigare klubb Athletic Bilbao samtidigt ligger och lurar i vassen.

Manchester Evening News menar nu att ”källor nära Herrera har sagt till MEN att de tror att mittfältaren blir kvar i United bortom sommaren”.

Embed from Getty Images

Tidningen skriver samtidigt att klubben även öppnat förhandlingar med både Juan Mata och Ashley Young om förlängningar redan i november. Vilka spelare som stannar och inte är svårt att sia i, men att det hade varit bra om klubben lyckades knyta till sig Herrera även fortsättningsvis är nog de flesta United-fans överens om.

Missa inte!

Ikväll, klockan 20.00 svensk tid, spelar Manchester Uniteds U18-lag mot Brighton i FA Youth Cup. I den senaste omgången slog United ut Chelsea, de senaste årens gigant på ungdomssidan, vilket var ett rejält styrkebesked. Mason Greenwood och Co. är nu en av de absolut största favoriterna till att ta hem den så klassiska titeln på ungdomssidan.

Matchen sänds både på MUTV och Viaplay!