Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ny sportchef på ingång; Alexis firar ett år; Sam Allardyce dömer ut Rashford

Embed from Getty Images

Harmoni råder i Manchester och truppen förbereder sig som bäst inför fredagens bortamöte mot Arsenal i FA-cupen. Medans det pågår verkar klubbens ledning hålla ögonen öppna efter en sportchef. Kanske blir det ett välbekant ansikte som återvänder hem. Dessutom firar Sanchez ett år i klubben samtidigt som den klubblöse Sam Allardyce börjar göra väsen av sig igen.    

Van Der Sar tillbaka till Old Trafford?

Manchester United blickar framåt och satsar nu på att bygga upp en ny organisationsstruktur för en framtida manager. En långsiktig satsning som (förhoppningsvis) ska ta oss tillbaka till dit vi hör hemma, i toppen av ligan. En del av den satsningen skulle vara att anställa en så kallad director of football, dvs sportchef.

Nu verkar United, enligt Independent, ha vänt blicken mot en tidigare klubblegend, målvakten Edwin Van Der Sar. Tidigare ska man ha visat stort intresse för Red Bull Leipzigs Paul Mitchell men utan framgång. Istället ska man nu alltså ha vänt sig till Ajax nuvarande CEO (Van Der Sar) som varit involverad i den nederländska klubben sedan 2012.

Sanchez firar ett år i klubben

Idag den 22 januari är det exakt ett år sedan Alexis Sanchez kritade på sitt kontrakt för Manchester United.

Alexis kom till Manchester efter knappa fyra  år hos rivalerna Arsenal. Totalt spelade han i 166 matcher för Arsenal och blev en riktig stjärna säsongen 2016/17 då han lyckades göra inte mindre än 24 mål och bidra med 11 assist. Efter en något sämre säsong 2017/18 och med ett utgående kontrakt valde tillslut Arsenal att släppa den då 29 år gamla chilenare i en bytesaffär med Manchester United. Ut tågade då Mkhitaryan och in kom alltså Alexis Sanchez.

Embed from Getty Images

Sedan Sanchez kom till Manchester United har han stått på plan 32 gånger varav 23 gånger i ligan. Han har nätat fyra gånger, tre av dem i ligan. Med den statistiken kan man lugnt säga att Alexis inte varit vad man hoppades på. Till stor del har en enveten hamstring-skada satt käppar i hjulen och inneburit att han fått spendera ansenlig tid på läktaren.

Vi får se vad som väntar i framtiden för Sanchez. Hans nuvarande kontrakt löper ut sommaren 2022.

Sam Allardyce om Rashford

Rashford har snabbt blivit en av Uniteds mest älskade spelare. Den 21-åriga akademispelaren har levererat totalt 25 mål i ligan varav åtta såhär långt denna säsong. Men nu dyker en av Premier Leagues verkligt gamla rävar upp och säger att den engelska stjärnas karriär kan komma att bli kort.

Det var i en intervju med talkSPORT som den 64-årige och klubblösa Sam Allardyce, även känd som Big Sam, dömde ut Rashford, och alla andra unga och moderna fotbollsspelares potential att ha en karriär efter fyllda 30. Big Sam hävdade i intervjun att spelare i dagens fotboll möter enorma fysiska och psykiska utmaningar under långa säsonger med lite vila. Sam menar på  att spelarnas gedigna spelschema med landslagsmatcher under sommaren, påfrestande ligasäsonger och tidigarelagda försäsonger kommer innebära att spelarna slits ut.

Embed from Getty Images

Kritiken mot Big Sam lät inte vänta på sig. Supportrar världen över dementerade den tidigare Evertontränarens påstående och visade på motsatsen i spelare som exempelvis Ronaldo, Messi och Modric. Alla tre över 30 och placerade topp fem i  senaste Ballon d’Or-utnämningen.

Vi har bara en sak att säga; SPELA RASHFORD så länge vi bara kan.