Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Arsenal – Manchester United (The Hateful Eight)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Arsenal i FA-cupen. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2019/01/25 23:08

Reward

Arsenal – Manchester United 1-3 (1-2)

FA Challenge Cup, omgång 4 • 2019-01-25, 20.55 • Arsenal Stadium, London • domare: Craig Pawson

 

0-1 (30) Alexis (Lukaku)

0-2 (33) Jesse Lingard (Lukaku)

1-2 (43) Aubameyang

1-3 (82) Anthony Martial

 

Manchester United

Romero; Young, Lindelöf, Bailly, Shaw; Herrera, Matic, Pogba; Lingard (Jones 88), Lukaku (Rashford 72), Alexis (Martial 72)

Avbytare: Grant, Dalot, Fred, Mata

Arsenal

Cech; Maitland-Niles, Sokratis (Mustafi 21), Koscielny (Guendouzi 64), Kolasinac; Torreira, Xhaka, Iwobi (Özil 64), Ramsey; Aubameyang; Lacazette

Avbytare: Leno, Monreal, Lichtsteiner, Elneny

Updated: 2019/01/25 22:54
 • 0
 • Share


2019/01/25 23:08
Tack för idag

Det är sent en fredag, så jag tror vi nöjer oss här. Snackisar kommer alldeles strax, imorgon får ni betyg och en dagen efter-rapport när vi ser på matchen med en natts sömn i kroppen.

Trevlig fredagsnatt.

 • 2
 • Share


2019/01/25 22:54
Vi har åtta

Manchester United är vidare till FA-cupens femte omgång, Arsenal besegrades med 3-1, och under Ole Gunnar Solskjaer har laget nu vunnit åtta (8!) raka matcher – ett ofattbart bra facit.

 • 2
 • Share


2019/01/25 22:18
Långt avbrott

Tio minuter in i andra halvlek har vi fått ett avbrott som varit i ganska många minuter nu.

I en kamp på mittplan hade Romelu Lukaku Arsenals Laurent Koscielny i ryggen. Båda två var i dålig balans och den franske mittbacken föll till marken, och när Lukaku tappade balansen även han försökte han ställa ned sin fot – och träffade av misstag Koscielny på kinden/sidan av huvudet.

Det blödde kraftigt, och han tog sig rejält åt käken när han gick av planen. Vi kommer få en lång stopptid, detta uppehåll tog sex, sju minuter bara det.

 • 0
 • Share


2019/01/25 21:57
United gruppvinnare

Reservlagsmatchen mot PSG är slut, och den slutade vackert. United gjorde tre, PSG noll och detta innebär att United vann gruppen.

Tahith Chong stod för två mål, och Scott McTominay för ett.


 • 0
 • Share


2019/01/25 21:43
Tre fina minuter

På tre minuter såg Romelu Lukaku till att United gick upp till 2-0. Nej, hade gjorde inget mål själv, de stod Alexis Sanchez (så klart) och Jesse Lingard för.

Men båda två har Lukaku att tacka för sina mål, särskilt passningen till Alexis mål var riktigt delikat.

Tyvärr fick Pierre-Emerick Aubameyang öppet mål med två minuter kvar av halvleken, och han kunde enkelt reducera. På stopptid var också Arsenal nära en kvittering, men United är i ledning i halvtid – 2-1.

 • 0
 • Share


2019/01/25 20:52
Fem kvar

Lagen har börjat samlas i gången för att gå in på matchen. Vi väntar på en match där matchbilden på förhand är extremt oklar. Lyckas United vinna mittfältet kan det vi bli vi som dominerar spelet, men det kan lika gärna bli Arsenal som dominerar – eller våg efter våg åt båda håll.

Nu kör vi!

 • 0
 • Share


2019/01/25 20:38
Mkhitaryan

För den som saknar vår förre armenier så kan vi meddela att han är skadad. Det skall röra sig om någon fraktur i ett ben i foten, han beräknas vara tillbaka om ett par veckor.

Även Danny Welbeck är skadad, där är det ännu oklart när han kommer tillbaks, men det lär dröja ett bra tag till.

Updated: 2019/01/25 20:38
 • 0
 • Share


2019/01/25 20:15
McTominays frånvaro förklarad

Scott McTominay spelar match! Just nu. Som kapten dessutom Uniteds reservlag möter nämligen Paris Saint-Germain i Premier League International Cup, och McTominay har tydligen fått ta klivet ner där idag. Detta hade jag helt missat,

Matchen började 20.00 svensk tid, och United leder redan med 2-0 efter att Tahith Chong och just Scott McTominay gjort målen. Tyvärr går det inte att se matchen eftersom MUTV är upptaget med uppladdning för matchen mot Arsenal. Höjdpunkter skall komma under morgondagen.


Updated: 2019/01/25 20:17
 • 0
 • Share


2019/01/25 20:04
Rotation på de Gea

I den korta intervjun med MUTV före match bekräftade Solskjaer att det inte är någon skada på de Gea, det är bara rotation som gör att Romero står.

Norrmannen sa också att Lukaku och Alexis ger något annat än Rashford och Martial, främst vad gäller inlägg.

 • 0
 • Share


2019/01/25 19:56
Så bra som möjligt, nästan

Förutom att Petr Cech startar och Bernd Leno sitter på bänken så sätter Unai Emery ut en så bra elva han kan för Arsenal idag.

Troligen spelar laget någon form av 4-4-2 med diamant, med Ramsey som nummer 10 och Lacazette och Aubameyang framför honom. Det är ett livsfarligt anfall som Lindelöf och Bailly måste kämpa hårt för att neutralisera.

 • 0
 • Share


2019/01/25 19:53
Arsenals elva

Till slut bemödade sig hemmalaget att visa vilka som startar för dem. Här har ni elvan:

Updated: 2019/01/25 19:53
 • 0
 • Share


2019/01/25 19:50
Tankar om elvan.

Se där, vi fick en del förändringar idag. 4-3-3/4-2-3-1 bör bli uppställningen idag, och inte Solskjaer överraskar med ett diamantformat 4-4-2?

Så här tror jag dispositionen kommer se ut:

Romero

Young – Lindelöf – Bailly – Shaw

Herrera – Matic – Pogba

Lingard – Lukaku – Alexis

Som sagt, fler förändringar än jag trodde på förhand. Å andra sidan så har Solskjaer sedan han kom sagt att alla skall få chansen att visa upp sig, och det kanske började bli dags för Lukaku och Alexis att få det nu. Vi tar laget från mål och fram.

Romero står i mål. Inte konstigt, han är klubbens andremålvakt. En ganska okontroversiell backlinje, där det är kul att Bailly får spela, skönt att Shaw är tillbaka och lite tråkigt att Dalot inte finns med i startelvan. Young tar kaptensbindeln igen.

Mittfältet är helt oförändrat. Herrera, Matic och Pogba har blivit lite av Solskjaers ryggrad, den kan ju vara skön att ta med ut på plan i en sån här match.

Längst fram spelar alltså Lingard igen, och tanken är väl att han skall springa som han brukar och på så sätt ge utrymme för Lukaku och Alexis. Båda de sistnämnda bör vara ruskigt taggade på att ta chansen att visa att de skall få kliva in i en förstaelva. Förhoppningsvis ger det effekt med poäng framåt idag.

För övrigt är Arsenal sega med sin startelva…

 • 0
 • Share


2019/01/25 19:44
Så här startar United

Elvorna är redan släppta, och det är fler förändringar än jag trodde i United. Så här startar Manchester United idag

Updated: 2019/01/25 19:44
 • 0
 • Share


2019/01/25 19:39
Fred minst på bänken

Mittfältaren Fred har Instagrammat ut en bild på sin tröja, vilket bör innebära att han åtminstone är med på bänken. Detta skulle ju inte förvåna, men är det kanske till och med en hint om något mer…?

 • 0
 • Share


2019/01/25 19:27
FYI, sändningsstart 20.30

Som ni ser i det klistrade inlägget vi har så börjar alltså matchen 20.55. Kanal 9:s tv-sändning börjar 25 minuter tidigare, alltså 20.30, vilket innebär att vi säkert får två eller tre minuters försnack mitt i all reklam. Och det är ju alltid något.

Redan en timme för matchstart kommer dock laguppställningarna, de ser ni här så fort de kommer.

 • 0
 • Share


2019/01/25 19:22
Saknaden

Jag förordar verkligen inte våld, tvärtom. Men det är ändå svårt att inte sakna detta… • 4
 • Share


2019/01/25 19:03
Stackars McT

Alltså, jag vet inte om jag skall skratta eller gråta. Men jag har redan sedan imorse skrivit om truppen, och utgått ifrån Manchester Evening News artikel om vilka som är med.

Och både jag och MEN har glömt av Scott McTominay. Han verkar inte ha rest med laget ned till London, såvida MEN inte missade honom eller glömde skriva hans namn i artikeln.

Förlåt Scott McT, jag skall göra mitt bästa för att inte glömma av dig i framtiden.

 • 2
 • Share


2019/01/25 19:01
Hur startar vi?

Så, spekulera startelva kanske? Hur jag tror och hur jag vill.

Vi börjar med hur jag vill, mest för att jag inte riktigt vet vad jag skall tro, så jag skjuter upp det. Jag hade föredragit de Gea i mål, men han är ju inte med, därför räknar jag bort honom och alla andra som inte är med i London. Då hamnar jag på att jag vill ha denna:

Grant

Dalot – Lindelöf – Jones – Shaw

Herrera – Matic – Pogba

Lingard – Rashford – Alexis

Så, Grant alltså? Ja, jag är inte så förtjust i Romero som har minst ett misstag per match i sig, så då föredrar jag Grant.

I försvaret vill jag gärna se Dalot till höger, om Shaw är frisk (vilket han ju skall vara) och så får Lindelöf och Jones fortsätta centralt. Bailly kanske någon undrar om, och honom vill jag se mot Burnley på tisdag istället. Lindelöf och Jones har spelat ihop sig och är just idag vårt bästa mittbackspar.

Mittfältet är givet, de har spelat riktigt bra det senaste och måste få fortsätta. Och nej, jag har fortfarande inte förlikat mig med att vi kanske borde sätta upp laget som ett 4-2-3-1 med Pogba som nummer 10, just nu ser jag honom som en av tre centrala mittfältare.

Längst fram ser jag gärna en förändring, och det är att jag gärna vill ha Alexis istället för Martial. Inte för att Martial varit dålig, utan för att jag vill se Alexis mot sitt gamla lag och det då ser jag vänsterkanten som den bästa platsen för honom.

Hur tror jag vi spelar då? Jättesvårt att sia om tycker jag. Med tanke på att Solskjaer har sagt att Alexis kommer vara involverad (betyder dock inte att han startar) och att de Gea lämnats hemma så har Solskjaer indikerat att han kanske vill rotera lite – men samtidigt så har han tagit med sig större delen av sitt förstalag. Därför tror jag faktiskt inte på ett speciellt roterat lag, utan jag tror på detta.

Romero

Young – Lindelöf – Jones – Shaw

Herrera – Matic – Pogba

Lingard – Rashford – Martial

 • 0
 • Share


2019/01/25 18:42
Matcher i mars

Vi har under eftermiddagen fått spikat Premier League-matcherna för mars månad. Så spikat det nu går alltså, med tanke på att en match kommer behöva flyttas om United eller Manchester City går till FA-cupens femte omgång.

Detta är Uniteds samtliga matcher för mars:

2 mars – Southampton (H) 16:00 

6 mars – Paris Saint-Germain (B) 21:00 – Champions League

10 mars – Arsenal (B) 17:30

16 mars – Manchester City (H) 13:30*

30 mars – Watford (H) 16:00

* = flyttas om något av lagen går till FA-cupens sjätte omgång.

PSG, Arsenal och City (om den spelas då) kommer samtliga visas på svensk tv. PSG eftersom det är Champions League och de alltid visas på tv, och de andra två då Sky Sports valt ut dessa som tv-matcher.

Matcherna mot Southampton och Watford är vi beroende av Viasats val för, då de går klockan 16.00 på lördagar och Viasat själva väljer vilken match de vill visa då. Och med tanke på Viasats prioriteringar den här säsongen skall vi inte räkna med att de visas, men vi vet inget i nuläget. Ingen av våra matcher krockar med någon Liverpool-match, vilket är positivt, dock spelar City samtidigt som vi möter Southampton så där finns väl en stor risk att United prioriteras bort. Sjukt nog.

 • 0
 • Share


2019/01/25 17:34
Tidiga lagnyheter

Vi lade ut spelartruppen som åkte med ned till London redan i morse, i den här artikeln. Dessa var spelarna:

Målvakter: Sergio Romero, Lee Grant, Joel Pereira

Försvarare: Diogo Dalot, Phil Jones, Eric Bailly, Victor Lindelöf, Luke Shaw, Ashley Young

Mittfältare: Fred, Nemanja Matic, Ander Herrera, Andreas Pereira, Paul Pogba, Jesse Lingard, Juan Mata

Anfallare: Alexis Sanchez, Anthony Martial, Romelu Lukaku, Marcus Rashford

Fellaini, Smalling och Rojo är skadade, i övrigt saknas Antonio Valencia och David de Gea.

I den del av gårdagens presskonferens som släpptes sent igår kväll pratade Solskjaer om att Valencia har ”fitnessproblem”, så det lär vara anledningen till att han saknas. Exakt vad det är som är fel på honom vet vi dock inte, han verkar inte anses skadad utan ”bara” dåligt tränad. Vilket ju inte är så positivt.

David de Gea vilas förmodligen, han syntes till i Hale idag vilket bekräftar att han inte rest med laget till London. Jag kan förstå att Solskjaer vill vila de Gea, samtidigt så kan jag tycka att spelschemat inte är så tufft att han inte borde kunna spela ikväll, särskilt som FA-cupen som det ser ut är vår största chans till en titel i år. Men det lär bli Romero i mål.

I övrigt är hela A-lagstruppen med, men inga av de unga (Gomes, Chong med flera) talangerna har fått resa med.

 • 0
 • Share


2019/01/25 17:25
The Hateful Eight

Sex ligamatcher och en FA-cupmatch har spelats sedan Uniteds transformation började. Flera av dem har kallats ”Solskjaers första riktiga test”, och den sista match som fick det epitet borde egentligen rimligen varit Tottenham för två veckor sedan.

Nu är det dock Arsenal, där det finns en större historisk rivalitet än vad det gör mot Tottenham. I synnerhet för Solskjaer då Arsenal var Uniteds största rival om ligatiteln under norrmannens aktiva år som spelare i United, så för honom kanske detta känns som ett extra stort test.

Något som både är skönt, men fortfarande lite skrämmande, är att United inte vet hur det är att ligga under under Solskjaer. I varje match har laget gjort första målet, och sedan behållt ledningen till slutsignalen. Faktum är att laget inte ens vet hur det är att släppa in en kvittering, och det gör att jag fortfarande känner att vi är lite grann i en smekmånad.

För vad händer när detta sker? Vad händer när ett lag gör första målet mot United, eller lyckas kvittera efter att United tagit ledningen? Det är något vi så klart inte vill ha svar på (vi vill ju vinna med 5-0 varje match), men i verkligheten är det något laget måste kunna hantera – och min känsla är att vi ikväll kanske tvingas göra det då min känsla är att Arsenal kommer gå ut med full fart.

Förhoppningsvis har Solskjaer och hans ledarstab förberett laget väl även för dessa typer av scenarior, om det skulle hända. Varför inte liksom? Har man vunnit sju raka segrar gör man ju en hel del bra.

Min förhoppning om kvällen är, faktiskt, att United skall vända underläge till seger. Då tror jag min känsla av att vi lever i en bubbla faktiskt kan släppa. Å andra sidan tackar jag inte nej till en storseger heller, så klart.

Updated: 2019/01/25 17:26
 • 2
 • Share