Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Arsenal – Manchester United 1-3

Embed from Getty Images

Vi är på åtta. Åtta raka segrar under Ole Gunnar Solskjaer, som fortfarande inte vet hur det är att förlora, han vet inte ens hur det är att släppa in första målet eller ens hur det är ta ledningen för att sedan släppa in en kvittering. När Manchester United spelar fotboll under Ole Gunnar Solskjaer gör laget mål, och sedan håller laget den ledningen.

I denna match var det många spelare som gjorde riktigt bra ifrån sig, och ingen som gjorde dåligt ifrån sig även om det finns förbättringspotential på ett par platser.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 8

Stod för en räddning av de Gea-klass i början av andra halvlek, och resten av matchen var han superstabil. Inget spår av det misstag han alltid brukar göra i varje match syntes heller, Romero var idag den duktige andremålvakt vi behöver.

Ashley Young: 6

Arsenal la mycket fokus på att anfalla på Youngs kant, och engelsmannen klarade av att avfärda det på ett bra sätt (han hade dock gott om hjälp från Bailly, Herrera och Matic). Vid Arsenals mål släpper han till lite och får därför ett litet minus. Inte lika aktiv framåt som vi är vana vid, vilket kan vara förståeligt en match som denna.

Eric Bailly: 7

Bailly fick chansen, och han var nästan oväntat stabil. Vi vet sedan tidigare allt om Baillys aggressivitet och närkampsspel som ibland kan slå över och bli vårdslöst. Detta såg vi inget av igår, istället skötte han sig oerhört stabilt mot Aubameyang och Lacazette. Stärkte sina aktier.

Victor Lindelöf: 8

En som Bailly inte kommer rubba i första taget är dock Victor Lindelöf. Jag har ekon i huvudet av att det i somras pratade om en utlåning för svensken, något som i efterhand framstår som skrattretande. Lindelöf stack inte ut med någon fantastisk brytning, någon suveränt öppnande passning eller en tackling á la Vidic, han behövde inte det då han konstant stod rätt och löste situationer innan de uppstod.

Embed from Getty Images

Luke Shaw: 6

Shaw hade bra koll bakåt, men som sagt så satte Arsenal mest fokus på Uniteds andra kant. Framåt tycker jag mig sakna något från den gode Luke, det ser nästan lite lojt ut när han kommer i löpningar, som att han inte riktigt tror på det. Det kanske är ”Berbatovsyndromet”, att man ser mer loj ut än man egentligen är, men jag vill se att vår vänsterback agerar lite mer som Evra innan jag går för de högre betygen. Han skall dundra fram på vänsterkanten, just nu har han satt i farthållaren 5 km/h under hastighetsgränsen.

Ander Herrera: 8

Arbetskapaciteten på den här mannen är fantastisk. Han kom inte lika ofta upp i press av motståndarnas backlinje vi vant oss vid, men hans arbete i det tysta gör så enormt mycket för det här laget just nu. Att han sitter på ett utgående kontrakt oroar mig rejält just nu. Herrera var idag också väldigt stabil i sitt passningsspel

Nemanja Matic: 7

Hade en lite seg start tycker jag, där det kändes som att han inte ställt in sig på att han skulle ha Ramsey, Iwobi, Aubameyang och Lacazette springandes kring sig. Han kom dock igång efter 15-20 minuter, och gjorde efter det en stabil match utan att glänsa. Tycker mig dock se tendensen att en match vila vore bra. Kanske på tisdag?

Paul Pogba: 8

Första halvlek tyckte jag Pogba var ganska svag. Han kom inte fram på samma sätt som vi vant oss och såg allmänt lite malplacerad ut, kanske hade Solskjaer sagt till honom att vara något mer försiktig? I andra halvlek är han dock bäst på plan, då hittade han de ytor vi sett honom husera i de senaste månaden. Var ett monster vid kontringen som gav 3-1, som bollförande spelare sprang han ifrån fyra Arsenalspelare innan han sköt skottet som Martial kunde slå in returen på – detta efter 80 minuters spel. Världens just nu bästa offensiva mittfältare?

Embed from Getty Images

Romelu Lukaku: 8

Utbytt 72. Två assist. Lukaku spelade högerforward och han gjorde det bra. Fick mer boll rättvänd och stod för två mycket delikata framspelningar, framförallt den första till Alexis mål förtjänar att visas om och om igen. Men som Österdahl skrev i gårdagens snackisar, den här matchen ändrar inte på det faktum att Lukaku i nuläget är en reserv i Manchester United, trots att Lukaku var väldigt bra.

Jesse Lingard: 8

Utbytt 88. Ett mål. Spelade som den centrala anfallaren, i vad väl enklast kan beskrivas som en falsk nia-roll. Och i denna typer av matcher är Lingard i mångt och mycket som klippt och skuren för den rollen, då hans enorma presspel sätter motståndarens försvar i riktigt svåra situationer. Också oerhört kylig vid sitt mål. Enda minuset är att han hade lite problem i att vinna dueller när han skall hålla undan Arsenals försvarare och suga fast bollen, det är inte den i sammanhanget relativt tunne Lingards styrka.

Alexis Sanchez: 7

Utbytt 72. Ett mål. Litegrann som Lukaku, gör en bra match men cementeras ändå som en reserv i dagens United. Väldigt kylig när han rundade Cech och gjorde 1-0. Konstant buad på sin gamla hemmaplan, men verkade inte nämnvärt berörd av det.

Marcus Rashford: 6

Inbytt 72. Kom in och fick spela nästan 30 minuter (stopptiden blev tio minuter på grund av Koscielnys skada), och han gjorde det bra utan att glänsa. Kunde hjälpa Lingard i pressen på ett bättre sätt än Lukaku, och var med och drog igång ett litet bråk på slutet där han också blev varnad. Är garanterat tillbaka från start på tisdag.

Anthony Martial: 7

Inbytt 72. Ett mål. Punkterade matchen genom att sätta det avgörande målet.

Phil Jones: n/a

Inbytt 88. Spelade för kort tid för att betygsättas.