Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Supporterklubben på Uniteds officiella hemsida; Transferrykten; Födelsedagar

Två dagar efter match, två dagar till match. Manchester Uniteds A-trupp skall nu ha släppt fredagens vinst och siktar helt och fullt mot tisdagens hemmamatch mot Burnley. Under tiden laddar vi upp med nyheter kring klubben.

Supporterklubben på Uniteds officiella hemsida

Muss den svenska grenen i den skandinaviska supporterklubben, som består av supportrar från Sverige, Norge och Danmark. I och med att vår nye manager som bekant är norrman har Uniteds officiella hemsida intervjuat Bernt Hjørnevik är som Club Executive Officer på supporterklubben.

Artikeln är någon vecka gammal, men United har inte pushat ut den ordentligt förrän idag. Hjørnevik säger bland annat att medlemsantalet ökat rejält sedan Solskjaer tog över och att resorna till Old Trafford mer eller mindre sålt slut på rekordtid.

Transferrykten

Januari lider mot sitt slut, och det troliga är att United inte kommer köpa in någon spelare under detta transferfönster. Det hindrar dock inte ryktena från att fortsätta komma.

Steven Bergwijn

Enligt The Mirror skall United vara intresserade av PSV Eindhoven holländare Steven Bergwijn, och bett PSV hålla klubben uppdaterad om eventuella planer för att sälja honom.

Embed from Getty Images

Bergwijn är i första hand ytter, under säsongen har han spelat mest till vänster även om han nyligen flyttat över till högerkanten och fortsatt göra bra ifrån sig där. Han har startat 18 av de 19 ligamatcherna som PSG spelat, och presterat 9 mål och 9 assist på dessa matcher. En affär lär dock inte bli aktuell förrän till sommaren, och United har konkurrens från flera andra storklubbar, bland annat Bayern München.

Christian Eriksen

Här har vi ett rykte från The Express, så lite foliehatt på. Men det sägs att Real Madrid skall ha gett upp intresset för Tottenhams Christian Eriksen då klubben tror att det kommer bli för dyrt, så nu skall United sitta i förarsätet till att kunna värva dansken vars kontrakt går ut nästa sommar. Ja, och så finns Chelsea, PSG och Bayern München då som också skall vara intresserade.

Nikola Milenkovic

Manchester Evening News skriver att Fiorentinas VD Pantaleo Corvino skall ha bekräftat för Gazzetta dello Sport att United i somras lade ett bud på deras nu 21-årige mittback Nikola Milenkovic, men att budet skall ha förkastats. Varför José Mourinho ville ha in ytterligare en ung, orutinerad mittback till laget kan man fråga sig, och om intresset kvarstår även nu skall vi låta vara osagt.

Milenkovic har startat samtliga Fiorentinas matcher den här säsongen, undantaget hemmamatchen mot Empoli där han var avstängd.

Juniorerna vann

U18-laget spelade U18 Premier League Cup igår. För motståndet stod Liverpool på bortaplan, och United lyckades vända 0-2 till seger med 3-2 efter förlängning.

Mer om denna match samt en rejäl genomgång av reservernas samt juniorernas senaste tid kommer i en Ungdomskoll i eftermiddag, håll utkik efter den.

Grattis Lee

Manchester Uniteds äldsta spelare blir ett år äldre, då Lee Grant idag fyller 36. Vi skickar våra varmaste gratulationer.

Grattis Ebony

I damlaget firar Ebony Salmon sin födelsedag, även om hon just nu är utlånad till Sheffield United. Hon fyller exakt hälften av vad Lee Grant gör, det vill säga 18, vi önskar ett stort grattis där med.

Höjdpunkter

Slutligen, för dig som inte riktigt vill släppa fredagen så har ni matchens mål här.