Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottning: Chelsea borta i FA-cupens femte omgång

FA-cupens femte omgång är lottad, och för Manchester United väntar nu ytterligare ett stormöte då lotten föll på Chelsea, dessutom på bortaplan. Det är med andra ord dags att slå ut ytterligare ett Londonlag ur FA-cupen anno 2018/19.

Matchen kommer spelas någon gång mellan 15 och 18 februari, exakt datum fastslås senare, troligen i den här veckan.

Den 12 februari möter United PSG i Champions League, och den 24 februari har vi sedan Liverpool på hemmaplan, det är alltså mellan dessa matcher United skall till Stamford Bridge och möta Chelsea. Nu bestämmer ju tv-bolagen, men vi kan ju hoppas på spel den 17 eller 18 februari, för att ha ett lagom avstånd till båda matcherna.

Uppdatering: Chelsea spelar Europa League den 14 februari, det är därför i princip garanterat att den här matchen kommer bli 17 eller 18 februari.

Så här långt

United har som bekant spelat två omgångar hittills. Först slogs Reading ut med 2-0 (Mata och Lukaku målskyttar) och i fredags besegrades så Arsenal med 3-1 (Alexis, Lingard och Martial målskyttar).

Nu väntar alltså ytterligare en riktigt svår match på bortaplan, men med tanke på hur Ole Gunnar Solskjaer har hanterat alla motgångar hittills skall väl detta kunna gå bra också.

Chelsea

För Chelsea blir det tredje raka hemmamatchen i årets FA-cup. Femte januari slogs Nottingham Forest med 2-0, och igår besegrades Sheffield Wednesday med 3-0. Både Forest och Wednesday huserar på den undre halvan av Championship, så att Chelsea har haft en lätt väg fram till dagens lottning.

Embed from Getty Images

I ligaspelet ligger Londonklubben på fjärde plats, numera endast tre poäng före United – något vi hoppas att Bournemouth ger oss chansen att ta igen den här veckan då de tar emot Chelsea på hemmaplan på onsdag.

Säsongens hittills enda möte mellan United och Chelsea ägde rum på Stamford Bridge i oktober, då en viss José Mourinho fortfarande var manager för United. Antonio Rüdiger gav Chelsea ledningen efter 20 minuter, innan Anthony Martial vände på matchen i andra halvlek med två mål. I matchminut 96 lyckades dock Ross Barkley kvittera efter en trasslig situation, men sammantaget var det ändå en positiv match som läget såg ut då, och det kunde tros att Mourinho hade något på gång. Så var det som bekant inte dock.

Lottningen i sin helhet

Även i denna omgång torde Uniteds match vara den klart största, precis som i omgång fyra. Här är hela lottningen.

  • Chelsea – Manchester United
  • Bristol City – Shrewsbury Town eller Wolverhampton Wanderers
  • AFC Wimbledon – Millwall
  • Doncaster Rovers – Crystal Palace
  • Middlesbrough eller Newport County – Manchester City
  • Swansea – Barnet eller Brentford
  • Portsmouth eller Queens Park Rangers – Watford
  • Brighton & Hove Albion eller West Bromwich Albion – Derby County