Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

I den här klubben satsar vi på att vinna titlar; Keane till Nottingham

Idag spelar Manchester United match. Bara en sån sak. Manchester United möter Burnley på Old Trafford. Fullt fokus på den matchen i vår matchdagsblogg om några timmar. I väntan på det några blandade nyheter.

Solskjaer: I den här klubben satsar vi på att vinna titlar

Vi inleder med Ole Gunnar Solskjaer och den andra delen av gårdagens presskonferens. Mauricio Pochettino sa att det för Tottenham är viktigare att sluta topp 4 än att vinna FA-cupen…

”Jag är inte här för att diskutera vad andra managers säger,” sa Solskjaer.

”Först och främst handlar det alltid om nästa match. Men för oss handlar det om att vinna titlar, givetvis är det så. Vi kan inte vinna ligan det här året. Vi är fortfarande kvar i cupen. Vi ska försöka vinna FA-cupen, givetvis. Jag tror att alla managers vill vinna varenda match. Det var nog inte hans poäng.”

Men en titel eller topp 4?

”När du vinner titlar är det en fantastisk dag för alla i klubben. Det är den bästa stunden i ditt liv, den dagen då du vinner. Du vet aldrig när nästa kommer. Managern [Sir Alex Ferguson] sa alltid ’njut av det här’. I den här klubben satsar vi på att vinna titlar.”

Om mittfältet och Fred:

”Det är inte min utmaning att plocka in spelarna, det är de som måste vara redo.”

Fred, Andreas Pereira och Scott McTominay kommer att få chansen. Det är sedan upp till dem att ta den.

Specifikt om Fred säger Solskjaer att han jobbar hårt och att han är en väldigt bra spelare. Det handlar bara om anpassning till den engelska fotbollen.

Annat:

  • United går för tredjeplatsen i ligan. De två topplagen är för långt före.
  • Solskjaer svarade undvikande på en fråga om truppen är bra nog för att vinna ligan. Han säger att truppen är bra och att han har imponerats av spelarna.
  • Att så många anfallare är i bra form är bara positivt. Det är svårt att peta spelare men lätt att ge andra chansen. ”Det är ett bra problem, ett enkelt problem.”
  • Solskjaer accepterade inte att topp 4 är drömmen den här säsongen. När han pressades på att ligatiteln är omöjlig – något även han själv accepterar – konstaterade han istället att United också har FA-cupen och Champions League att slåss för.
  • Det är möjligt att Chris Smalling är med i truppen ikväll, det beror på hans fysiska status.

Första delen av presskonferensen hittar ni här.

Keane till Nottingham

Roy Keane gör comeback i den engelska fotbollen. Manchester United-legenden har skrivit på som assisterande manager för Nottingham Forest. I Nottingham kommer Keane att jobba under Martin O’Neill.

Att Keane återvänder till Nottingham kommer inte som någon stor överraskning. Dels var han assisterande förbundskapten till O’Neill i det irländska landslaget. Dels har han själv ett förflutet som spelare i Nottingham. Det var från Nottingham som han hämtades till United av Alex Ferguson. Övergångssumman landade på 3,75 miljoner pund, ett brittiskt transferrekord på den tiden.

Nottingham har fyra poäng upp till en playoffplats i Championship.

Dagens Neymar

Vi fortsätter att följa utvecklingen kring PSG:s Neymar. De senaste uppgifterna från Frankrike säger att den brasilianska världsstjärnan definitivt kommer att missa Champions League-matcherna mot United. Neymar ska vara borta från spel åtminstone till slutet på mars, rapporterar L’Équipe.