Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Martial skall vara överens; Pogba sliten; Match spelas om

Embed from Getty Images

Det har varit en dag av reflektion för oss Unitedfans. Skall vi vara nöjda eller missnöjda med gårdagen, med tanke på hur det artade sig? Det har även hänt en hel del kring United idag, och det ryktas om att många saker är påväg att hända – därför bjuder vi på ett sent nyhetssvep med det senaste kring klubben.

Något som blev klart för några timmar sedan var att Ro-Shaun Williams lämnade klubben på permanent basis, mer om detta hittar ni här.

Bekräftat att Neymar missar United

Vi inleder nyhetssvepet med att berätta att PSG nu gått ut officiellt och sagt att Neymar kommer vara borta i tio veckor på grund av sin fotskada.

Detta innebär att brassen missar båda mötena med United i Champions League. Naturligtvis en klar försvagning, men PSG står inte heller och faller med Neymar, så någon underskattning från Uniteds sida får inte smyga sig in.

Martial skriver på före fredag?

Det har varit en lång process, men nu säger den normalt sätt trovärdige Mohamed Bouhafsi på franska RMC att Anthony Martial kommer skriva på ett nytt kontrakt med Manchester United.

Bouhafsi påstår att det rör sig om ett femårskontrakt, alltså till sommaren 2024, och att Martial förväntas skriva på före fredag denna veckan.

Kontrakt även för Young, Mata och Herrera?

Ashley Young sitter på ett utgående kontrakt med Manchester United. Engelsmannen har gjort högerbacksplatsen till sin under Ole Gunnar Solskjaer, och enligt The Standard skall han nu ha erbjudits ett nytt ettårskontrakt av klubben.

The Standard skriver vidare att samtal också pågår med Juan Mata och Ander Herrera som också sitter på utgående kontrakt. Mata skall ha erbjudits ett ettårskontrakt även han, medan den något yngre Herrera skall ha erbjudits en längre tids kontrakt.

Noterbart är att Standard också skriver att United har haft tre spelare de främst ville förlänga med den här säsongen; Luke Shaw, Anthony Martial och David de Gea – och att klubben har lyckats förlänga med två av dessa tre. Även Standard påstår alltså att Martial är klar för nytt kontrakt, och de skriver att det skall bekräftas snarast.

Vi lär får återkomma gällande samtliga dessa spelare.

Pogba skall testas

James Ducker på The Telegraph har gjort en genomgång över läget kring United idag. Mycket av det vi tagit upp ovan står med i hans svep, till exempel om Martials kontrakt och Neymars frånvaro mot United.

Embed from Getty Images

Det som är tidigare okänt från Duckers artikel är att United har en viss oro kring Paul Pogba inför söndagens match mot Leicester. Fransmannen fick ett flertal smäller i matchen mot Burnley, och haltade av planen efter slutsignal. Något allvarligt som skall hålla honom borta en längre tid skall det inte röra sig om, men med tanke på det tuffa spelschemat som väntar i februari så är en frisk och kry Pogba essentiell för United.

Match spelas om

Damlagets match mot Charlton, som avbröts efter lite drygt tio minuter på grund av en allvarlig skada på Charltons Charlotte Kerr, kommer spelas om från start. Att United tagit ledningen med 1-0 kommer alltså inte tas hänsyn till.

Charlton bötfälls också med 500 pund för att ha saknat rätt medicinsk utrustning.

Nytt speldatum är ännu inte satt.

Nytt lån för Joel Pereira?

Den normalt sett insatte Simon Peach har twittrat om att Uniteds unge målvakt Joel Pereira skall vara på väg ut på ett nytt lån, som vi har anat.

Han spenderade hösten i Vitoria Setubal, och det gick väl helt ärligt inget vidare. Nu skall det vara K.V. Kortrijk i den belgiska högstadivisionen som blir hans nästa klubb. Låt oss hoppas att det går bättre där, speltid är A och O för Pereiras utveckling i nuläget.

FA utreder

I samband med en bråkig situation i slutet av Arsenal-United i fredags skall ett mynt ha kastats in från publiken mot Jesse Lingard. Enligt Sky Sports har FA inlett en undersökning kring detta, vilket väl bör leda till någon form av enklare bestraffning för Arsenal.

Fellaini närmare en flytt

Vi avslutar med något som verkar komma närmare och närmare, nämligen en flytt till Kina för Marouane Fellaini.

Det är Sport Witness som påstår att en belgisk tidning skriver att Fellaini skall skriva på ett kontrakt på 3,5 år med Shandong Luneng. Normalt sett vill vi komma närmare originalkällan, men språkförbistringar ställer till det i det här fallet.

Embed from Getty Images

Ryktena kring en flytt för Fellaini kommer dock från fler håll, och med tanke på att Solskjaer tagit över och inte visat något intresse att spela ett spel som gynnaren belgaren så det får anses troligt att detta kan bli av.

Kom ihåg att övergången inte behöver bli klar imorgon, då det kinesiska transferfönstret har öppet till slutet av februari. United sägs få i runda slänger tolv miljoner euro.