Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Leicester City – Manchester United

Embed from Getty Images

Manchester United vet fortfarande inte hur det känns att förlora under tillfällige tränaren Ole Gunnar Solskjaer. Däremot vet man hur det känns att tappa poäng. Såren efter 2-2-mötet med Burnley i tisdags ska vara slickade nu inför en av säsongens kanske mest ovissa bortamatcher. Leicester är ett av ligans i särklass mest luriga lag, vilket 1-1 mot Liverpool i onsdags är ett kvitto på. Hur tacklar Solskjaer Puel? En annan fråga är hur Paul Pogba verkligen mår. 

Manchester United

Tottenham och Arsenal vann. Annars tappade alla sex topplagen poäng i veckoomgången. Manchester Uniteds 2-2 var den första missräkningen sedan Ole Gunnar Solskjaers ankomst, men samtidigt var det också enbart en tidsfråga innan ett bakslag skulle komma. Åtta raka segrar är unikt och mot den bakgrunden kunde poängtappet ha kommit avsevärt mycket tidigare. United tar med sig uppryckningen i andra halvlek och återvunna förmågan att inte ges sig fast det ser jobbigt ut. Paul Pogba fick bygga på självförtroendet och Victor Lindelöf fick göra mål. Bara det.

På skadefronten finns det egentligen inte mycket nytt att rapportera om. Chris Smalling är återställd efter sin skada, men det troliga får väl ändå sägas vara att Eric Bailly och Lindelöf bildar mittbackspar. Marcos Rojo är en bit från matchform ännu och den allmänna känslan är väl att han inte står högt på Solskjaers prioriteringslista, även om han vore i form. Anthony Martial skadade sig på träning innan mötet med Burnley och kan, om man ska tro Solskjaer, kanske vara tillbaka nu. Pogba haltade av planen efter slutsignal sist och hade det varit en annan motståndare nu hade han förmodligen vilat.

Embed from Getty Images

David de Gea släppte in två mål mer än han ska göra då han har en vanlig dag på jobbet i tisdags. Det oaktat så spelar han nu. Förutom ovannämnda mittbacksduo så spelar Luke Shaw och Ashley Young ytterbackar. Det börjar vi se som givet nu. Young har på något märkligt sätt gått en ny vår till mötes och förpassar såväl Diogo Dalot som en trött Antonio Valencia till bänken och läktaren. Shaw skulle säkert må bra av att vila även han, men då alternativet heter Young även här så får han spela vidare.

På mitten spelade Solskjaer Andreas Pereira mot Burnley. En lämplig match på pappret, men brasilianaren tog inte chansen fullt ut. Det kan vi lägga på kontot matchovana, men känslan är ändå att Pereira inte räcker till i den mördande konkurrens som byggts upp de senaste månaderna. Ander Herrera är på väg att spela sig till ett nytt kontrakt och lär återta platsen från start. Pogba må vara trött och sliten men spelar. Städgumman Matic kompletterar trion.

Embed from Getty Images

Framåt då? Ja, där är det kanske mer spännande. Martial är osäker och det kanske bäddar för Alexis Sánchez till vänster. Varför inte Marcus Rashford då? Nja. Vår kanske bäste anfallare gjorde en tämligen slät figur mot Burnley, och även om allt inte kan lastas på honom är det kanske läge att återgå till att spela Sánchez till vänster och Romelu Lukaku på topp. Till höger borde Jesse Lingard få gå, om inte Solskjaer gör som han gjort på sistone. Det skulle innebära Lingard bakom Sánchez och Lukaku i en mer 4-3-1-2-liknande formation.

Möjlig startelva:

de Gea
Young, Lindelöf, Bailly, Shaw
Herrea, Matic, Pogba
Lingard, Lukaku, Sánchez

Leicester City

Claude Puel har gått ifrån att vara hyfsat hyllad efter han tog över Leicester i oktober 2017 till att vara aningen mer ifrågasatt. Tugget har handlat om att Leicester inte är hans typ av lag, att han spelsätt och filosofi inte går att implementera på den spelartrupp han har och att han därmed inte får ut maximalt sett till vad han borde. Leicester är serieelva, med tre poäng upp till Wolverhampton som första lag efter ”The big six”, och får väl anses ligga något pinnhål lägre än förväntningarna inför säsongen. I onsdags knep man, något oväntat, en poäng borta mot Liverpool och såg till att grumla Jürgen Klopps gulddrömmar åtminstone lite.

Skademässigt väljer Puel ur en i princip helt frisk grupp med spelare. Den från Djurgården bekante Daniel Amartey är ende man i sjukstugan. Transfermässigt finns det inte heller mycket att skriva hem om. Puel har suttit lugnt i båten (även om det förstås också kan tänkas att ägarens tragiska bortgång ifjol spelar in) och har enbart släppt Yohan Benalouane till Nottingham och Vicent Iborra till Villarreal under januari.

Embed from Getty Images

Kasper Schmeichel har spelat Leicesters samtliga Premier League-matcher denna säsong. På dessa 24 drabbningar har han sju hållna nollor. Dansken är ensam en orsak till att Leicester är det lag man är idag och är likt de Gea i det närmaste opetbar. Lika säkert sitter den i höstas United-ryktade Harry Maguire. Mittbacken har stått för tre ligamål i år och lär gissningsvis bilda mittbackspar tillsammans med en viss Jonny Evans. Ben Chilwell och Ricardo Pereira känns lika säkra som vänster- respektive högerback som Shaw och Young och spelar sålunda de också.

På mitten valde Puel, med framgång, att fortsätta spela med Nampalys Mendy och Wilfred Ndidi mot Liverpool. Duon täcker defensivt framför ett mer offensivt lagt tremannamittfält som är något svårare att förutspå. Marc Albrigthon lär gå till vänster medan det får ses som ytterst sannolikt att James Maddison tar hand om platsen som släpande anfallare. Maddison, som kom från Norwich i somras, får sägas ha varit ett kap och är lagets näst bäste målskytt med sina fem mål i ligaspelet så här långt. Demarai Gray och Shinji Okazaki lär slåss om platsen längst till höger. Det som talar till japanens nackdel är hans måltorka. På totalt 18 framträdanden har det blivit noll mål så här långt. På topp hittar vi som vanlig Jamie Vardy, som blev kvar i klubben detta transferfönster också.

Embed from Getty Images

Möjlig startelva:

Schmeichel
Pereira, Evans, Maguire, Chilwell
Mendy, Ndidi
Gray, Maddison, Albrighton
Vardy

Historik

Manchester United har vunnit närapå exakt hälften av alla sina möten med Leicester. På 127 matcher kan man visa upp 65 segrar. Leicester har 33. På 25 Premier League-möten har United raden 16-7-2. De senaste åren har vi haft det aningen kämpigt på King Power Stadium. Vi kan visa upp blott en seger på de fyra senaste försöken och mötet förra säsongen, dagen före julafton, slutade oavgjort 2-2. Senaste mötet totalt sett hämtar vi från ligapremiären i augusti ifjol. Då vann vi med 2-1 efter ett tidigt straffmål av Pogba och ett sent avgörande från Shaw.

Visste ni att…

 • Leicester hör till de klubbar som Ole Gunnar Solskjaer aldrig mött?
 • Claude Puel nu är uppe, eller nere, i samma poängsnitt (1,38-1,39) som då han fick sparken från Southampton?
 • Claude Puels enda seger hittills mot Manchester United kom som tränare för Lille? I november 2005 besegrade Lille United med 1-0 i Champions Leagues gruppspel.

Matchfakta

Leicester City
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 25
Tid: Söndagen den 3 februari 2019, 15.05
Plats: Filbert Way, Leicester
Teve: Viasat Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador:

 • Fellaini (vad, mitten februari)
Tveksamma:

 • Martial (skadad)
 • Pogba (skadad, stor chans)
 • Rojo (matchform, liten chans)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 6:e13-6-548-3545
Borta:5:e6-2-423-1920
Bästa målskytt: Pogba (9)
Disciplin: 45 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V2/1NewcastleBPL2-0
V5/1ReadingHFA2-0
V13/1TottenhamBPL1-0
V19/1BrightonHPL2-1
V25/1ArsenalBFA3-1
O29/1BurnleyHPL2-2

Leicester City

Skador:

 • Amartey (fot, mars)
Tveksamma:

 • inga tveksamma
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 11:e9-5-1030-3032
Hemma:14:e4-2-513-1214
Bästa målskytt: Vardy (7)
Disciplin: 40 GK, 4 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F29/12CardiffHPL0-1
V1/1EvertonBPL1-0
F6/1NewportBFA1-2
F12/1SouthamptonHPL1-2
F19/1WolvesBPL3-4
O30/1LiverpoolBPL1-1

United mot Leicester

Totalt: 12765-29-33257-169
Premier League: 2516-7-256-22
Borta: 6220-15-27105-106
SENASTE MÖTENA
V2017-02-05BPL3-0
V2017-08-26HPL2-0
O2017-12-23BPL2-2
V2018-08-10HPL2-1
SENASTE BORTAMATCHER
F2014-09-21BPL3-5
O2015-11-28BPL1-1
V2017-02-05BPL3-0
O2017-12-23BPL2-2

Domare: Mike Dean

Assisterande: Hussin, Cann, fjärdedomare: Coote.
M
PL 2018/19:1877456
PL 2017/18:2490115
PL totalt:47117134750156
Snitt (2016-18):4,00,120,140,26
Alla domare 2017/18:3,10,050,060,15
MVOF
Dömt United:65361316
Dömt Leicester:3617811