Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Leicester City – Manchester United 0-1

http://gty.im/1093374256

Manchester United har besegrat Leicester City med 1-0 på bortaplan. Det var inte vackert, det var inte ens nästan bra – men det blev tre poäng för Manchester United och det tackar vi aldrig nej till.

Marcus Rashford stod för matchens enda mål redan efter nio minuter, återigen efter en mycket fin framspelning från Paul Pogba. Det vackraste i målet var dock Rashfords mottagning som hade en världsanfallares signum över sig. Dock borde Rashford faktiskt ha gett United ledningen ett par minuter tidigare, då han fick nicka fritt från någon meter efter inlägg från Luke Shaw, men boll smet över ribban.

Efter en kvart var det som att United tappade dirigentpinnen, och den återfanns faktiskt aldrig. Oavgjort hade varit rättvist, faktiskt som bäst med Unitedögon, sett till chanser och spel hade det inte varit orättvist med seger för hemmalaget. Såna här segrar är dock tecken på att United har något bra på gång, ”orättvisa” uddamålssegrar brukar vinna ligor sägs det.

Embed from Getty Images

De Gea stod för ett par fina räddningar, Victor Lindelöfs försvarsspel såg till att många chanser aldrig ens blev av och Luke Shaw räddade troligen en kvittering genom heroiskt försvarsspel efter en kvart.

Snackisarna, som normalt sett kommer ut före betygen, kommer ut senare under kvällen. Håll utkik efter dem.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 8

Gör kanske ingen räddning som man undrar hur tusan han lyckades med (inte ens på Ghezzals frispark med kvarten kvar, den var från så långt håll att de Gea skall ta den, även om räddningen så klart är bra), men hans positionsspel idag var så magnifikt att Leicesters avslut verkade mestadels hamna på honom – vilket är en fruktansvärt bra egenskap att ha som målvakt.

Ashley Young: 5

Lyckades i princip inte med någonting idag, varken offensivt eller defensivt. Bör kanske bara spela hemmamatcher mot mindre lag, då hans offensiv när han får pumpa fram mer eller mindre fritt är det han har som positiv egenskap.

Eric Bailly: 6

Balanserar mot en femma, men jag kan inte med att sätta underkänt på en mittback när vi håller nollan borta mot Leicester. Men Bailly var slarvig, och allmänt osäker i stort sett genom hela matchen. Bör just nu vara tredjeval i mittförsvaret.

Victor Lindelöf: 8

Återigen en av planens bästa spelare. I ett underpresterande lag står han stadigt, framförallt med sitt sätt att läsa spelet och se till att farliga situationer kvävs innan de hinner uppstå.

Luke Shaw: 8

Varnad. Offensivt ganska slätstruken, men defensivt väldigt stabil. Räddade kvittering efter 14 minuter, något som bidrar positivt i betygsbedömningen.

Ander Herrera: 7

Syntes inte så mycket, men tog som vanligt ett hästjobb i skymundan. Har gjort sig till ovärderlig för det här Manchester United-laget.

Nemanja Matic: 7

Varnad. Tog en superlöpning defensivt i minut 71 och stoppade ett ypperligt kontringsläge och gjorde detsamma i minut 86 – båda gångerna utan möjligheten att ta det enkla alternativet och fälla sin motspelare då han redan var varnad. Dessa hemåtjobb gör att han går från en sexa till en sjua, ty i övrigt var det en rätt medioker insats från Matic. Gjorde inte bort sig, men imponerade inte heller.

Paul Pogba: 6

1 assist. Suverän assist till Rashfords mål, i övrigt var det en rätt trög insats även från Paul Pogba. Väldigt uppgivet kroppspråk i slutet, tills han på stopptid bestämde sig för att trycka sig fram centralt och vann en oerhört viktig frispark som kostade tid i hemmalagets kvitteringsjakt.

Jesse Lingard: 6

Utbytt 90. Varnad. Det känns som att bollen inte var så mycket på Lingards kant, så han hade svårt att få något uträttat där. Han försökte hela tiden, och var nyttig med sina löpningar – det räcker till godkänt men inte mer,

Marcus Rashford: 7

Utbytt 78. 1 mål. Fantastisk prestation vid målet, det ger honom en sjua bara det. I övrigt ett helt okej jobb i sina 78 minuter, dock utan att glänsa.

Alexis Sanchez: 5

Utbytt 67. Har det svårt, så oerhört svårt. Vår bloggare Mats Svensson summerade det ganska bra, det är som att Alexis saknar det lilla sista för att lyckas i United.

Anthony Martial: 6

Inbytt 67. Varnad. Kom in i ett underpresterande lag, då är det inte lätt att ta tag i det själv. Har ett par försök, och jobbar bra, det räcker för godkänt.

Romelu Lukaku: n/a

Inbytt 78. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Phil Jones: n/a

Inbytt 90. Spelade för kort tid för att betygsättas.