Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Ser fram emot en tuff men rolig februari

Embed from Getty Images

Förra veckan såg på förhand ut att kunna bli sex poäng, men fyra skulle vara godkänt då Leicester inte är ett lag man bara åker och tar tre poäng från. Efter poängtappet i tisdags var tre poäng väldigt viktiga igår, och trots att spelet hackade betänkligt så fick United åka hem till Manchester med tre poäng i väskan. Ja, Solskjaer och Phelan fick åka till Lyon med tre poäng, mer om det längst ned.

Med knappa dygnet till match känns det än mer som en oerhört skön seger. United inledde bra och skapade flera chanser att ta ledningen, samtidigt som vi också vet att Leicester är det lag som släpper in flest mål första kvarten i Premier League.

Nio minuter tog det, så visade Marcus Rashford igen att han skall spela central forward. En huvudlös passning från Leicester Ricardo Pereira gav Paul Pogba bollen mitt på offensiv planhalva. En fin chippassning från honom, en makalöst vacker nedtagning (om ni inte sett den, se den!) och distinkt avslut från Marcus Rashord senare så hade United ledningen med 1-0.

Embed from Getty Images

Efter målet fortsatte United spela fotboll i fem minuter till, sedan tog (eller tilläts) Leicester ta över matchen och United hade förtvivlat svårt att få över initiativet. Faktum är att United knappt hade en enda riktig målchans de sista 75 minuterna (Lukakus skott med några minuter kvar var enkelt för Schmeichel att ta), men det som är positivt är att Leicester egentligen bara hade en ordentlig möjlighet då Vardy fick skottläge med några minuter kvar. De Gea gjorde en ganska lätt räddning där, och när han räddade Ghezzals frispark med kvarten kvar var det också en räddning han skulle göra, även om frisparken var hård och välriktad så var den från så lång distans att den skulle räddas.

Sett över 90 minuter var Leicester minst förtjänt av ett oavgjort resultat, men fotbollen är inte alltid logisk. Om vi skall försöka hitta någon anledning till att Uniteds spel inte satt, en anledning som inte är att Leicester är ett bra lag, så kan det vara så att starten gick lite för bra. Rashford hade en superchans och en ”normalchans” innan han gjorde sitt mål, och United hade flera goda intentioner. Och när då ledningsmålet kom, så kan det undermedvetet ha smugit sig in en känsla av att ”detta fixar vi” som gjorde att spelarna inte riktigt fick ut de sista tre, fyra procenten av sitt kunnande, och större än så är inte skillnaden i Premier League. Är man inte helt på topp, ja då kan ett mittenlag vara bättre än ett topplag. Kanske spökade det tuffa schemat som kommer om några veckor i huvudet på några av spelarna? Inte på ett negativt sätt att de skulle vara nervösa, men att de bara ville bli av med den här matchen och den mot Fulham för att sedan få mäta sig mot andra storlag.

Vem vet, jag vet inte ens själv om jag tror att det var så, men det är en möjlighet.

Oavsett så vann Manchester United, och de tre poängen gjorde att vi flyttade ner Arsenal till den sjätteplats vi vet att de älskar, vilket ju är en mer än godkänd söndag.

Mer från matchen

Solskjaers presskonferens

En något stressad Solskjaer mötte pressen efter matchen.

…om målet

Han berömde, så klart, Pogba och Rashford för målet men var också ärlig med att United inte klarade av att föra matchen på det sätt som han och spelarna skulle vilja.

I prat om Rashfords fina mål sa Solskjaer att mot en Schmeichel borde man försöka skjuta mellan benen, en subtil (skämtsam) pik mot sin gamla lagkamrat och ytterligare en sådan sak som undertecknad gillar med Solskjaer. Han säger vad han tänker på, och har Unitedreferenser så det räcker och blir över.

…om Alexis

Den enda gång han inte var ärlig (OBS: tror jag!) var när han fick en fråga om Alexis. Solskjaer tyckte att Alexis gjorde en bra match och att bytet i den 67 minuten bara var taktiskt. Jag tror dock att Ole, precis som alla andra, kan se att Alexis just nu inte är tillräckligt bra. Norrmannen har ju dock i uppgift att försöka hjälpa Alexis nå den kvalitet han har (eller hade) någonstans i sig, därför är det inte konstigt att han säger som han gör.

Allt som allt sades det egentligen inte jättemycket nytt i denna presskonferens, Solskjaer fortsätter hylla sitt lag och ser fram emot en tuff men rolig februarimånad. Han fick, som vanligt, frågor om David de Geas kontrakt och sa som vanligt att klubben jobbar på det och att han egentligen inte är involverad.

Se hela presskonferensen här.

Tränarparet i Frankrike

Solskjaer hade som sagt bråttom från presskonferensen (även om det inte nödvändigtvis var så mycket kortare än vad de normalt är), och förklaringen fick vi ett par timmar senare då vi kunde se norrmannen tillsammans med Mike Phelan på Lyons läktare. Lyon mötte, och vann mot, Paris Saint-Germain, och tränarduon var naturligtvis där och scoutade den kommande Champions League-motståndaren.

Förlusten var PSG:s första förlust i ligan den här säsongen, de har dock fortfarande tio poäng ned till andraplatsen, och har spelat två matcher mindre än lagen närmast bakom. Utöver att PSG förlorade får väl Mike Phelans mösskeps anses vara det mest anmärkningsvärda med den här nyheten.