Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rashford förhandlar; United-talang kan gå till ÖFK; Damernas match uppskjuten

Embed from Getty Images

Idag blir det ett matigt nyhetssvep fyllt med kontraktsförhandlingar, bland annat om en United-talang som ryktas till Sverige. Det och mycket mer följer nedan. 

Rashford i kontraktsförhandlingar

Det finns till synes inget slut på kärleken som Rashford får från supportrar världen över. Den unga engelsmannen har fått en central roll i Solskjaers lagbygge och har lyckats producera sex mål på sina senaste tio matcher. Nu är det dags att binda den unge Rashford till klubben för en längre tid framöver.

Embed from Getty Images

Rashfords nuvarande kontrakt med Manchester United löper ut i slutet av nästa sommar men såklart är man nu angelägen om att förlänga hans närvaro i klubben och klubben är dessutom villig att betala ganska bra för att så också ska bli fallet. Man är villig att mer än fördubbla 21-åringens nuvarande lön och ge honom £150 000 i veckan plus bonus.

Solskjaer är nöjd med vad han sett spelare som Rashford, Martial, Pogba och Lingard producera och säger att han ser stor potential även i framtiden. Martial är redan säkrad i klubben på ett nytt femårskontrakt värt £200 000 i veckan och man hoppas nu att Rashford ska göra likadant. Hur Pogba ser på sin framtid i klubben är svårt att säga efter haveriet som uppstod under Mourinhos tid. Men klart är i alla fall att han fått en comeback den senaste tiden. Sex mål och fem assist på de senaste nio matcherna har fransmannen producerat.

United-talang i förhandlingar med Östersund

Det var i höstas som Sky Sports avslöjade att Östersunds FK låg i förhandlingar om att värva den förre United-talangen Ravel Morrison. Nu har förhandlingarna återupptagits och det sägs att den 26-åriga mittfältaren, som för närvarande spelar i italienska Lazio, skulle kunna bli klar den närmaste veckan.

Morrison har varit på en lång och enträgen turné av utlåningar med band annat två vändor till den engelska klubben QPR. Han har även hunnit med en vända i Mexiko och klubben Atlas. Men nu tillhör han alltså Lazio med ett utgående kontrakt till sommaren. Östersund sägs därmed vara intresserade av att skriva ett längre kontrakt med Morrison och inte ett lån som det tidigare diskuterats.

Herrera manar till lugn

Det är lätt att bli berusad av alla framgångar vi skördat den senaste tiden. Nu uppmanar Herrera till att bibehålla fokus.

Solskjaer och hans mannar är obesegrade i tio matcher varav den senaste segern kom efter 0 -1 mot Leicester i helgen. Segrarna har fört United upp till en femteplats i ligan och det är fortfarande många viktiga poäng kvar att spela om, i tre turneringar.

Embed from Getty Images

På lördag möter Manchester United Fulham på bortaplan. Efter det drar återigen Champions League igång och motståndet utgörs av ingen mindre än PSG. Därefter möter vi Chelsea i FA-cupen och i efterföljande match är det den nuvarande ligaettan Liverpool som ska köras över i ligan.

Stormötena duggar alltså tätt för Manchester United. Därför uppmanar nu Herrera till att behålla lugnet och inte blicka längre fram än till nästa match. Låt oss ta match för match, säger mittfältaren.

Schemaändring för damerna

Damerna skulle ha mött Aston Villa söndagen den 10 februari. Men matchen har nu blivit uppskjuten på grund av att Aston Villa då kommer att spela FA-cupen. När mötet mellan Manchester United och Aston Villa kommer att äga rum är ännu inte bestämt men vi håller er såklart underrättade!

Även våra damer ska spela FA-cup, mot London Bees. Motståndet presenterades igår och blir den femte omgången i cupen.

Grattis Cristiano

Vi avslutar dagens nyhetssvep med en grattishälsning till ingen mindre är Cristiano Ronaldo. Portugisen fyller dagen till ära 34 år.