Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United prisas dubbelt i januari

Embed from Getty Images

Efter en januari-månad fylld med fina insatser och bra resultat (tre vinster på fyra matcher i ligaspelet) har United nu prisats dubbelt upp, och det med all rätt! Ole Gunnar Solskjaer belönas med ’Månadens tränare’ och Marcus Rashford är inte mycket sämre han efter att ha kammat hem ’Månadens spelare’ i ligan.

Varje månad delar Premier League ut priser för individuella prestationer – månadens spelare, tränare och mål. Detta är priser som röstas fram av supportrarna efter att Premier League själva plockat ut kandidaterna.

Månadens tränare

Efter starten Ole Gunnar Solskjaer fått på sin tillvaro som Manchester United-manager var det inte mycket till konkurrens när månadens tränare skulle utses. Den första norrmannen någonsin samt den första United-managern sedan Sir Alex Ferguson (i oktober 2012) att kamma hem priset!

Månadens spelare

På spelarsidan hade United två representanter, Victor Lindelöf och Marcus Rashford, varpå den sistnämnda nu välförtjänt lyckats landa hem priset till Manchester. Rashford blir den första United-spelaren att vinna utmärkelsen sedan Zlatan Ibrahimovic i december 2016.

Senast Manchester United plockade hem ”dubbeln”, med pris för både spelare och tränare, var så längesedan som 2011 då Sir Alex Ferguson och Dimitar Berbatov prisades.

Månadens mål

Vad gäller januari månads snyggaste mål hade United två representanter – båda signerade Marcus Rashford. Det ena målet var det som betydde 1-0 mot Tottenham på bortaplan och det andra var det mål som gav United en 2-0-ledning hemma mot Brighton.

Uniteds 21-åring lyckades dock inte kamma hem någon dubbel här, utan vinnaren blev istället André Schürrle, Fulham, som stod för ett enastående mål mot Burnley på bortaplan.