Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

No objections, your honor

Egentligen finns det inte så mycket att klaga på. För trots att PSG saknade två av sina största stjärnor var man numret för stort för United.

Solskjaers första förlust kom mot det bästa motståndet hittills.

Och nu får vi försöka jaga Champions League-spel via ligan igen. För det här finns inte på kartan att United vänder, speciellt inte utan en avstängd Paul Pogba.

Finfint:

  • David De Gea. Spanjoren var bäst i rött. Igen. Mbappe hade mycket väl kunnat få bollen med sig hem med en annan målvakt.

Helt okej denna gång:

  • Jamen, första halvlek var ju faktiskt – de uteblivna chanserna till trots – en 45-minutare som visade att United fortfarande åtnjuter respekt i Europa. För även om PSG saknade Cavani och Neymar så hade de en elva som vet hur man vinner i Europa. Ändå var det minst 50-50 även efter den första av fyra delakter och Uniteds höga press satt fransosernas försvar i vissa problem.
  • Trots 0-2-chocken tidigt efter paus får man också ge spelarna att dom försökte och försökte och i ärlighetens namn borde ha nått åtminstone ett par tre heta chanser.

Frågetecken:

  • Alexis Sanches är före Romelu Lukaku i Solskjaers hierarki, men det säger väl inte så mycket nuförtiden? Chilenaren misslyckades än en gång med att på något sätt övertyga om sin storhet och hans tid i klubben kan inte bli längre än till sommaren. Det går inte att motivera överhuvudtaget.
  • För hundratusende gången denna säsong blev det farligt när motståndarna fick hörna. Och för nittiotusende gången tappade Nemanja Matic sin markering…

Illa:

  • När både Lingard och Martial var borta från Uniteds uppställning försvann både speed och självförtroende. Hemmalaget hamnade direkt i andra halvlek långt ned i banan och det var bara en tidsfråga innan PSG skulle spräcka nollan. Här saknade United en plan B när deras förstatrio i offensiven försvinner och då visade det att djupet och bredden och spetsen kanske inte håller så långt som man kanske trott och hoppats. Vare sig Sanchez, Lukaku eller i förlängningen Mata är kanske spelare som man ska luta sig emot i underläge i Champions League (även om de är mer namnkunniga än Nick Powell)?

Sist:

  • Angél Di Maria var i ärlighetens namn fenomenal efter paus. Men argentinaren utan självinsikt lär inte hamna på några museumbilder kring Old Trafford, med sitt beteende.  Ashley Youngs lilla knuff på den rutinerade argentinaren var så här i efterhand någonting som piggade upp rejält.
  • Att Kimpembe gjorde matchens första mål var så klart självklart med tanke på att fransmannen borde ha haft tre gula kort innan det.
  • Om man som Unitedsupporter ändå hade hyst någon förhoppning om att en vändning skulle ske i Paris så dog alla dessa små korn av hopp i samband med att domaren istället fick för sig att visa ut en annan fransman. En horribel insats av domare Orsato.