Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Finns ingen anledning att älta

På måndag beger sig United till London för möte med Chelsea i FA-cupens femte omgång och under dagens presskonferens var det en tillsynes behärskad och ödmjuk Solskjaer som mötte pressen. 

Embed from Getty Images

Presskonferensen

Det blev en tämligen komprimerad presskonferens för unitedtränaren under fredagseftermiddagen. Tyngdpunkten låg framför allt på skadeläget (Lingard, Martial) inför Chelsea på måndag, där nu dörren öppnas för andra spelare att kliva fram. Nedan går vi igenom vad som togs upp.

…om att studsa tillbaka

United åkte på en tung hemmaförlust på Paris Saint-Germain i Champions League i veckan och det finns alla skäl att vara besviken, speciellt på sätten målen tillkommer samt andra omständigheter… Men Solskjaer menar istället att det bara är att ladda om till nästa match och inte gräva ner sig.

”Såklart hatar man att förlora. Killarna har varit lite nere, men det finns ingen anledning att älta det nu. Vi mötte ett bra lag och PSG spelade med ett taktiskt 3-4-3 system som vi inte var helt vana vid, men oftast är det den individuella skickligheten hos spelare som avgör matcher.” 

…om skadeläget

Vi ska väl vara ärliga och erkänna att vi har varit väldigt skonade från skador under en period nu. Men bakslag åker man alltid på, förr eller senare, tyvärr i dubbel bemärkelse den här gången. Både Anthony Martial och Jesse Lingard ådrog sig skador i veckans Champions League-match, och prognosen för de kommande veckorna ser inte helt ljus ut.

”Vi kommer troligtvis inte få se dem under de kommande två matcherna (Chelsea, Liverpool). Vi hoppas givetvis att de är tillbaka så snart som möjligt, men det ser ut att dröja åtminstone 2-3 veckor.

”Med dem ute ur bilden, hade jag tankar på att ta in Mason Greenwood. Dessvärre är han också skadad, så vi kommer inte kunna spela honom heller, vilket är synd.”

Detta ger istället andra spelare chansen att kliva fram, bland annat Romelu Lukaku och Alexis Sanchez, vars prestationer varit kritiskt ifrågasatta på sistone. Även ungdomsspelare som Tahith Chong och Angel Gomes har nämnts bland spelare som skulle kunna vara aktuella.

Embed from Getty Images

”Chong och Gomes på måndag? Det är möjligt. Vi har fortfarande alternativ i form av Lukaku, Sanchez, Mata och de har alla möjligheter till spel. Men det är givetvis en stor chans för Angel och Tahith att visa upp sig.”

På frågan om hur han hanterar problem med skador visar han inga tecken på panik eller förändringar.

”Vi kommer inte ändra vårt sätt att spela och jag kommer inte ändra mitt sätt. Det gäller att fortsätta på inslagen väg.” 

…om Chelsea

Chelsea är som bekant lite svåra att definiera i nuläget. Man har blandat och gett med storförluster här och vinster där. Igår besegrade man hur som helst Malmö FF (2-1) i sextondelsfinal i Europa League. Det ska dock sägas att Chelsea har fin statistik mot United i FA-cupsammanhang.

”Chelsea är upp och ner. Jag såg dem på plats mot City (0-6), och visst, City var kliniska, men det är ändå små marginaler som avgör, likadant var det mot Bournemouth (0-4). Det kommer bli en tuff match mot Chelsea och vi är såklart medvetna om att det finns kvalitetsspelare där. Men vi kommer vara redo.”

Embed from Getty Images

…om dialogen med Woodward

Unitedtränaren säger att han pratar med Ed Woodward på daglig basis, på ett eller annat sätt. Men vad gäller frågan om Solskjaer ska sitta kvar som tränare inför nästa säsong är klubben förtegen om. Uniteds VD har sagt att han inte kommer göra några uppdateringar mitt i säsongen, men att han är tacksam över de senaste resultaten. Det råder väl dock inga tvivel om att huvudpersonen själv är redo att ta ansvar även för nästkommande säsong. Men det är inget som läggs fokus på nu.

”Vi pratar i stort sett dagligen, och om vi inte gör det så håller vi kontakten på alternativa sätt. Det är givetvis kul att höra att han är nöjd. Men i nuläget ligger fokus bara på nästa match.”

…om Eric Harrisons bortgång

Det är ett ofrånkomligt ämne i unitedkretsar just nu. Den före detta ungdomstränaren som satte en alldeles speciell prägel på Uniteds ungdomsverksamhet i över 20 år, gick sorgligt nog bort under onsdagen. Solskjaer stämde likt många andra in i hyllningskören när ämnet togs upp.

”Det är mycket tråkigt. Jag hade aldrig Eric själv, men det var en fantastiskt tränare som bland annat bidrog till The class of 92′. Hans arv kommer alltid leva kvar i Manchester United.”