Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottning: Wolves i FA-cupens kvartsfinal

Manchester United besegrade Chelsea på bortaplan, och bara en liten stund efter matchens slut lottades FA-cupens kvartsfinal. För Manchester United väntar nu ytterligare en bortamatch, denna gång är det Wolverhampton Wanderers som står för motståndet.

Matchen kommer att spelas någon gång mellan den 15 och 18 mars, exakt datum fastslås senare, troligen i den här veckan. Som vi rapporterat om tidigare innebär Uniteds (och Citys) avancemang att derbyt mellan lagen flyttas, nytt datum är inte fastslaget där heller.

Matchen mot Wolves kommer bli den sista innan landslagsuppehållet i slutet av mars, och följer direkt på Uniteds bortamatcher mot PSG och Arsenal.

Wolverhampton

Motståndet var det näst svåraste att få, enbart en match mot City hade fått anses som en tuffare lottning.

Wolves ligger för tillfället sjua i Premier League, med 39 inspelade poäng. De är alltså ”bäst av resten” kan man säga, då Premier League ju har en rätt tydlig toppsexa som är svår att rubba. Att de ligger där får anses imponerande då de är nykomlingar efter att ha vunnit Championship förra året, men så har de också lyckats skapa sig en kontakt med spelaragenten Jorge Mendes som tagit flera duktiga portugiser till klubben, inte minst Ruben Neves på mittfältet som spås en lysande framtid.

Objektivt sätt är det ju dock uppenbart borde varit avstängda från all typ av fotbollsspel den här säsongen, eftersom de gett sin förstemålvakt (Rui Patricio) tillåtelse att spela med nummer 11 på ryggen. En skymf mot fotbollen, enligt mig. OBS: Min åsikt, inte nödvändigtvis delad av Muss.

Embed from Getty Images

I FA-cupen har Wolves hittills slagit ut Liverpool (1-0) i omgång tre, Bristol City i omgång fem (1-0 även där) och däremellan tvingades de till omspel mot Shrewsbury Town. League One-laget Shrewsbury vann så när första mötet, men Wolves kvitterade till 2-2 efter 93 minuter. I omspelet lyckades Shrewsbury återigen ta ledningen med 2-1, men Wolves lyckades kvittera på stopptid av först halvlek och avgjorde sedan med halvtimmen kvar.

Det kommer bli en spännande utmaning för United att åka till Molineux Stadium och försöka nå semifinalerna.

Lottningen i sin helhet

Wolves – Manchester United

Watford – Crystal Palace

Swansea – Manchester City

Millwall – Brighton & Hove Albion