Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens inför Liverpool: Hoppas att Lingard och Martial kan spela

Ole Gunnar Solskjaer kom med positiva besked på fredagens presskonferens. Manchester Uniteds manager säger att det finns en chans att Jesse Lingard och Anthony Martial kan vara tillgängliga för spel mot Liverpool.

Solskjaers presskonferens

Ny stormatch för Ole Gunnar Solskjaers Manchester United på söndag. Detta är vad den norska managern hade att säga inför matchen mot Liverpool.

…om Lingard och Martial

”Jag hoppas att Anthony [Martial] kommer att vara redo och jag hoppas att Jesse [Lingard] kommer att vara redo, för det är två olika skador,” sa Solskjaer till MUTV.

”Så kanske mer hopp än tro, med Anthony också, men han har en chans. Hur som helst hoppas vi fortfarande att Jesse kan vara redo. Låt oss se. Vi har fortfarande ett par dagars träning kvar, de behöver vara en del av det.”

På presskonferensen fyllde han i:

”De har inte varit en del av det än men har gjort rehabilitering. Jag tror att Anthony kan vara redo och hoppas att Jesse kan vara det.”

…om att spela utan Lingard och Martial

”Alla spelare har sina egenskaper och kan ge oss något. Matchen mot Chelsea visar att vi klarar oss utan dem också. Alla vill spela den här matchen. Om de inte klarar det kanske det blir samma lag som mot Chelsea. Vem vet?”

…om att möta Liverpool

”Jag har spelat några sådana här själv och känner till magnituden. Det har varit många kommentarer om att det här är den stora. Då är det vårt jobb att fokusera och kanalisera all energi till prestationen. Det handlar inte om känslor. Jag förstår att känslor kan vara en del av det. Men vi måste vara fokuserade och kontrollerade, men med kamp i oss.”

Det är två bra lag som möts på söndag.

”De har varit fantastiska den här säsongen. Det är inte enkelt att komma till Old Trafford. Jag tror att de kommer att respektera oss och vi respekterar dem.

”Det är en stormatch. Vi vet hur stort det är att möta Liverpool, för personalen här, för supportrarna. Vi vill bygga det här laget till ett lag som är värdigt Man Uniteds historia. Vi har vunnit borta mot Tottenham, Arsenal och Chelsea. Fantastiskt. Nu måste vi prestera hemma också.”

…om titelkampen

”Jag fokuserar inte på [city och Liverpool]. Jag fokuserar på oss. Det är tre lag som slåss om titeln och tre lag som slåss om fjärdeplatsen.”

…om hur United ska vinna

”Vi måste prestera bättre än mot PSG. Det är ett stort lag. Plötsligt är vi inte underdog längre. Vi får beröm och folk tycker att det är tid att möta dem. Vi presterade inte som vi borde mot PSG, även om de borde ha varit tio och vi elva. Att släppa in på en fast situation… Små detaljer avgör.”

Han säger att den förlusten gjorde ont men att spelarnas reaktion efter har varit fantastisk. Managern pekar också på att spelare som Anthony Martial, Jesse Lingard och Luke Shaw inte har spelat någon stor Champions League-match förut.

…om Paul Pogba

I senaste matchen mot Liverpool satt Paul Pogba på bänken…

”Han kommer att spela nu.”

Sedan pratade Solskjaer mer utförligt om Pogba.

”Jag har citerats [innan jag kom hit] om att jag har sagt att jag skulle ha byggt laget runt Pogba. Han är en spelare av högsta klass. Jag har gillat honom sedan han var en ung spelare. Han är världsmästare, en ledare i omklädningsrummet. På planen också, han vill alltid ha bollen.

”Så min tanke var att få honom att spela till hans potential. Jag tycker att han är en offensiv mittfältare. PSG manmarkerade honom. Andra lag kommer antagligen också att göra det. jag vet inte om Liverpool kommer att göra det. Om de gör det har vi upplevt det och vi behöver vara redo för det.

”Det finns olika mittfältare. I hans skepnad tycker jag inte att det finns någon som är i närheten. Med hans fysiska närvaro kan han göra mål, han har fantastisk teknik. Han kan sprida passningar längre bak i planen också, men jag tycker inte att det är hans bästa position.”

…om Ander Herrera

”Du har Matic och Herrera som gör Pauls jobb till vad det är. Du kan inte ha elva Ronaldo eller elva Messi.

”[Herrera] täcker alla ytor på planen, även när det inte är hans jobb. I första minuten mot Chelsea hamnade han nästan som vänsterytter och vann bollen. Han har så mycket passion, energi och entusiasm. Han delar med sig av det till de runt honom. Han har skolats bra under Bielsa. Han kan spela sittande mittfältare, han kan springa.”

…mind games

Sir Alex Ferguson gillade att spela mind games på sina presskonferenser. Tror Solskjaer på det?

”Nah. Jag tror inte att Jürgen Klopp kommer att läsa vad jag säger. Det kommer senare… Gaffern är välkommen att prata med spelarna om han vill.”

Men, om jag uppfattade rätt, så sa Solskjaer att det inte är planerat att Ferguson ska prata med spelarna.

Fosu-Mensah kan vända hem

Uniteds holländska försvarare Tim Fosu-Mensah går genom en svår period på lån i Fulham. Han har inte utvecklats som vi har hoppats och känslan är att han är betydligt längre från a-laget nu än han var för ett par år sedan.

Kanske är det så att Fosu-Mensahs framtid är i en annan klubb än United. Holländska De Telegraaf menar att Fosu-Mensah finns på Ajax önskelista. Ajax räknar med att förlora Matthijs de Ligt och ser Fosu-Mensah som en tänkbar ersättare. De ska redan ha börjat sondera terrängen.

Fosu-Mensah hämtades till United som ungdomsspelare från just Ajax. Kan han göra som Daley Blind och återvända hem?

Slutvärvat för Chelsea

Avslutningsvis en rykande färsk nyhet. Chelsea straffas av Fifa och kommer inte att få värva spelare i de två kommande transferfönstren. Med reservation, förstås, för att de överklagar.