Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Beundransvärt ändå

Målchanserna uteblev men bytena haglade och United gjorde åtminstone ett litet hack i Liverpools titeljakt.

Och det här var ett United som imponerade på andra sätt än tidigare under Solskjaers sejour: Uppoffringar och skärpa i defensiven och samtidigt fokus i omställningarna. Med ett skadefritt lag både före och under matchen hade det här kunnat bli riktigt roligt.

Men en poäng är beundransvärt, sett till förutsättningarna.

Imponerande:

 • Defensiven. Med Victor Lindelöf som alltmer självklar försvarsgeneral stod hemmaförsvaret starkt mot en av ligans vassaste offensiver. När vi summerar matchen är det väl bara Sturridges halvskott från 30 meter som är Liverpools enda avslut på mål?
 • Luke Shaw. Har det varit så självklart att Shaw varit bäst i United tidigare? Jag är tveksam till det. Han hade i alla fall full koll på Salah och städade även upp åt sina kollegor vid tillfälle.
 • Att Marcus Rashford – som alla trodde var den som skulle bytas ut först – höll i 90 minuter. Han ser inte mycket ut för världen, fysiskt, men det där krävde sin man (även om jag egentligen tycker att det är knäppt att spela vidare skadad).
 • Paul Pogba. Fransosen var fantastisk, framförallt i försvarsspelet denna eftermiddag. Framåt hade han inte lika mycket dominans att leverera, men han blixtrade till där igen. Han är helt klart Uniteds överlägset viktigaste utespelare numera.
 • Skillnaden jämfört med Anfield före årsskiftet. Då ska vi räkna in att United genomförde denna match med en halvskadad Rashford och ungefär halva förstaelvan utanför planen i andra halvlek.
 • Matchens enskilt finaste prestation stod ingen annan än Romelu Lukaku för. Passningen till Uniteds bästa chans, som föll till Lingard, var enastående. Han har sina moments, Romelu.

Trist:

 • Matchen var allt annat än ett magiskt skådespel. Kanske beroende på skadorna, kanske beroende på andra orsaker. Det var inget bländande anfallsspel från något av lagen och inte ens en härlig atmosfär på OT kunde lyfta nivån på spelet till några högre höjder.
 • Lingards in- och utgång. Varför inte spela en mer fit Sanchez i stället för att chansa? Nu är det bara att hålla tummarna för att skadan inte förvärrades utan bara gjorde sig för mycket påmind.

Sjukt:

 • Skadorna. Som om det inte var nog att Matic – som blivit mer betydelsefull på ett förtjänstfullt sätt under Solskjaer än föregående manager – gick sönder innan match så föll Unitedspelarna som bowlingkäglor i första halvlek. Jag kan inte minnas någonting liknande i märklighet sen Rojo och Ibrahmovic drog korsbanden i samma match för ett par år sen.

Sist:

 • Matic, Mata, Martial, Herrera, Lingard och eventuellt även Rashford skadade. Det är bara att hoppas att fysioteamet är redo att jobba övertid för att få tillbaka dessa herrar så snart som möjligt. Inga dussinspelare som saknas direkt.  
 • I och med Arsenals vinst är United åter utanför CL-platserna, men det känns ändå inte särskilt oroligt. Får Solskjaer bara tillbaka sina spelare är jag plötsligt övertygad om att topp 4 är högst troligt i maj.