Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Liverpool (Scousebusting)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot Liverpool. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2019/02/24 17:38

Reward

Manchester United – Liverpool 0-0 (0-0)

Premier League, omgång 27 • 2019-02-24, 15.05 • Old Trafford, Manchester • domare: Michael Oliver

 

Manchester United

De Gea; Young, Smalling, Lindelöf, Shaw; Herrera (Pereira 21), McTominay, Pogba; Mata (Lingard 25, Sánchez 43); Rashford, Lukaku

Avbytare: Romero, Bailly, Dalot, Fred

Liverpool

Alisson; Milner, Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson (Shaqiri 72), Wijnaldum; Salah (Origi 79), Firmino (Sturridge 31), Mané

Avbytare: Mignolet, Keïta, Lallana, Alexander-Arnold

Updated: 2019/02/24 17:09
  • 0
  • Share


2019/02/24 17:38
Tack för idag

Samtidigt som United tappade poäng mot Liverpool vann Arsenal mot Southampton. Därmed rasar United en placering i tabellen. Chelsea har också chansen att gå förbi, om de vinner sin hängmatch mot Brighton. Men vi har bara en poäng upp till Arsenal, så det kan snabbt förändrats.

Nåväl, med de orden avslutar vi den här matchdagsbloggen. Över på bloggen kan ni läsa Mats tankar om matchen. Våra snackisar är på gång.

Tack för visat intresse!

Ole’s at the wheel.

  • 0
  • Share


2019/02/24 17:33
Solskjaer: Rashford är en krigare

Ole Gunnar Solskjaer var på relativt gott humör när han sammanfattade matchen i Sky Sports.

“Du blir aldrig överraskad i fotboll, du måste vara redo för allt. Att förlora tre spelare i första halvlek…”

Solskjaer påpekar också att Marcus Rashford fick en smäll tidigt och inte var 100 procent. Norrmannen tycker vidare att Rashford fick många smällar matchen igenom och han var uppenbart missnöjd med att det inte kostade Liverpool någon varning. Managern beskriver Rashfords fotled som en ballong, så hans medverkan mot Crystal Palace på onsdag får ses som osäker.

De tre spelarna som klev av skadade gjorde det med hamstringsproblem.

Var han imponerad av Rashford?

“Väldigt. Han är en krigare, han är en manc.”

Om matchen: “Attityd. Du kommer ut med så mycket positivt idag. Publiken var elfte spelare idag, för vi hade [bara] en halv i Marcus. Jag minns inte att David de Gea gjorde en räddning.”

Han pekar också på att United hade de bästa chanserna i matchen. Dels Lingards möjlighet och dels den för Smalling i slutskedet, där Solskjaer tror att en anfallare hade gjort mål.

Om nästa match: “Vi har förlorat några på muskelskador. Vi har ungdomar som kommer fram. Vi kommer att ha elva spelare.”

Sedan skämtar han om att United har hela två dagars vila till nästa.

Jürgen Klopp pratade också med Sky Sports. Han menade att skadorna förstörde rytmen i matchen. Med andra ord hävdar han alltså att Uniteds skador påverkade Liverpool negativt. Han är en konstig man, det är han.

  • 0
  • Share


2019/02/24 17:02
United – Liverpool 0-0

Även den andra halvleken blev mållös och det slutade 0-0 mellan United och Liverpool. Efter paus visade United upp ett kompetent försvarsspel och det var ont om klara målchanser.

Offensivt kom United inte riktigt till. Efter bytena fanns inte den nödvändiga orken och kvaliteten där.

Oavgjort får ses som ett rättvist resultat. Liverpool ägde bollen men skapade väldigt lite.

  • 0
  • Share


2019/02/24 16:05
Mållöst men bytesrikt

Första halvlek blev mållös och nästan chanslös också. Den stora historien är annars att United har tvingats avverka sina tre byten medan Liverpool också har tvingats till ett byte.

Det började slarvigt från Uniteds sida. Scott McTominay slog bort en långboll på avspark. Sedan slog Ashley Young en dålig bakåtpassning och David de Gea tvingades ta med handen, vilket gav Liverpool en indirekt frispark. Därefter var det Victor Lindelöf som slog en svag passning.

Sedan började Uniteds spelare gå sönder. Först Marcus Rashford men han fortsatte spela. Istället klev Ander Herrera av och sedan Juan Mata. Andreas Pereira och Jesse Lingard kom in. Chansningen med Lingard höll inte och han tvingades kliva av varpå Alexis Sánchez kom in. Samtidigt fortsätter Rashford att se obekväm ut, men han är så illa tvingad att fullfölja matchen.

Liverpool tvingades också till byte, då Roberto Firmino klev av. Daniel Sturridge kom in. Vidare fick Andy Robertson vård men han kunde fortsätta.

Liverpool har haft bollen men har inte skapat någon stor chans. United fick den stora möjligheten, då Paul Pogba och Romelu Lukaku kombinerade för att ge Jesse Lingard ett jätteläge. Tyvärr dök Alisson upp med en superb räddning.

Läget inför andra halvlek är kritiskt. Orkar United?

  • 0
  • Share


2019/02/24 15:00
Nu kör vi!

Avsparken är några få minuter bort. Ole Gunnar Solskjaers mannar ska kriga för tre poäng mot Liverpool.

Ole’s at the wheel,

Tell me how good does it feel,

We’ve got Sánchez, Paul Pogba and Fred,

Marcus Rashford is Manc born and bred.

Du du dududu du du,

Du du dududu du du.

The greatest of English football,

We’ve won it all.

Du du dududu du du,

Du du dududu du du.

UP. THE. FUCKING. REDS!

  • 0
  • Share


2019/02/24 14:45
Senast det begav sig

Uniteds senaste hemmamatch mot Liverpool var för knappt ett år sedan. Marcus Rashford säkrade segern med två mål i första halvlek, varav det första framför allt var minnesvärt.

Efter paus fick Liverpool bollen men de skapade väldigt lite. Eric Bailly tyckte synd om motståndaren och bjöd dem på ett självmål. Det spelade i slutändan ingen roll. Det blev aldrig riktigt spännande och United vann med 2-1.

  • 0
  • Share


2019/02/24 14:42
Pogba toppar

Sedan Ole Gunnar Solskjaer tog över Manchester United har ingen spelare i de stora europeiska ligorna varit lika produktiv som Paul Pogba. Med tretton poäng totalt (åtta mål, fem assists) är han, per Sky Sports, en poäng bättre än Lionel Messi och Kylian Mbappé.

  • 0
  • Share


2019/02/24 14:31
Harrison hedras

Före avspark kommer Uniteds förre ungdomstränare Eric Harrison hedras med en applåd. Harrison, mannen bakom Class of ‘92, avled nyligen men har för alltid en plats i vår historia.

  • 0
  • Share


2019/02/24 14:25
Tankar om startelvan

Jag ska börja med en snabb korrigering. United gör givetvis två förändringar jämfört med matchen mot Chelsea. Förutom Scott McTominay för Nemanja Matic så har vi förstås David de Gea i mål och inte Sergio Romero.

Chris Smalling får förnyat förtroende i mittförsvaret. Ett intressant val från Ole Gunnar Solskjaer. Månne är det så att han ser Smalling som bästa partner för Victor Lindelöf. Framtiden får utvisa.

Den stora grejen är ju annars att McTominay spelar på mittfältet. Det blir mycket intressant att se hur han klarar sig. Värt att komma ihåg är att han spelade mot Liverpool för ett år sedan.

Offensivt blir det Juan Mata, Marcus Rashford och Romelu Lukaku igen. Jag hoppas och tror att Mata, precis som mot Chelsea, spelar centralt.

På bänken hittar vi framför allt Jesse Lingard.

I Liverpool är det egentligen bara valet av högerback att anmärka på. Trent Alexander-Arnold blev förnedrad av Marcus Rashford förra året och månne är det därför som James Milner spelar högerback idag.

  • 0
  • Share


2019/02/24 14:19
Solskjaer: Säker på att han kliver in och gör det bra

Ole Gunnar Solskjaer har precis diskuterat startelvan i MUTV.

Om Matic: “Han blev skadad på en av träningarna för några dagar sedan. Vi försökte få honom klar men det lyckades inte. Han kommer antagligen att vara ute ett par veckor. Men vi klarar oss utan honom.”

Om McTominay: “Scott har spelat de här matcherna förut. Han kommer från akademin och vet vad de här matcherna betyder. Han har några egenskaper som Nemanja har. Jag är säker på att han kliver in och gör det bra.”

Om Lingard och Martial: “De båda tränade igår. Anthony tog sig inte igenom träningen. Jesse okej, men lite för tidigt att tänka på 90 minuter för honom.”

Om matchen: “Det är lite annorlunda, givetvis. Men det är för alla andra. Vi måste kontrollera våra känslor, kontrollera prestationen och spela en bra fotbollsmatch.”

  • 0
  • Share


2019/02/24 14:08
Liverpools lag

Jürgen Klopp väljer James Milner som högerback idag, vilket betyder att Trent Alexander-Arnold förpassas till bänken. I övrigt ställer bortalaget upp som förväntat.

  • 0
  • Share


2019/02/24 14:06
Dagens startelva

Scott McTominay går alltså in istället för Nemanja Matic. I övrigt är det samma startelva som mot Chelsea. Därmed Chris Smalling i mittförsvaret och Juan Mata i anfallet. Jesse Lingard sitter på bänken.

  • 0
  • Share


2019/02/24 13:59
McTominay istället för Matic

I Nemanja Matics frånvaro blir det, enligt ESPN:s Rob Dawson, Scott McTominay som får chansen på Uniteds mittfält. Det torde innebära att McTominay går in på Matics plats medan Ander Herrera och Paul Pogba spelar på sina respektive ordinarie positioner.

  • 0
  • Share


2019/02/24 13:56
Matic borta en månad

Rapporterna är fortfarande väldigt preliminära. Det verkar dock som att vi kommer att vara utan Nemanja Matic en längre tid. Enligt Rob Dawson på ESPN blev Matic skadad på gårdagens träning.

Den första prognosen indikerar att han kan behöva en månad för sin rehabilitering.

  • 0
  • Share


2019/02/24 13:48
Spelarna på plats

Varken Nemanja Matic eller Anthony Martial syntes till när Uniteds spelare nyligen gick från spelarbussen till arenan. Så tyvärr verkar det som att vi måste klara oss utan den duon idag.

Spelarna som syntes till var samma 20 spelare som checkade in på spelarhotellet igår kväll.

Om dryga kvarten får vi officiellt besked i frågan.

  • 0
  • Share


2019/02/24 13:38
50 million down the drain

Mycket tyder på att vi tyvärr får klara oss utan Anthony Martial idag. Som tröst minns vi hans debutmål mot Liverpool…

Tony Martial came from France,

The English press said he had no chance,

50 million down the drain,

As Tony Martial scores again.

  • 0
  • Share


2019/02/24 13:27
Berbatov på cykel

Senaste spelare att göra hattrick för Manchester United mot Liverpool var Dimitar Berbatov. Bulgarens tre mål säkrade en 3-2-seger för United i september 2009.

Di-mi-tar,

Ber-ba-tov,

One look at city and he said fuck off.

Hans andra mål i matchen var det allra snyggaste.

  • 0
  • Share


2019/02/24 12:51
Grattis Kungen!

Idag säger vi grattis till Kungen! Nej, inte Eric Cantona, han fyller ju år den 24 maj. Det är Old Traffords första kung Denis Law som idag firar sin 79:e födelsedag.

Law sköt 237 mål på 404 matcher för United. Bara Wayne Rooney och Sir Bobby Charlton har gjort fler.

Den skotska anfallaren värvades till United inför säsongen 1962/63. Han var en av de ledande spelarna då United återerövrade sin plats som Englands bästa lag. Tvivelsutan är Denis Law en av de absolut största i vår historia.

  • 0
  • Share


2019/02/24 12:27
Vloggen

I väntan på att matchsändningarna ska dra igång – MUTV:s försnack börjar klockan 13.30 medan Viasat och Sky Sports kör från klockan 14.00 – så ska ni givetvis titta på Muss-vloggen, som igår kväll körde en special inför dagens match.

  • 1
  • Share


2019/02/24 12:10
Ferdinand och Vidic

Vem som blir mittbackskollega till Victor Lindelöf idag är inte självklart. Annat var det förr i tiden, då Rio Ferdinand och Nemanja Vidic bildade världens bästa mittbackspar framför Edwin van der Sar.

De båda mittbackslegenderna har snackat upp dagens match.

  • 0
  • Share


2019/02/24 12:05
I andra nyheter

Vi sticker emellan med en allmän fotbollsnyhet. Det är Leicester City som idag (söndag) har sparkat sin manager Claude Puel.

I väntan på att en ersättare ska presenteras tar tränarna Mike Stowell och Adam Sadler över ansvaret för laget.

  • 0
  • Share


2019/02/24 11:23
Spekulation om startelvan

Om vi utgår från att den presenterade matchtruppen stämmer så känns startelvan på förhand väldigt oviss. Framför allt skulle det vara kännbart om Nemanja Matic inte kommer till spel, för vi har egentligen inget alternativ på den positionen.

Låt oss ändå börja längst bak där David de Gea är given. Nästan lika givna är Victor Lindelöf, Luke Shaw och Ashley Young i backlinjen. Så är då frågan om det blir Eric Bailly eller Chris Smalling bredvid Lindelöf. I införrapporten hoppades Adam på Bailly. Det gör jag också, egentligen. Smalling har dock imponerat i de två matcher han har spelat under Ole Gunnar Solskjaers ledning. Enligt mig var han bästa mittback både mot Fulham och mot Chelsea.

Den stora frågan ändå hur Matic ersätts. Det naturliga är att Ander Herrera kliver ner ett snäpp. Nackdelen med det är att vi då kommer att sakna hans energi längre fram. Samtidigt känns det väl riskabelt att peta in Scott McTominay eller Andreas Pereira som sittande mittfältare mot Liverpool.

Av reservmittfältarna är Fred den som har mest energi, varför han då är det naturliga alternativet att kliva in på Herreras position. En aggressivare lösning skulle vara att låta Jesse Lingard spela mittfältare. Det är något jag personligen vill att vi ska testa. Men inte mot Liverpool och inte när han precis är tillbaka efter skada.

Paul Pogba startar förstås, vilket Solskjaer faktiskt bekräftade på presskonferensen i fredags. Han tvingas nog ta ett större defensivt ansvar idag än vanligt.

Huruvida Lingard börjar på planen eller bänken beror rimligen på vilket skick han är i. Om Lingard spelar tror jag att han gör det bakom de båda anfallarna. Solskjaer har ännu inte använt den formationen på hemmaplan men om Matic saknas tror jag att han väljer det för att stärka upp centralt. Kan inte Lingard spela räknar jag med att Juan Mata tar den positionen.

Marcus Rashford är förstås given. Så är då frågan om det blir Alexis Sánchez eller Romelu Lukaku. Belgaren var inte skitbra mot Chelsea men med tanke på hur chilenaren har spelat tror jag ändå på Lukaku i startelvan.

De Gea

Young, Smalling, Lindelöf, Shaw

Fred, Herrera, Pogba

Lingard

Lukaku, Rashford

(Men låt oss hoppas att hela den här diskussionen blir redundant och att vi får se Matic i startelvan.)

  • 0
  • Share


2019/02/24 10:31
Solskjaer: Vi vill dominera

“Vi vill alltid ta initiativet,” sa Ole Gunnar Solskjaer på den andra halvan av fredagens presskonferens.

“Men det finns matcher då du inte tillåts göra det. Vi kommer att gå in i den här matchen med viljan att dominera. Sedan känner vi till deras styrkor. Vi vet att de väntar på våra misstag och kontrar. Men om vi backar hem och stoppar deras kontringsspel kommer de att dominera. Det vill vi inte göra på Old Trafford.”

Solskjaer säger att han alltid försöker vinna matchen snarare än att undvika att förlora.

Liverpools långa svit utan mästartitel kom på tal. Managern vill inte fokusera på möjligheten att sätta käppar i hjulet för motståndaren. Däremot höjde han ett varningens finger.

“Vi har inte vunnit på några år. Vi vill tillbaka dit. Vi måste se till att vi inte är nöjda med att vara topp 4. För om du siktar för lågt och når dina mål är det farligare än om du siktar för högt och missar.”

  • 0
  • Share


2019/02/24 09:32
Lagnyheter

När matchtruppen inför dagens match dök upp igår kväll noterade vi att Jesse Lingard är med medan varken Anthony Martial eller Nemanja Matic syntes till. Nu är det ingen officiell trupp, så chansen finns fortfarande att Martial och/eller Matic dyker upp för spel. Utgångstipset blir ändå att truppen stämmer, den brukar ju göra det.

Bortom spelarna som nämns ovan kan det vara värt att notera att inte heller Phil Jones syntes till. Givet att Jones verkligen är utanför truppen så är han i så fall det för andra matchen i rad. Då vi känner Jones är det lätt att tänka skada.

Målvakter: De Gea, Romero, Grant

Försvarare: Dalot, Smalling, Lindelöf, Bailly, Rojo, Shaw, Young

Mittfältare: Fred, McTominay, Herrera, Pogba, Pereira, Mata

Anfallare: Sánchez, Lingard, Rashford, Lukaku

  • 0
  • Share


2019/02/24 08:26
Scousebusting

Liverpool kommer idag till Old Trafford som ligatvåa. Det är vår skyldighet att se till att de är ligatvåa också när de lämnar Manchester.

Dagens match har tre ingångsvärden:

  1. Vinna för att säkra poäng i kampen om en Champions League-plats
  2. Vinna för att sätta käppar i hjulen för Liverpool
  3. Vinna för att vinna mot Liverpool

Ja, det handlar helt enkelt om att vinna. För vår skull, för fotbollens skull.

Det är nervöst den här morgonen. Som det alltid är när vi ska möta Liverpool. Ja, faktiskt mer än vanligt. Av alternativen i listan ovan gäller nummer 3 alltid. Däremot är det sällan som poängen som ska delas ut har så här stor betydelse.

Först och främst spelar vi ändå för oss själva. Låt oss inte glömma det. Vi behöver poäng för att ta en Champions League-plats. Det viktigaste är att vi vinner, inte att Liverpool förlorar.

Ut och kriga!

  • 0
  • Share