Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: ”Han är en Carrick, fast 20 år yngre”

Embed from Getty Images

Det är ett minst sagt skadeskjutet Manchester United som rester till London för matchen mot Crystal Palace imorgon (onsdag) kväll. Upp till nio (!) spelare kan komma att missa den redan svåra drabbningen på Selhurst Park. 

Hur Ole Gunnar Solskjaer ska ta sig an den här matchen, alla avbräck till trots? Bland annat förtroende för egna spelarna och ungdomar som tar chansen, om vi ska tro norrmannen själv.

De spelare som missar matchen eller är osäkra är: Valencia, Darmian, Jones, Matic, Herrera, Mata, Lingard, Rashford, Martial samt även Mason Greenwood – ynglingen som troligen skulle fått chansen om det inte vore för sin skada.

 Solskjaers presskonferens

Efter 0-0 mot Liverpool i söndags är det återigen dags för match när kamperna faller tätt. Det här är vad Ole Gunnar Solskjaer, som idag också fyller 46 år (grattis!), hade att säga på presskonferensen inför mötet med Roy Hodgsons Crystal Palace.

Om skadeläget…

”Vi har inte haft någon träning än så det är inte mycket positivt, nej. Matteo (Darmian) tränade höromdagen, men jag tror inte att han är redo. Marcos (Rojo) tränar så han är okej. Rashy (Rashford) väntar vi fortfarande på hur hans ankel svarar på behandlingen. Muskelskadorna är det för tidigt att ens tänka på.

”Valencia är en bit bort (vaden). Han har börjat springa men är fortfarande ett par veckor bort. Martial kommer inte vara redo för den här matchen heller, vi kan inte riskera det. Så kanske Southampton, men vi kommer inte att riskera en till, inte så tidigt.”

Embed from Getty Images

Ni har tre ungdomsspelare som är med i truppen (Angel Gomes, Tahith Chong & James Garner)?

”Ja, ungdomarna är med idag. Så de kommer att vara delaktiga i truppen. De har varit med på träningarna under en lång tid nu. Jag är säker att Angel, som varit framgångsrik med det engelska U17-landslaget tillsammans Sancho, Hudson-Odoi och Foden, jag är säker på att om han får chansen kommer han att göra det bra.

”Jimmie Garner är en Michael Carrick, men 20 år yngre. Så jag är säker på att han kommer göra det bra. Och Chong är jag säker på kommer utmana spelare om han kommer in. De är redo. Det är tufft om man är en ung försvarare och kommer in, men som anfallare går du ut och uttrycker dig själv när du får chansen, de kan vinna dig matchen, de går inte ut och förlorar den åt dig.”

Vad är situationen med Phil Jones?

”Han har varit lite sjuk. Turligt nog har vi hyfsat bra uppbackning bland mittbackarna. Victor (Lindelöf), Eric (Bailly) och Chris (Smalling) är friska.”

Är det dags att Alexis Sanchez och Romelu Lukaku lever upp till sina rykten nu?

”Det är en chans för dem att spela till sin potential. Rykte är en sak, potentialen är hög. Jag är säker att, för att de båda är bra kompisar, de länkar ihop bra, det här är en chans för dem att hitta formen och ge oss svåra val när alla är friska igen.

”Det har varit på gång. ’Rom’ skapade våra två största chanser mot Liverpool. Hans attityd och arbetsmoral var fantastisk. Deras ihoplänkning mot Arsenal i cupen… Så förhoppningsvis kan Alexis och ’Rom’ steppa upp.”

Om Crystal Palace och Roy Hodgson…

”Väldigt, väldigt bra. Framförallt mot Leicester, den vinsten var imponerande. Sättet Roy ställer upp laget, vi vet det. Vi måste vara bra med bollen, vi måste bryta ned dem. På kontringarna med Zaha, Townsend, om det är Benteke eller Batshuayi, vem det nu är där uppe, så har de mycket snabbhet. Vi vet att vi måste prestera som bäst.”