Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Crystal Palace – Manchester United 1-3

Embed from Getty Images

Manchester United vet, fortfarande, inte hur det känns att förlora en match i Premier League när managern heter Ole Gunnar Solskjaer. På onsdagskvällen städades Crystal Palace av tämligen enkelt med 3-1 på Selhurst Park, trots att United saknade en uppsjö spelare efter skadedebaclet mot Liverpool senast. Romelu Lukaku klev fram när det behövdes, något vi verkligen gläds åt nu när slutspurten ska dra igång.

Liverpool, Manchester City, Arsenal och Chelsea vann alla sina matcher på onsdag kväll. Chelsea slog ett blekt Tottenham, och mot den bakgrunden var Manchester Uniteds 3-1 på Selhurst Park än viktigare. Vi knappade inte in på lagen framför, men vi tappade inte heller mark. United gjorde processen hyfsat kort med ett formstarkt Crystal Palace och känslan var aldrig att det här var ett lag som inte sett ut så här om vi inte hade haft de skador vi har.

Ole Gunnar Solskjaer har fått igång Scott McTominay och Romelu Lukaku. Det kan visa sig bli otroligt viktigt när agnarna ska skiljas från vetet under våren.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Varken mer eller mindre än godkänd, kändes det som. Hade inte jättemycket att göra, ser lite långsam ut i sidledsförflyttningen på målet, men avslutet från Ward är bra.

Luke Shaw: 7,5

Varnad. Om mötet med Liverpool var hans bästa match under Solskjaer var detta nog hans näst bästa. Briljant förarbete till 1-0-målet. Inte helt med på reduceringen, men som helhet en mycket bra match av Shaw.

Chris Smalling: 6,5

Det är märkligt med fotboll. Från att ha varit Uniteds kanske mest uträknade mittback är han nu närapå given tillsammans med Victor Lindelöf. Missar före reduceringen, men agerar därutöver som en stabil dirigent.

Victor Lindelöf: 7,5

1 assist. Spelar de facto fram till 2-0-målet med sin nick. Därutöver väldigt stabil defensivt. Står rätt, tar rätt beslut, är så bra med fötterna. Verkar funka bra med Smalling.

Ashley Young: 7

1 mål. Lagkapten Young stänger matchen med sitt 3-1-mål efter en bra, offensiv, räd. Klarar av Wilfried Zaha på ett föredömligt sätt.

Scott McTominay: 6,5

Andra raka matchen för McTominay, andra raka stabila insatsen. Är inte den mest spektakulära spelaren, men känner samtidigt sina styrkor och svagheter. Håller det enkelt.

Fred: 6

Utbytt 90′. Fick äntligen chansen. Efter första halvlek skrek många på byte. Hittade inte rätt i löpningarna och tog fel beslut. Något bättre i andra, men ändå inte mer än godkänd som sådan.

Diogo Dalot: 6

Utbytt 77′. Största överraskningen i startelvan. Trivs mot denna typ av lag och är som vi tidigare konstaterat bättre offensivt än defensivt än så länge. Bra fötter, stundom.

Paul Pogba: 7

1 assist. Inte Pogbas bästa match under Solskjaer, men ändå den som bär upp ett förnyat mittfält. Trycker undan sin spelare innan 2-0 och serverar Young till 3-1. Lagom elak idag.

Alexis Sánchez: 5

Utbytt 77′. Varnad. Det vill sig inte det här. Alexis Sánchez framstår mer och mer som en ordentlig flopp i United. Helt vilsen i första halvlek och hade säkert plockats av i paus om alternativ funnits. Lite mer delaktig i andra, men långt ifrån den nivå han kan hålla.

Romelu Lukaku: 8

2 mål. Lukaku var tillbaka som den anfallare vi känner honom. Distinkt i boxen, väldigt lite tvekan och två ”målgörarmål”. Borde ha gjort mål tidigt i första men drog avslutet högt över. Konstnummer som föranleder 2-0. Kan bli otroligt viktig i vår.

Marcus Rashford: N/A

Inbytt 77′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Eric Bailly: N/A

Inbytt 77′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

James Garner: N/A

Inbytt 90′. Spelade för kort tid för att betygsättas.