Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchtrupp Paris Saint-Germain

Vi har något av en anomali, Manchester United har nämligen bekräftat vilka spelare som rest med till Frankrike för att vinna med minst två mål mot Paris Saint-Germain imorgon.

Dessa är spelarna som United har bekräftat är med:

Målvakter: David de Gea, Sergio Romero, Lee Grant
Försvarare: Diogo Dalot, Ashley Young, Eric Bailly, Victor Lindelöf, Marcos Rojo, Chris Smalling, Luke Shaw, Brandon Williams
Mittfältare: Fred, James Garner, Angel Gomes, Scott McTominay, Andreas Pereira
Anfallare: Romelu Lukaku, Marcus Rashford, Tahith Chong, Mason Greenwood

20 spelare tar Ole Gunnar Solskjaer med sig, saknas på grund av skador gör Anthony Martial, Nemanja Matic, Phil Jones, Jesse Lingard, Juan Mata, Ander Herrera, Alexis Sanchez, Antonio Valencia och Matteo Darmian samt att Paul Pogba är avstängd.

Som vanligt är tre målvakter med i truppen. Om inte något oväntat händer kommer de Gea starta, Romero sitta på bänken och Grant hamnar på läktaren. Dock satt Grant på bänken i lördags, men eftersom Romero är med så blir han med största sannolikhet den som tar bänkplatsen.

Embed from Getty Images

Sedan skall alltså 17 utespelare fördelades på så sätt att tio startar, sex sitter på bänken och en på läktaren. Och här blir det intressant, för tolv av utespelarna får sägas tillhöra A-truppen (Dalot, Young, Bailly, Lindelöf, Rojo, Smalling, Shaw, Fred, McTominany, Pereira, Lukaku och Rashford), övriga fem är i första hand reservlagsspelare.

Av de tolv A-lagsspelarna är hela sju försvarsspelare, och en av dem är Marcos Rojo som inte har spelat fotboll på en halv evighet. I vår införrapport hittade Marcus ett sätt att få till en startelva med enbart spelare som tillhör A-truppen, och jag håller med om att den elvan får ses som den troliga, men det får nog hållas som sannolikt att det här är en match där vi kan få se några av våra supertalanger mot riktigt kvalificerat motstånd.

Är det den match de bör få spela? Nej, inte i en optimal värld. Men med tanke på hur svårt utgångsläget är så kan de också spela helt utan press, och det är något som kan vara positivt. Jag skulle vilja se vad en Mason Greenwood kan göra mot ett PSG-försvar som inte har en aning om vem han är och som redan har tankarna på kvartsfinalen. Står det 0-0 med 20 minuter kvar, varför inte?

Embed from Getty Images

Gällande juniorerna som är med så har James Garner, Angel Gomes, Tahith Chong och Mason Greenwood alla varit med i matchtrupper tidigare och alla utom Greenwood har också debuterat för A-laget. Dessa spelare har vi profilsidor om, klicka på deras respektive namn för att få veta mer om var och en av dem.

För Brandon Williams är det däremot första gången han är involverad i A-truppen, ett faktum som kombinerat med att vi har gott om försvarare med i matchtruppen gör det enkelt att tänka att han är den utespelare som får sitta på läktaren när matchen väl kommer. Men det är roligt att Solskjaer vill se honom som en del av resetruppen i alla fall.

Williams är en 18-årig vänsterback som kommer från Manchester och har tillhört United sedan han var sju år gammal. I slutet av säsongen 2016/17 gjorde han sin debut i juniorlaget (U18) och under sommaren 2017 togs han upp som en permanent del av juniorlaget, där han också haft kaptensbindeln till och från. I april förra året skrev han på sitt första proffskontrakt och under den här säsongen har han tagit klivet upp till reservlaget och börjar så smått etablera sig där också.

Vid kvart över fem (om MUTV inte ljuger för oss) skall Ole Gunnar Solskjaer tillsammans med en ännu okänd spelare möta pressen inför matchen. Vi återkommer med rapport om det.