Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Nu kommer vi få se spelare som ger allt

Imorgon är det dags, Uniteds öde ska avgöras i Champions League, och det blir minsann ingen lätt nöt att knäcka. Paris Saint-Germain har ett resultat i form av 2-0 att gå på. Men med tro, inställning och ett tidigt mål, ja vad fasen, då kan allt hända. 

Embed from Getty Images

Under tisdagens presskonferens i Paris mötte Ole Gunnar Solskjaer pressen tillsammans med ytterligare en skandinav, ingen mindre än Victor Nilsson Lindelöf. Men givetvis landade mest ljus på norrmannen. Här följer några av punkterna som togs upp.

…om att överkomma ett 2-0 underläge

”Såklart kan vi göra det, men mycket hänger på första målet. Får vi det och kan hänga kvar i matchen så är det bara ett mål och då kan vad som helst hända. Vi behöver en bra plan och verkligen prestera, för det är ett riktigt bra lag vi ställs mot.”

Är det ett ”mission impossible”? 

”Absolut inte, visst blir det svårt, men som sagt, första målet blir viktigt. Fotboll är inte bara ett taktiskt och tekniskt spel, det handlar även om psykologi, vi tror på oss själva.”

…om första mötet

Vad anser du var problemet i första matchen mot PSG?

”Framför allt sätten målen tillkommer på. Vi ska inte behöva släppa in mål på fasta situationer. Sedan straffar de oss med en omställning där de är erkänt vassa. Vi jobbade oss sedan in i det men det var för sent.”

Embed from Getty Images

Men han är väldigt nöjd med spelarnas reaktion i de efterföljande matcherna.

”Den var fantastisk, vi höll tätt både mot Chelsea och Liverpool och vi har gjort det fantastiskt på bortaplan, vilket ger oss en tro på att vi kan klara även detta.”

…om att spela utan press

”Alla förväntar sig att vi ska gå ut och ta lätt på det här, som att vi kan spela utan press, och visst försvinner den lite grann, men att vi kommer gå ut och inte ge allt är nonsens. Det här är Manchester United. Vår stolthet sårades i förra matchen så nu kommer vi få se spelare som kommer ge allt.” 

…om skadeläget och ungdomarna

Med tanke på den prekära skadesituation United befinner sig i har flera ungdomsspelare rest med laget till Paris. Bland annat James Garner, Tahith Chong, Mason Greenwood och Brandon Williams (matchtruppen i sin helhet finner ni här). Den sistnämnde är nog för många ett nytt namn. Så här säger Solskjaer om honom.

”Brandon är en snabb ytterback som kan spela på båda kanterna. Det är första gången han är reser med oss och det var nog inget han hade förväntat sig heller. Men det är därför man tillhör akademin, vi tror på en och att man kan prestera när det behövs.”

Embed from Getty Images

Lindelöfs del

…om Solskjaer

Ni kan kommunicera och förstå varandra på era respektive modersmål, är det något som har underlättat? 

”Ja, så är det, vi kan prata med varandra på våra egna språk och det är underlättar såklart, vi kommer bra överens. Han har hjälpt mig från första början. Han har sagt att jag bara ska spela mitt spel och göra det jag är bra på. Han har gett mig mycket självförtroende.”

Embed from Getty Images

…om att möta Kylian Mbappé

”Alla känner till hans kvalitet. Han är vindsnabb och man måste hela tiden vara redo och alert, det är en världsspelare, men jag ser fram emot det.”

Övrigt

En annan nyhet som Manchester United under dagen gått ut med är att man likt tidigare år ”fryser” priserna för säsongsbiljetter inför 2019/2020. Med 53 000 säsongsbiljetter och över 100 000 supporters på så kallad väntinglista, innebär det en stor efterfrågan och önskan att se fotboll på Old Trafford, därför beslutar man om att säsongsbiljetter endast kommer finnas tillgängliga för medlemmar som ligger på väntinglistan.

Man skriver även att man kommer arbeta med olika slags fangrupper för att öka stämningen på Old Trafford. Sedan 2013 har man gjort försök att inrätta särskilda sektioner i syfte att bidra med en ökad läktaratmosfär, och det sägs nu att man planerar att införa en tillägnad sektion för detta ändamål på Stretford Ends första rader.

Richard Arnold, koncernchef i Manchester United säger så här.

”Stödet från våra fans och atmosfären de bidrar med är otrolig. Det är med gläjde vi kan meddela att vi även i år kommer frysa priserna på säsongsbiljetterna.” 

I november 2018 meddelade klubben dessutom att man kommer införa nya tillgängligheter och placeringar för personer med olika rörelsehinder runt om arenan. Totalt kommer 118 nya platster för rullstolar att installeras, samt 158 nya bekvämlighetsplatser för personer med särskilda behov.

Klicka här för ytterligare information.