Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: ”Inga problem att ladda om”

Embed from Getty Images

Efter onsdagens mirakelmatch mot Paris Saint-Germain blickar vi nu framåt mot söndagens Premier League-drabbning med Arsenal på Emirates Stadium. Ole Gunnar Solskjaer har mött pressen på fredagsförmiddagen och vi bjuder även på ett par nyheter längre ned i artikeln.

Skadeläget ser äntligen ut att ljusna något. Anthony Martial är bekräftad som spelklar medan Nemanja Matic och/eller Ander Herrera också ska finnas tillgängliga, enligt Solskjaer.

Solskjaers presskonferens

Efter PSG-matchen i onsdags, hur får du spelarna att fokusera på söndag nu?

”Inga problem alls. Vi har gått vidare till kvartsfinalerna, vilket är något vi förväntar oss hos Manchester United. Vi har Arsenal, en fantastisk match att göra sig redo för igen.”

Hur ser skadeläget ut?

”Eric (Bailly) är okej. Anthony (Martial) kommer att vara tillgänglig. Förhoppningsvis har vi Nemanja (Matic) och/eller Ander (Herrera) redo också. Så, vi ser bättre ut där. De behöver bara ett par dagars träning med laget till, de har gjort det bra med sina rehabiliteringar.”

Embed from Getty Images

Solskjaer fick – inte helt oväntat – flertalet frågor om sin framtid i United…

”Jag är inte här för att vara exalterad, jag är här för att göra mitt jobb. Som tränare kan du inte ha kontrakt med två klubbar, jag har kontrakt med Man United till slutet av juni.

”Vi planerar så långt som man behöver planera. Så klart, försäsongen har vi tittat på. Men också på spelare, och förhoppningsvis kommer de spelarna som klubben värvar stanna i många år framöver.

”Så klart, jag älskar att träna de här spelarna. Jag älskar att jobba här. Och, som jag sagt så många gånger, jag gör bara så gott jag kan varje dag, och om det kommer till att ett beslut ska tas så får vi tänka på det.”

Med Martial tillbaka och flera offensiva spelare i bra form, hur resonerar du som tränare då?

”Samma beslut som du alltid har inför en match. Ett, du måste tänka på deras (motståndarens) tillvägagångssätt, vilket system du tror att de kommer att spela, vilket är omöjligt att tippa då de (Arsenal) ändrar mycket.

”Sen måste du titta på vilka som är friska och hur vi vill ta oss an matchen. Om det är i ett speciellt typ av system, om det är en kontringsspelsmatch eller en annan typ av match man vill ha.

”Men, så klart, fitnessfrågan spelar in mer än någonsin. Vi har spelare som kommer in. Vi har haft en av de tuffaste matcherna vi haft rent fysiskt. Förmodligen denna och Arsenal i cupmatchen var de tuffaste matcherna vi haft. Det var bra att ha friska ben. Scott (McTominay), Fred, de täckte så stora delar av planen.”

Embed from Getty Images

Hur viktigt är det att ha den positiva inställningen du har?

”Det är det enda sättet jag vet om. När jag var skadad som spelare funderade jag på vilka möjligheter det gav mig. När spelare är skadade ger det mig en bra möjlighet att spela spelare som Scott, Fred, Andreas (Pereira).

Det var tufft att lämna Paul (Pogba), Ander (Herrera), Nemanja (Matic) utanför. Det gav mig en perfekt chans att se dem. Det är bara jag, jag har alltid varit sån. Du kan inte kontrollera hur många spelare som är otillgängliga och du kan inte göra någonting åt det.”

Om Marcus Rashford…

”Det skulle vara fantastiskt (om han stannar hela karriären och möjligtvis slår Rooneys rekord). Vi vet att alla legendarer vi haft i den här klubben, många av dem har stannat så länge och varit ’en-klubbsspelare’ och vi hoppas att Rashford kommer att bli en av dem. 

”Det är både upp till honom och oss. Om han fortsätter att prestera kommer han att stanna i laget, det är upp till honom att stanna i laget.”

Embed from Getty Images

Om skillnaden på Rashford sedan han (Solskjaer) tog över klubben i december:

”Du ser inte allt för stor skillnad i en spelare på tre månader. Han är 21 år och du är ursäktad om du ibland är på toppen och ibland inte riktigt hittar dit. Du förväntar dig inte jämnhet än, i alla delar, men han har alltid kvalitén. Hans avslut, hans tillslag av bollen, hans attityd, det kommer alltid att finnas med honom.”

United-supporter knivhuggen i Paris

Vi inleder nyhetsdelen med att rapportera om en fruktansvärt tråkig händelse. Under gårdagskvällen kom det nämligen uppgifter om att en 44-årig United-supporter ska ha knivhuggits i Paris efter matchens slut i onsdags kväll. Supportern rapporteras ha undergått en akut operation efter att ha blivit huggen i bröstet. Detta skriver BBC, med flera.

Manchester United har kommit med ett uttalande kring händelsen.

”Vi var chockade av att höra om incidenten med en av våra supportrar som var huggen i Paris efter Champions League-matchen. Alla i klubben önskar honom väl under hans återhämtning.”

Uniteds 19-åriga högerback, Diogo Dalot, har även han visat sin sympati för supportern.

Solskjaer allt närmre tränarjobbet

Ja, det är precis som rubriken lyder. Ole Gunnar Solskjaer har knappt satt en fot fel sedan han trädde in som ställföreträdande manager i december. Nu rapporterar i princip alla de engelska tidningarna, samtidigt, att det mesta tyder på en fortsättning även efter säsongens slut – åtminstone om de ska gå på vad spelarna själva säger.

Telegraph rapporterar om att både Romelu Lukaku och Luke Shaw är övertygade om att Solskjaer får jobbet. Mark Ogden, på ESPN, menar att både spelarna och personal i klubben mer eller mindre bara väntar på att Ed Woodward ska göra det hela officiellt.

Enligt Daily Mirror, som vi definitivt ska vara försiktiga med att anförtro oss särskilt mycket till, så är Solskjaer redan klar som ny permanent tränare i klubben.  Enligt tidningen ska norrmannen landa en lön på omkring 7,5 miljoner pund om året – hälften av vad José Mourinho drog in på sitt kontrakt med United.

Ja, även utan Daily Mirrors uppgifter så kan vi nog klubba fast att Ole Gunnar Solskjaer tränar Manchester United även efter sommaren. Med allt 46-åringen åstadkommit under sin korta tid i klubben finns det i ärlighetens namn inget annat val. Det handlar snarare om ”när”, inte ”om”.