Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottning: FC Barcelona väntar i CL-kvartsfinalen

Embed from Getty Images

Lottningen till Champions Leagues kvartsfinaler är slutförd – och vi får ett par rejäla smällkarameller. Manchester United har dragits mot FC Barcelona och börjar på hemmaplan den 10 april. Returmötet på Camp Nou spelas den 16 april.

Att United med största sannolikhet skulle få en tuff lottning var väntat. Att vi allra helst av allt ville undvika Barcelona och Juventus var en självklarhet. Nu föll lotten på spanjorerna och vi får helt enkelt damma av oss själva, ta oss i kragen och se till att stå för ännu ett minnesvärt dubbelmöte i Europa – och det ännu en gång mot katalanerna från Barcelona.

Vi har gjort det förr

Manchester Uniteds facit mot FC Barcelona är jämnt, även om det väger över en aning till de blåröda. Vi har tre vinster, tre oavgjorda och fyra förluster på de elva drabbningarna.

De senaste två mötena är inte av något muntert slag. Två finalförluster (2009 och 2011), med en målskillnad på 1-5. Om vi istället tar och vänder på myntet så hittar vi betydligt mer positiv statistik.

Senast United ställdes mot Barcelona i ett dubbelmöte, 2008, gick Sir Alex Fergusons mannar vidare efter 0-0 på Camp Nou och 1-0 på Old Trafford – genom DET Paul Scholes-målet. Vilka som vann turneringen samma år? Det minns vi nog allihop.

Embed from Getty Images

Barcelona leder La Liga med hela sju poäng ned till jagande Atletico Madrid. Trots att säsongen varit lite upp och ned, så har laget definitivt växlat upp under de senaste veckorna. Dubbla El Classico-vinster på bortaplan, på en och samma vecka, följdes sedermera upp av en 5-1-vinst mot Lyon i onsdags kväll på Camp Nou. Segerorganisatör? Vem annars, om inte Lionel Messi.

Hela lottningen

United ställs alltså mot Barcelona. I övrigt ser vi bland annat en hel-engelsk kvartsfinal mellan Tottenham Hotspur och Manchester city.

Kvartsfinalerna (9-10 & 16-17 april):
Ajax-Juventus
Liverpool-Porto
Tottenham-Manchester city
Manchester United-Barcelona

Semifinalerna (30 april-1 maj & 7-8 maj):
Manchester City/Tottenham-Ajax/Juventus
Liverpool/Porto-Manchester United/Barcelona

Finalen (1 juni):
Vinnare i semifinal 1 – vinnare i semifinal 2

Matchdatum

Hemmamatchen spelas onsdagen den 10 april med retur tisdagen den 16 april. Båda matcherna med avspark 21.00.