Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens del 2: Kan inte kommentera Bale

Sent igår kväll släpptes den andra delen av Solskjaers presskonferens inför dagens match mot Wolverhampton. Norrmannen pratade bland annat om att United inte utmanar om ligatiteln i år men däremot om Champions League och FA-cupen, att United visat att laget kan slå alla topplag samt om att han inte kan prata om Gareth Bale eller andra spelare som tillhör andra klubbar.

Här hittar ni vår rapport från den första delen av presskonferensen. Observera att presskonferensen ägde rum före lottningen av Champions Leagues kvartsfinaler, men alltså inte släpptes förrän sent igår kväll.

Solskjaers presskonferens

De punkter vi främst tar med oss från presskonferensen är dessa:

  • Man måste vinna ett par riktigt tuffa matcher för att vinna troféer. United har hittills slaget Arsenal och Chelsea borta i FA-cupen och Wolves borta är igång lätt match det heller.

”Vi utmanar inte i ligan i år, men för de andra två troféerna (Champions League och FA-cupen).”

  • Solskjaer kan inte kommentera Bale eller andra spelare, men United skall leta efter kvalitetsspelare som kan förbättra laget.

”Det är så många faktorer att tänka på när man köper spelare. Det kanske inte är enkelt, men när man är i media eller som supporter kan man tänka korttid, vi måste tänka långtid. Vem kommer passa in personlighetsvis, det är så många saker att tänka på.”

  • Laget har visat att de kan slå alla topplag, men att det är små detaljer som gör om man går hela vägen eller inte.

”Vi har visat mot PSG att vi kan slå ett topplag. Men igen, det är så många variabler, de här matcherna avgörs av marginaler. Så klart, det VAR, även om det för mig är straff så kan man ha otur att inte få den i den sista minuten, och då skulle vi vara ute och ingen skulle egentligen minnas insatsen mot PSG. Så, ja, vi kan gå hela vägen men man måste ha tur och vara skicklig längs vägen.”

  • Spelarnas självförtroende är skyhögt.

”Stämningen är bra, träningsattityden är bra. Så förhoppningsvis kan vi fortsätta så.”

  • Solskjaer tror att man får vad man förtjänar i livet – inom sport.

”Det har varit några kommentarer om att jag hade nummer 20 (kan ses som relevant eftersom det är 20 år sedan Solskjaer vann Champions League som spelare med United) och bla bla bla, allt det här med ödet. Jag tror att man får vad man förtjänar i livet – inom sport. Om man lägger ner jobbet, om man… Ja, så jag tror att om man jobbar hårt, har rätt attityd och går in varje dag och gör rätt saker så kan man i alla fall maximera sina chanser.”

  • Solskjaer håller inte med Gary Neville om att det är bra att åka ur en turnering för att kunna fokusera på en annan.

”Ju fler matcher man vinner, desto bättre självförtroende föder man, desto mer hunger finns det i spelarna. Varje match man vinner lägger ytterligare ett lager på vägen mot laget som vi vill vara, så jag håller inte med Gary Neville om att lag bör åka ur det och det för att fokusera på det där.”

  • Paul Scholes är mer än välkommen till klubben.

”Det har varit bra så länge jag har varit här, när ex-spelare kommit in och om de vill lära sig, stanna några dagar eller en vecka. För Kieran [McKenna], Michael [Carrick, Demps (Mark Dempsey) och även i akademien finns det så många bra tränare. Jag vet att när jag var iväg att jag hade älskat att komma in och göra några studiebesök, men jag hade jobb så jag hade inte tid att göra det.”

Här ser ni den andra delen i sin helhet.