Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Reading – Manchester United 3-2

Helgens andra bittra uttåg ur FA-cupen blev igår ett faktum när United besegrades av vad man numera måste kunna kalla ärkekonkurrenten Reading. Efter att ha tagit ledningen två gånger i matchen skickades man till slut hem med en förkrossande förlust i protokollet efter att Reading avgjort på stopptid i förlängningen.

Trots att det på pappret skiljer en division mellan lagen var det en jämn match vi fick se. Det stod klart redan från start att detta var ett betydligt tuffare motstånd än United vanligtvis möter, men man stod upp bra mot det tyngre och mer erfarna Readinglaget. Siobhan Chamberlain fick göra ett par bra räddningar, men de flesta av Readings försök avvvärjdes av mittbacksparet Turner och Turner, och även högerbacken Martha Harris hade fullt upp.

De bästa chanserna för United i första halvlek stod Leah Galton (som nu verkar ha spelat sig till en startplats i Casey Stoneys kvinnskap) och Millie Turner för. Turners nick gick precis utanför stolpen efter en hörna från lagkaptenen Alex Greenwood, och Galtons miss kom efter att hon själv slitit sig loss på sin kant och gått på en raid i Readings straffområde. Skottet skruvade sig dock utanför och Galton och United gick således mållösa ut till halvtidsvilan, något man inte direkt är van vid.

Andra halvlek började piggt och böljande, och det var Reading som genom Brooke Chaplen fixade en hörna som United nätt och jämnt avvärjde. Strax efter detta fick Lauren James, som bytts in i paus på bekostnad av Kirsty Hanson, till ett ordentligt skott som nog hade nått ett bättre öde om det inte precis touchat på en Readingförsvarare och gått ut till hörna, som man sedan inte fick utdelning på.

James fortsatte att ha lekstuga med Readings mittfält och serverade bland annat Galton ett superläge som mittfältaren brände. Matchen fortsatte med chanser åt båda lagen men ingen lyckades förvalta de lägen man fick. Ella Toone byttes ut i minut 71 och istället kom Kirsty Smith in. Bytet fick delvis önskad effekt; United tightade till försvarsspelet och Reading fick inte många fler chanser under ordinarie speltid, men anfallsspelet blev märkbart lidande efter att Toone och hennes speed försvann från planen.

Matchen slutade 0-0 efter ordinarie speltid och förlängningen, som skulle visa sig betydligt mer målrik än matchen varit dittills, var ett faktum. I minut 98 gjorde Greenwood 1-0 på straff till United efter att James trampats ner i straffområdet. Reading stod dock för en snabb replik då man redan två minuter senare kvitterade genom Remi Allen. United fick en chans till att ta sig vidare till semifinalen då Natasha Harding stod för ett spektakulärt självmål, men Reading lyckades kvittera igen genom Rachel Furness.

Här trodde nog de flesta att även förlängningen skulle sluta oavgjort och därmed gå till straffar, men i minut 120+2 efter två täta och omdiskuterade frisparkar avgör Reading genom Rakel Hönnudóttir och matchen slutar 3-2. Ett förkrossande nederlag för United som nu är ute ur både ligacupen och FA-cupen. Man kommer dock behöva ladda om för viktiga ligamatcher varav nästa spelas mot tredjeplatsinnehavaren Charlton på söndag.