Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaer kan få jobbet den här veckan; ljusnande skadeläge; Herrera om framtiden

Premier Leagues återkomst närmar sig med stormsteg och vi får idag positiva besked på skadefronten. Förutom skador har det annars mest handlat om Ander Herrera den senaste tiden och vi har förstås en uppdatering idag också.

Samtidigt rapporteras det att Ole Gunnar Solskjaer ska annonseras som permanent Unitedmanager redan den här veckan. Om så är fallet blir Nemanja Matic glad. Annars noterar vi att United tappar en fystränare till USA.

Solskjaer kan få jobbet den här veckan

Manchester United kan vara redo att annonsera Ole Gunnar Solskjaer som ny permanent manager redan den här veckan.

”Det har framkommit att klubben är redo att göra Solskjaers anställning permanent,” skriver Telegraph. ”[United] kan annonsera detta innan veckan är slut.”

Artikeln på Telegraph är dock signerad av Telegraph Sport och inte av någon enskild skribent. Det gör att artikelns trovärdighet sjunker. Oavsett är det av allt att döma en tidsfråga.

Matic ger Solskjaer sitt stöd

En som skulle bli glad ifall Solskjaer får jobbet är Nemanja Matic. ”Jag tycker att han är en fantastisk manager,” säger den serbiska mittfältaren i en intervju med ESPN.

”Jag kommer att bli glad om han stannar och jag hoppas att han gör det.”

Matic är dock noga med att det inte bara handlar om Solskjaer. ”Du måste också säga att med Mike [Phelan], Michael [Carrick] och Kieran [McKenna], de jobbar väldigt bra tillsammans. De jobbar som ett lag, det är inte bara Ole.”

Ljusnande skadeläge

Manchester United har en lång lista med osäkra spelare inför lördagens match mot Watford. Enligt Mirrors David McDonnell börjar läget dock ljusna.

  • Romelu Lukaku, Anthony Martial, Nemanja Matic, Marcus Rashford och Luke Shaw lämnade alla återbud till sina landslag på grund av skador. De fyra sistnämnda förväntas vara tillgängliga mot Watford, medan det är mer osäkert för Lukaku.
  • Antonio Valencia är tillgänglig igen då han gjorde comeback med 90 minuters spel för Ecuador. Huruvida Solskjaer hittar en plats för Valencia i truppen är en annan femma. Även Matteo Darmian sägs vara tillgänglig igen.
  • Eric Bailly klev av huvudskadad när Elfenbenskusten spelade men ska vara tillgänglig.
  • Alexis Sánchez comeback är fortfarande några veckor bort.
  • Jesse Lingard har varit i Dubai för rehabiliteringsträning. Han gjorde comeback mot Wolves och även om han avstod landskamperna räknar vi honom som tillgänglig.
  • Övriga spelare är såvitt vi vet tillgängliga, även om matchformen är ett frågetecken i några fall.

Herrera kan inte säga något om framtiden

Ander Herreras framtid har diskuterats fram och tillbaka den senaste veckan. Nu får vi för första gången höra honom själv kommentera det hela. Det är El Periódico de Aragón (lokaltidning i Zaragoza) som har fått en intervju med Herrera.

Mittfältaren menar att ryktena som nu har uppstått är logiska, då han bara har tre månader kvar på sitt kontrakt. Själv vill han fokusera på fotbollen och han låter agenten diskutera med United och med andra klubbar.

Så är Herreras framtid i United? Han säger själv att han inte vet men betonar att han trivs i Englands största klubb.

Samtidigt skriver Real Madrids husorgan den spanska tidningen AS att samtalen mellan Herrera och PSG ska vara långt gångna. Herrera uppges vara nära att signera ett treårskontrakt med den spanska klubben.

Fystränare lämnar United

Efter elva år i Manchester United har fystränaren Gary Walker gjort sitt i klubben, något han själv bekräftar på Twitter. Walker, som de senaste åren har varit huvudansvarig för styrke- och konditionsträning, kommer nu att flytta till USA för en roll i MLS-klubben FC Cincinnati.

Återstår att se hur United ersätter Walker.

Attwell och Dean

Uniteds match mot Watford kommer att dömas av Stuart Attwell medan Mike Dean ansvarar för matchen mot Wolves.

Grattis Victor!

Avslutningsvis idag gratulerar vi Victor Lindelöf. Mittbacken blev igår pappa för första gången.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Livet ropade.

A post shared by Victor Lindelöf (@victorlindelof) on