Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rashford och Pogba ej till salu; United intresserade av Hudson-Odoi; van Gaal om sin karriär

Landslagsuppehållet är nu över och spelarna börjar återvända till Manchester. Ja, de få som varit iväg alltså, detta har ju varit ett uppehåll med fler spelare i Uniteds rehabrum än vad som spelat för sina landslag. I dagens nyhetssvep är det återigen rykten om spelare in respektive ut. Vi har dessutom en lång intervju med Louis van Gaal att prata om, där den numer pensionerade tränaren pratat om sin tid i United.

Utöver det skall vi igen prata lite om chanserna att Ole Gunnar Solskjaer presenteras som permanent manager den här veckan, vi har lite mer att rapportera kring Alexis Sanchez samt att vi påminner om att ni inte får missa att försäsongsturnén spikades tidigare idag.

Rashford och Pogba ej till salu

Vi börjar med spelare som andra är intresserade av, men som United inte skall vara intresserade av att sälja.

Det är James Ducker på The Telegraph som skriver mer eller mindre självklarheter, nämligen att United inte vill göra sig av med nyckelspelare utan istället ligger i förhandlingar med Rashford om nytt kontrakt samt att Ducker återigen nämner att United är intresserade av att värva Jadon Sancho.

Enligt rykten, oklart från vem, skall Barcelona och Real Madrid vara intresserade av Pogba och Rashford, men sannolikheten att de lämnar nu i sommar får ses som låg.

Hudson-Odoi skall vara intressant

Chelseas Callum Hudson-Odoi är en av de spelare det ryktas mest om den här våren. Chelsea verkar vara den enda klubb i världen som inte är sugen på att satsa honom, oklart varför, i övrigt pratas det om att den unge engelsmannen skall vara intressant för i princip alla andra storklubbar – nu också United enligt The Times.

Hudson-Odois kontrakt går ut sommaren 2020 och Chelsea sägs jobba för en förlängning, och de skall vara beredda att riskera att han går gratis nästa sommar istället för att sälja under det kommande transferfönstret.

Långintervju med van Gaal

BBC:s Simon Stone har velat intervjua Louis van Gaal mer eller mindre sedan han fick sparken från United. Det tog några år, men nu har han fått göra det och det är en intressant läsning av en lång och lyckosam karriär. Ni läser den i sin helhet här, nedan listar vi några av de mest intressanta sakerna ur Unitedsynpunkt.

 • Van Gaal ser sin FA-cupvinst med United som sin största bedrift som manager.
 • Han ville egentligen bara ha ett tvåårskontrakt med United, för att hedra ett löfte till sin mor om att han skulle pensionera sig vid 65 års ålder, men det blev tre år på kontrakt. Han sparkades ju dock efter två, något som han fortfarande känner ilska över.
 • Han följde sitt hjärta när han skrev på för United istället för Tottenham.
 • Uniteds spel under honom ansågs (enligt van Gaal) tråkigt för att motståndarna parkerade bussen, och att United saknade rätt spelare för att fixa det. Schweinsteiger, Di Maria och Falcao skulle lösa detta, men deras historier i United känner vi ju till.
 • United under Solskjaer spelar enligt van Gaal inte som United under Ferguson.

Det finns en hel del mer, bland annat om alla unga talanger han gav chansen, så jag råder er att läsa hela artikeln på BBC.

Solskjaer

Vi rapporterade igår om att Ole Gunnar Solskjaer kan presenteras som permanent manager redan den här veckan.

Våra norska kollegor på United.no har gjort en genomgång av vad som hänt de två senaste dagarna, och enligt dem är det mycket som tyder på att Solskjaer relativt snart kommer presenteras som manager.

En orsak till det är att många trovärdiga journalister som skriver ungefär samma sak. Också det faktum att Solskjaers agent (Jim Solbakken) skall befinna sig i London, där United har ett kontor, kan tyda på att kontrakt håller på att förhandlas.

Supporterklubben har också varit i kontakt med United om fredagens presskonferens, och fick till svar om att det fortfarande inte är bestämt när den är – något som är relativt ovanligt och kan betyda att någonting är på gång.

Än så länge får vi vara tydliga med att ingenting är klart, men det kan vara värt att hålla utkik närmaste tiden.

United inte beredda att ge upp på Alexis

Han har inte varit en succé (för att uttrycka det milt), och hans kontrakt sägs vara med och ställa till det i förhandlingarna med David de Gea – ändå skall Manchester United inte vara beredda att ge upp på Alexis Sanchez än, rapporterar James Robson på Standard.

Den lön som Alexis fick när han anslöt för drygt ett år sedan är klart högst i laget, och den som andra toppspelare i klubben nu tar sikte mot när deras kontrakt skall förhandlas, något som United skall se som ett problem då lönekostnaderna riskerar att skjuta i höjden för mycket. De Geas agent vill få upp de Geas kontrakt till samma nivå, och om inte allt för lång tid är det också dags att förlänga med Paul Pogba. Hur höga kostnader på dessa spelare klarar United?

Embed from Getty Images

Enligt Robson skall klubben fortfarande vilja att den näste permanenta managern får ut det bästa ur Alexis, något som dock Ole Gunnar Solskjaer uttryckt tveksamheter kring om det är möjligt.

Att byta bort Alexis verkar inte vara möjligt, och det skall i nuläget inte finnas något intresse från exempelvis Kina heller, vilket är en av få ligor som skulle kunna hantera att ta över lönen.

Fyra mål och flertalet skador är facit hittills, vi får se om Alexis blir kvar till nästa säsong eller om någon annan klubb förbarmar sig över honom.

Landslagsspelet

Landskamperna är nu över för denna gång. Ovanligt få Unitedspelare har varit iväg, och igår var till exempel David de Gea bänkad när Spanien slog Malta i EM-kvalet.

Så här gick det på den sista landslagsdagen för de spelare som tillhör eller är nära A-truppen (och där information finns).

 • David de Gea satt som sagt på bänken när Spanien bortaslog Malta med 2-0 i EM-kvalgrupp F (samma som Sverige). Troligen ville förbundskaptenen bara prova en annan målvakt i en förhållandevis ”lätt” landskamp.
 • Antonio Valencia satt på bänken hela matchen när Ecuador träningsspelade 0-0 mot Honduras.
 • Eric Bailly saknades helt när Elfenbenskusten träningsvann med 1-0 mot Liberia. Hans ansiktsskada från matchen före höll honom tyvärr borta.
 • Diogo Dalot skall däremot ha gjort 90 minuter när Portugals U20 slog Englands dito med 1-0 i U20 Elite League.
 • Utlånade Dean Henderson vaktade målet för Englands U21 när de förlorade för första gången på 18 matcher. Tyskland avgjorde på stopptid, med ett mål som skall ha varit kontroversiellt.
 • Angel Gomes spelade 74 minuter för Englands U19 i en oavgjord EM-kvalmatch mot Danmark.