Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Q&A med Ole Gunnar Solskjaer: Jag har alltid varit korkad nog att drömma om det här jobbet

Manchester United Press Conference

Ole Gunnar Solskjaer har gjort sin första intervju som permanent Manchester United-manager. Detta givetvis i klubbens egna kanaler.

Vill du se hela intervjun så är det Manchester Uniteds app som gäller. Mer från Solskjaer att vänta på en presskonferens nu klockan 17.00 (visas på MUTV) och vi återkommer givetvis med en rapport från den.

Hur känns det?

Det är verkligen en ära. Jag tror att alla vet. Jag har pratat om det de senaste månaderna att det här är drömjobbet för varje fotbollsintresserad man, framför allt någon som har varit involverad i Manchester United. Jag har nu fått möjligheten att flytta klubben framåt, med all potential som finns. Det är fantastiskt!

Hur har stödet från supportrarna varit?

Jag har alltid haft det. Men jag måste säga att de senaste månaderna har varit fullständigt galna. Med sättet som de har tagit tills sig klubben, spelarna, mig också och ledarstaben. Vi har verkligen uppskattat det stödet. Förhoppningsvis kan vi betala tillbaka.

Alla är bakom dig. Hur mycket hjälper det?

Det känns fantastiskt, förstås. Det har varit tre fantastiska månader. Stödet som jag fick när jag kom in här, samtalen jag har haft med Ed [Woodward], med ägarna, med ledarna runtomkring har varit fantastiskt. Det är trevligt att betala tillbaka för stödet de har visat mig. Vi har gjort några bra prestationer, vi hade en uppsving. Det har bara varit tre fantastiska månader.

Hur mycket har dina närmaste ledare betytt?

Det är en laginsats. Det här handlar inte bara om managern, det handlar om tränarstaben, det är vad vi har gjort tillsammans, det är spelarna, det är personalen på Carrington, det är supportrarna. Jag måste säga att jag älskar att komma till jobbet med den stab vi har.

Du var här som spelare med stor framgång. Hur måste du nu replikera det som manager?

Det är kravet i Manchester United, framgång. Vi strävar efter att vinna titlar. Det är nästa utmaning för oss. Vi vill vara däruppe och utmana varje säsong.

Vi har många utmaningar på kort sikt och på lång sikt. Hur mycket ser du fram emot det?

Jag skulle inte ha sagt ja om jag inte såg fram emot det och om jag inte trodde på klubben och potentialen i det vi gör. Jag tror och hoppas att jag kan göra det här jobbet rättvisa. Det var det första jag frågade mig själv när jag fick samtalet för några månader sedan. Förhoppningsvis kan jag nu förbättra det.

Du kan nu börja planera på längre sikt. Vi har försäsongen och kommer antagligen vara aktiva på transfermarknaden. Hur ser du på möjligheterna som kommer din väg?

Väldigt uppspelt, förstås! Varje dag är en utmaning, ett test. Vi har Watford på lördag, vi har Wolves. De två bästa av resten den här säsongen. På kort sikt är det min prioritet. Sedan har vi matcher som kommer. Vi har transferfönstret och att förbättra truppen. Prata med spelarna om hur vi vill att de ska ta sig an nästa säsong. Jag har diskuterat mina idéer med Ed och med klubben. Nu är det mer eller mindre mina beslut att fatta.

Det kommer att bli en hektisk sommar…

Ja! Jag ser fram emot det. Om du inte ser fram emot att jobba för den här klubben är det fel. Jag kan inte bärga mig! Jag har förberett mig hela mitt vuxna liv, sedan jag fick min skada, på att vara manager någonstans. Jag har alltid dum nog, naiv nog, korkad nog att drömma om det här jobbet.

Hur stolt och uppspelt är din familj?

Vi har verkligen njutit av de åtta senaste åren i Norge. Det kommer att bli en förändring för dem, men vi ser fram emot det. De här tre månaderna, och de sex månaderna som vi var överens om, bestämde vi som familj att vi skulle göra det åtskilda, för det fanns inget behov av att flytta dem hit. Det är slut nu, vi flyttar dem hit. Vi började bygga ett hus 2007. Kanske kan vi äntligen flytta in 2019. Det är lång planering!

Nu kommer du inte få fler frågor om din framtid på presskonferenser…

Det kommer att bli en bra förändring. Men du får kritik, du får beröm varje vecka. Det här kommer inte att vara en kudde att sova mot. Det kommer att ge mig ännu mer energi för att göra mer för klubben.

Är du stolt över att veta att titeln som tillfällig manager inte är kvar längre? Nu är du Manchester Uniteds manager! En position som alla i fotbollsvärlden avundas.

Givetvis, tillfällig framför manager satt inte riktigt rätt hos mig. Jag har njutit hittills. Jag sa att jag skulle njuta tills det var slut. Det är fortfarande mitt mantra. Det här är en fantastisk möjlighet!

Liveblogg: Ole Gunnar Solskjaer bekräftad som Manchester United-manager