Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Så här säger Norge om att Solskjaer nu är vår permanente manager

Som en del av den skandinaviska supporterklubben har vi på Muss.se naturligtvis inte kunnat undgå att märka hur glada och stolta vore norska kollegor på United.no är. Jag ville därför få tag på United.no:s chefredaktör Dag Langerød, för att få en kommentar från honom.

Dag, som var på väg att borda ett plan till Manchester när beskedet om Solskjaer kom i förmiddags, har som ni förstår haft en fullspäckad dag med presskonferens, intervjuer med mera, men sent ikväll fick han några minuter över för att ge en kommentar även till Muss.se.

Frågan jag skickade honom var den kanske mest klassiska sportjournalistfrågan: Hur känns det?

Det känns skönt!

Det betyr ikke at vi kommer til å vinne ligaen og Champions League og at vi helt sikkert igjen blir verdens beste med Ole Gunnar Solskjær, men den garantien hadde vi heller ikke hatt med Pochettino, Zidane, Marco Rose, Laurent Blanc eller hvem som helst andre.

Men:

Vi har nå en garanti for at vi igjen har en manager som vil forsøke å bygge et United basert på offensiv fotball, bruken av egenutviklede spillere, positivitet, knallhard jobbing, tempo og hurtige overganger. Vi har en manager som vil forsøke å bygge et United basert på de prinsippene som Sir Alex jobbet etter. Det er viktig.

For meg personlig ble det etter hvert viktigst.

Så kan man fortsatt relativt lett argumentere for at for eksempel Mauricio Pochettino scorer bedre på en del områder enn hva Solskjær gjør, men etter å ha sett United de siste årene så velger jeg nå å tro at det er rett å velge en som kjenner klubbens DNA. Jeg kjenner også Solskjær litt som type etter å ha møtt ham en rekke ganger både i min tidligere jobb og denne, og han er en fyr som gir deg energi når du treffer ham. Samtidig vet jeg at han kan være knallhard, og jeg er ikke ett sekund i tvil om at hvis noen stjernespillere føler at de er for store for United så kommer faktisk Solskjær til å reagere hardt. Han er ikke en fyr som tillater mye tøv. Han har også, hittil i karrieren, vært flink til å omgi seg med dyktige mennesker, mennesker som komplementerer ham – det er lovende.

Det er likevel viktig for oss fans at vi er tålmodige.

Det er ikke altfor mye som vokser inn i himmelen, og det kommer til å komme tap og skuffelser. Det er langt i fra sikkert at en sommer holder for å bygge et lag som virkelig er konkurransedyktig, men jeg er i alle fall villig til å gi ham tid. Husk at han har overtatt et lappeteppe av en stall bygd opp under Sir Alex, LVG og Mourinho.

Så håper jeg selvsagt, som ham, at det uansett på veien blir en del moro, men man trenger ikke kikke veldig nøye på United-laget for å se at det er mange huller og en stor ubalanse i troppen.

Så får vi se hvor bra sommeren blir. Nå har det stort sett gått på skinner, delvis kanskje også på grunn av at vi fikk en reaksjon etter den dystre avslutningen på Mourinho-perioden. Fra og med sommeren av så vil imidlertid kravet fra oss fans og omverdenen være at United igjen blir en gullkandidat, og da hjelper det ikke om man vinner 8 av de første 11 kampene hvis City eller Liverpool vinner alle 11. Det er nivået vi må opp på.

Men som nevnt, resultatgaranti hadde vi uansett ikke fått. Det vet vi som har levd under Mourinho godt.

Vi kan imidlertid forvente en spennende sommer og videre utvikling, selv om 2020/21-sesongen kanskje fort er en mer reel sesong for at Solskjær-prosjektet virkelig skal treffe toppformen.

Vi kan imidlertid håpe på noe allerede nå, både i kampen om topp-4, Barcelona – og 2019/20-sesongen.

Det håpet har Solskjær skapt, og det er en av grunnene til at jeg er veldig positiv til ansettelsen.