Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Jag ska försöka vara den bästa Ole

Så var det klart. Ole Gunnar Solskjaer har nu skrivit på ett treårskontrakt som gör honom till Manchester Uniteds permanenta tränare.

Under dagen blev det alltså officiellt att Ole Gunnar Solskjaer kommer leda Manchester United även nästa säsong. Innanför Old Traffords väggar höll norrmannen en presskonferens för att svara på alla de frågor som kom upp.

Embed from Getty Images

Solskjaers presskonferens

Om jobbet…

”Folk pratar ofta om vad de har för drömjobb, och jag kan säga att det här är mitt drömjobb. Kanske har det varit en naiv dröm, men jag har alltid haft det i huvudet. Att få ansvar att leda den här fantastiska klubben och familjen framåt gör att jag känner mig hedrad.”

Hur stolt är du?

”Jag skulle inte säga att stolt är rätt ord just nu, snarare glad och hoppfull. Nu börjar det hårda, men roliga arbetet. Det känns som en nystart och början på någonting spännande. Man vill givetvis bli framgångsrik, men jag kommer bara vara mig själv, jag ser fram emot utmaningen att utveckla den här truppen, attityden och potentialen finns där.”

Har du några kortsiktiga mål för den kvarvarande delen av säsongen?

”När jag tog över var vi elva poäng bakom toppen, men nu har vi verkligen gett oss själva chansen och är med i racet, så att sluta topp fyra, eller till och med tre är målet. Sedan har vi Champions League mot Barcelona, vilket också blir tufft, som ett berg att bestiga, men vi har gjort det förr.”

Embed from Getty Images

På ämnet om just Champions League och dess dragkraft att locka eventuella nyförvärv, säger Solskjaer så här:

”Givetvis är det alltid en fördel att vara med i Champions League, men det här är Manchester United och spelare kommer vilja spela här ändå. Om de signerar ett femårskontrakt vet de att de kommer få spela Champions League.”

Klubben har genomgått en förändring sen du tog över, vad har du gjort?

”Inte jag, utan vi. Det handlar om att skapa en miljö som alla vill vara en del av, där alla kan vara utvecklas och nå sin potential, det ger ett ansvar och känslan av att kunna vara sig själv. Jag kommer bara försöka vara den bästa Ole, det är det enda löftet jag kan ge.” 

Känner du mer press nu?

”Det handlar inte om press på mig, vi gör allt som ett lag, staben och spelarna har varit fantastiska, likaså kommunikationen med Ed Woodward. Och såklart alla fans, de har gjort dessa första månaderna helt otroliga. Men nu handlar det bara om att jobba vidare, det finns utrymme för utveckling.”

Frågan om hur spelarna tog emot beskedet kom också upp…

”De är professionella, det kommer hit och gör sitt jobb och vill spela fotboll, vi är vana vid att jobba med varandra vid det här laget. Jag har haft ett bra snack med spelarna, men det har egentligen handlat mest om lördagens match mot Watford. Det är där fokus måste ligga nu, Watford och sedan Wolves, två riktigt bra lag.”

Kommer ledarstaben förbli densamma?

”Det hoppas jag, till exempel så har Mike [Phelan] verkligen varit en nyckel i staben. Jag vill inte göra några förändringar, och jag hoppas att de andra känner likadant.”

Embed from Getty Images

Om vi blickar lite längre fram, mot bland annat sommaren och inte minst transfers, säger Solskjaer att han vill få bitarna på plats så tidigt som möjligt.

”Det är så mycket spekulationer och rykten om spelare hit och dit, men jag är säker på att när vi bestämmer vad vi ska göra eller vem/vilka vi vill ha in, så kommer vi ha löst det innan försäsongsturnén drar igång. 

Hur ser de långsiktiga målen ut, både på och utanför planen?

”Vi strävar såklart efter att lyfta bucklan i ligan, det är vad vi förväntar oss och vad vi är vana vid, vi har gjort det så ofta och det är dit vi vill nu, men vi måste jobba steg för steg för att nå dit. Utöver troféer så handlar det om att ge supporter och hela klubben en bra tid, jag lovar att jag kommer fortsätta vara mig själv, jag kommer inte förändra mig.”

Till sist, har du pratat med Sir Alex?

”Ja, men jag kommer inte ta upp vad vi pratade om, men vid ett sådant här tillfälle är det ett av de första telefonsamtalen du tar.”