Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Wolverhampton Wanderers – Manchester United

Embed from Getty Images

Ole Gunnar Solskjaer har bråda tider som nytillträdd, permanent, manager för Manchester United. Efter en mindre övertygande 2-1-seger hemma mot Watford i helgen är det dags att åter besöka en arena som inte framkallar de där allra bästa minnena. Molineux i Wolverhampton var skådeplatsen för den sämsta insatsen hittills under Solskjaer. Vi ska tro att uttåget ur FA-cupen då lärde oss något, och att viss ringrost är bortslipad sedan i lördags.

Manchester United

Det var dukat till fest på Old Trafford i lördags. Ole Gunnar Solskjaer hade precis kritat på ett treårigt avtal som gör honom till tränare för världens finaste fotbollsklubb de kommande tre säsongerna. Festen blev dock ingen större klang- och jubelföreställning även om den avslutades med tre poäng. Watford var det bättre laget stora delar av matchen och United hade stora problem med tempot, intensiteten och stundom brände bollen i fötterna på mittfältarna. Solskjaer talade om skador och landslagsuppehåll, men samtidigt hade det funnits nära på två veckor med tid för att slicka sår och vila.

David de Gea kunde inget göra åt Watfords reducering i lördags. Han står i mål nu också. Framför honom så lär det högst troligt ske en förändring. Nyblivne pappan Victor Lindelöf lär kliva in i backlinjen igen. Han lär göra det på Phil Jones bekostnad, även om engelsmannen långt ifrån gjorde bort sig i lördags. Chris Smalling är dock den Lindelöf kamperat mest ihop med och därav tror vi på en sådan lösning nu. Luke Shaw, pojken med vänsterfoten, och Ashley Young, mannen med två högerfötter (stundom) spelar ytterbackar. Antonio Valencia verkar kunna spela om matchen går på andra sidan jordklotet. Nu är vi i England, och då är han med på bänken på sin höjd.

Embed from Getty Images

På mittfältet skulle det vara läge att stuva om. Problemet är väl bara att ingredienserna inte riktigt finns. Nemanja Matics skrala vårform skvallrar om att United behöver påfyllnad på det defensiva mittfältet i sommar. Serben lär spela vidare, de stumma benen till trots. Ander Herrera såg sliten ut när han lunkade av Old Traffords gräsmatta sist men spelar troligen från start nu trots att Andreas Pereira säkert vill annorlunda. Paul Pogba får å sin sida vara hur trött och dålig han vill, ingen är så given i en Unitedelva som världsmästaren just nu. Det är egentligen först då vi går framåt i banan som det egentliga pusslet ska läggas. Anthony Martial gick raka spåret ner i omklädningsrummet i lördags och är inte med nu. Juan Mata var mer än lovligt blek i lördags och Romelu Lukakus status är en aning oklar.

Embed from Getty Images

Skulle jag gissa helt fritt skulle jag placera Marcus Rashford till vänster, Lukaku i mitten och peta in Jesse Lingard till höger. Lingard var uppenbarligen inte redo för 90 minuter i lördags men var en injektion när han kom in. Då Lukakus status är så pass oklar som den är kan det förstås innebära speltid i alla fall för Mata. Det skulle isåfall ge spanjoren antingen en roll som släpande eller som högerytter medan Lingard skulle ta vänsterkanten eller en plats på topp. Hugget som stucket.

Möjlig startelva:

 

Wolverhampton Wanderers

Vargarna från Wolverhampton, ja. De var ofina nog att snuva United på en plats i FA-cupens semifinal. Landslagsuppehållet som följde därefter verkar inte ha gjort de orangetröjade särskilt gott. Wolves slåss som bekant om platsen som sjua i tabellen och ska man vara med i den kampen ända in i den 38:e omgången ska man nog inte göra som man gjorde i lördags. Wolverhampton gjorde då en av säsongens plattaste insatser och föll med 2-0 mot ett Burnley som förvisso slåss för sin överlevnad, men som inte ska utgöra något enormt hinder.

En överraskning sist lagen möttes vara att Nuno Santo valde att ställa John Ruddy i mål. Mot Burnley var Rui Patricio tillbaka, och även om han fick kröka rygg två gånger är det troliga att han åter står i mål nu. Elvan som sådan har varit hyfsat lätt att gissa genom säsongen Santo inte roterar särdeles ofta utan förlitar sig rätt långt på det han ser som en idealelva. De tre mittbackarna på tisdag kväll borde med den logiken heta Conor Coady, Willy Boly och Romain Saiss. Lagkaptenen Coady gjorde självmål senast men har precis som Boly varit en stöttespelare defensivt denna säsong.

Embed from Getty Images

Ruben Neves och Leander Dendoncker lär ta platserna som defensiva balansspelare på mittfältet medan Jonny Castro och Matt Doherty lär spela wingbacks (eller yttrar om ni så vill). Doherty var petad senast men fick hoppa in. Ersättaren Adama Traoré fick inte heller han 90 minuter, varför man kan anta att man nu återgår till ursprungsplanen i Wolverhamptonlägret. Den offensiva mittfältsrollen går isåfall fortsatt till Joao Moutinho och det skulle också betyda att Raul Jiménez åter går in på topp. Lagets bäste målskytt var petad senast och hoppade in med magert resultat mot Burnley.

På topp lär han få sällskap av Diogo Jota, ytterligare en portugis i Wolves lagbygge. Nuno Santo väljer för övrigt ur en frisk trupp och har heller inga avstängningar som belastar.

Möjlig startelva:

Patricio
Saiss, Boly, Cody
Doherty, Dendoncker, Joao Moutinho, Neves, Castro
Jiménez, Diogo Jota

Historik

Manchester United firade 100 möten med Wolverhampton genom att förlora det senaste mötet. I Premier League har lagen mötts enbart nio gånger. United har sex segrar, en oavgjord och två förluster på dessa. Senaste mötet i ligan slutade 1-1 i höstas på Old Trafford medan United vann det senaste bortamötet i ligan med 5-0.

Visste ni att…

 • Mike Dean, en av ligans mest kort- och straffglada domare, dömer matchen?
 • Åtta av spelarna i Wolverhamptons a-trupp är portugiser?
 • Wolverhampton ger Chelsea en match i kampen om vilket lag som har flest utlånade spelare? Inte färre än 17 spelare står som utlånade från Wolverhampton.

Matchfakta

Wolverhampton Wanderers
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 33
Tid: Tisdagen den 2 april 2019, 20.45
Plats: Molineux Stadium, Wolverhampton
Teve: Viasat Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador:

 • Sánchez (knä, slutet april)
Tveksamma:

 • Bailly (huvud)
 • Darmian (oklar status)
 • Lukaku (matchform, stor chans)
 • Martial (skadad)
 • Valencia (oklar status)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 4:e18-7-660-4161
Borta:4:e9-2-530-2229
Bästa målskytt: Lukaku (12)
Disciplin: 60 GK, 3 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V27/2PalaceBPL3-1
V2/3SouthamptonHPL3-2
V6/3PSGBCL3-1
F10/3ArsenalBPL0-2
F16/3WolvesBFA1-2
V30/3WatfordHPL2-1

Wolves

Skador:

 • inga skador
Tveksamma:

 • inga tveksamma
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 7:e12-8-1138-3844
Hemma:10:e7-3-522-1924
Bästa målskytt: Jiménez (12)
Disciplin: 61 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O23/2BournemouthBPL1-1
F26/2HuddersfieldBPL0-1
V2/3CardiffHPL2-0
O10/3ChelseaBPL1-1
V16/3Man UnitedHFA2-1
F30/3BurnleyBPL0-2

United mot Wolves

Totalt: 10048-17-35175-146
Premier League: 96-1-218-6
Borta: 5016-9-2578-94
SENASTE MÖTENA
V2011-12-10HPL4-1
V2012-03-18BPL5-0
O2018-09-22HPL1-1
F2019-03-16BFA1-2
SENASTE BORTAMATCHER
V2010-03-06BPL1-0
F2011-02-05BPL1-2
V2012-03-18BPL5-0
F2019-03-16BFA1-2

Domare: Mike Dean

Assisterande: Cann, Robathan, fjärdedomare: Tierney.
M
PL 2018/19:23101458
PL 2017/18:2490115
PL totalt:47617374750158
Snitt (2016-18):4,10,110,130,28
Alla domare 2017/18:3,10,050,060,15
MVOF
Dömt United:66371316
Dömt Wolves:211065