Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Herrera ryktas klar för PSG; Mata som ambassadör; Mer om teknisk direktör

Ikväll skall United visa Wolverhampton att kvartsfinalen i FA-cupen var ett olycksfall i arbetet och att United inte skall förlora två raka matcher mot ett lag av deras kvalitet. Innan vi drar igång uppladdningen för matchen skall vi redovisa lite nyheter och rykten.

Det blir, återigen, en del silly. Rykten från källor med åtminstone hyfsat bra rykte säger att det är nära att Ander Herrera skriver på för PSG. Vi skall också se lite vad United har för planer för Juan Mata samt att vi igen får anledning att återvända till skriverier om den ”tekniska direktören” som skall anställas.

Ander Herrera till PSG?

Ander Hererra värvades från Athletic Bilbao sommaren 2014 och skrev då på ett kontrakt på 4+1 år. Det är, än så länge, det enda kontrakt han skrivit med klubben, vilket gör att han är kontraktslös till sommaren.

Ett bra tag nu, sedan Herrera kommit in som ett suveränt komplement till Paul Pogba och Nemanja Matic, har känslan varit att spanjoren skall skriva på en förlängning av kontraktet. Herrera har genom åren pratat som att han bryr sig extremt mycket om United, och med en manager som uppskattar honom verkar det ju vara en självklarhet att han skall stanna. Men nu har som bekant Paris Saint-Germain kommit och viftat med pengapåsen, och Herrera ser i nuläget ut att ta sikte mot den parisiska bänken.

Duncan Castles hade bra insyn i United under Mourinhos tid, hur den är nu skall vi låta vara osagt. Men i The Daily Record skriver Castles att Herrera kommit överens med PSG om ett ”pre-contract”, vilket vi får tolka som att Castles menar att Herrera har ett färdigt kontrakt med PSG och därmed åtminstone är nära att lämna United i sommar, om inte United lyckas övertyga honom om att skriva på en förlängning istället.

Embed from Getty Images

I The Telegraph skriver James Ducker att United vill ha kvar Herrera, men att spanjoren kräver alldeles för mycket i lön och att United inte tänker gå så högt som Herrera vill. I nuläget skall han tjäna runt 80.000 pund i veckan, en lön Herrera sägs vilja få upp till runt 200.000 pund i veckan, vilket då skulle placera honom bland de bäst betalda i laget.

Ett stort problem i United för tillfället är Alexis Sanchez och hans lön. Den är så absurt hög (det sägs runt 500.000 pund i veckan) att de andra toppspelarna i United, som ligger på runt 200.000 till 250.000 pund i veckan, nu vill upp till Sanchez nivå, vilket också gör att spelarna på nivån därunder vill haka på i lön så de inte hamnar för långt efter heller.

Dessutom vet vi att andra spelare från engelska lag, exempelvis Emre Can och Aaron Ramsey, låtit sina kontrakt gå ut och då kunnat skriva på extremt lukrativa kontrakt i andra ligor. Detta då lagen inte behövt betala någon transfersumma utan istället kunnat ge mer till spelaren.

Huruvida Herreras prat om sin kärlek till United är större än PSG:s pengapåse lär vi få anledning att återkomma till.

Juan Mata som ambassadör?

Manchester United skall, enligt Manchester Evening News, vara intresserade av att behålla Juan Mata som spelare – och klubben skall också vilja ha kvar honom som ambassadör efter hans karriär.

Matas initiativ med bland annat Common Goal, där han uppmanar fotbollsspelare att skänka 1 % av sin lön till ideella organisationer gällande social förändring och integration är en av många orsaker till att United skall se Mata som en lämplig ambassadör efter hans spelarkarriär.

Hur det blir med fortsättningen som spelare i klubben är i nuläget dock osäkert. Klubb och spelare skall ligga i förhandlingar, och Mata sägs vara lugn över sin situation då det finns intresse både från Premier League och spanska klubbar (oklart vilka) om det blir så att han lämnar United.

Embed from Getty Images

Vad som skall vara ett problem i förhandlingarna mellan United och Mata är att spanjoren sägs föredra ett tvåårskontrakt, medan United föredrar att ge spelare över 30 (Mata fyller 31 i slutet av april) ettårskontrakt. Undantag har dock getts, exempelvis till Marouane Fellaini förra sommaren och det faktum att Alexis var 29 när han fick ett kontrakt över 4,5 år.

Teknisk direktör till nästa säsong

Manchester Evening News skriver det vi redan vet, att det förmodligen inte blir någon ”sportchef” utan en ”teknisk direktör” vars roll kommer vara bredvid Solskjaer men också med ett långsiktigt tänk. Jag anar att vi inte kommer veta exakt hur rollen kommer bli förrän någon är på plats där, om vi ens får en klar insyn då.

Det enda som egentligen är nytt i MEN:s artikel är att det påstås att direktören skall vara på plats till nästa säsongsstart. Då gäller det att Woodward och gänget jobbar på, den kommer fortare än ni anar.