Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarstatisik mars 2019

Mars är över, en månad då United faktiskt hann med att spela fem matcher trots det två veckor långa landslagsuppehållet. Tre segrar och två förluster blev facit, med segern i Paris som höjdpunkt och uttåget ur FA-cupen som lågpunkt.

I den här artikeln redogör vi för statistik för hur spelarna i United rent siffermässigt presterade under månaden. Hårda fakta för hur det faktiskt har gått, men också lite kuriosa som förhoppningsvis öppnar våra ögon ytterligare.

Speltid

450 minuter var maximal speltid den här månaden, och endast två spelare fick äran att representera United från start till mål i samtliga fem matcher, även om Marcus Rashford också var väldigt nära att spela samtliga minuter.

Chris Smalling var, kanske något överraskande, den ene som spelade samtliga minuter medan den andre är mannen som går från klarhet till klarhet; Luke Shaw. Faktum är att vi får gå tillbaka till den 19 januari för att hitta en match där Luke Shaw inte spelade.

24 spelare använde Solskjaer under mars, men då ser vi att åtta spelare var på plan i endast 90 minuter eller mindre.

Följande tio är de spelare som hade mest tid på plan.

Slutligen, de sex i mellanmjölkslandet hade följande speltid fördelat mellan sig.

Mål och assist

Om februari var Paul Pogbas månad, fransmannen gjorde tre mål och tre assist på de sex matcher vi spelade då, så hamnade han plötsligt i en total torka i mars. Han spelade samtliga matcher, förutom mot PSG då han var avstängd, men bortsett från varningarna han ådrog sig mot Southampton och Arsenal så ser vi inga spår av honom i statistiken i mars.

Bäst i månaden får vi till slut utse Romelu Lukaku till, trots att han endast medverkade i tre av matcherna och gjorde poäng i två av dem. Men eftersom han inledde månaden med två mål mot Southampton och sedan följde upp det med att göra ytterligare två mo PSG så blev han månadens mest produktiva spelare i United.

Marcus Rashford skuggade med tre mål, precis efter honom har vi Andreas Pereira med ett mål och en assist samt Luke Shaw med sina två assist. Anthony Martial stod för ett mål och Diogo Dalot för en assist, fler spelare producerade inte poäng för United under mars månad.

Månadens buse

Manchester United har en intressant trend för sig den här säsongen, och det är att inte i en enda match har laget klarat sig utan varning – det är alltid någon som lyckats dra på sig ett gult kort förr eller senare. Mot Watford var det nära att trenden bröts, men i den 92:a minuten bestämde sig domare Atwell för att varna Andreas Pereira då han sköt bort bollen efter avblåsning, så trenden lever åtminstone till kvällens match mot Wolves.

Att utse en månadens buse för februari skulle kanske vara att använda ordet buse lite väl lättvindigt. Elva varningar (fördelat på nio spelare) och noll utvisningar drog United på sig, med Paul Pogba och Nemanja Matic som de enda som domaren uppmärksammade mer än en gång då båda dessa herrar ådrog sig två varningar.

Noterbart är att Lindelöfs varning, som kom mot Wolves i FA-cupen, först blev ett rött kort men omvandlades till ett gult efter att VAR steppat in och korrigerat domslutet.

Kortet var Lindelöfs blott tredje varning för säsongen, vilket trots den låga siffran gör honom till den mest varnade mittbacken i United hittills under säsongen. Det är kanske inte så konstigt att han är den med flest varningar bland mittbackarna, då han är den av dem som spelat klart mest.

Av de övriga på den positionen så har Phil Jones har ännu inte dragit på sig ett enda kort, Chris Smalling (och Marcos Rojo som allt som oftast prenumererar på varningar) står på ett gult kort precis som Eric Bailly som även han har blott ett. Den sistnämnde har ju dock även ett rött kort från tidigare under säsongen, men den av våra mittbackar som fått syna något av korten flest gånger är Victor Lindelöf.

Årets buse hittills, alla spelare inräknat? Nemanja Matic, elva gula och ett rött kort för serben. Än så länge…