Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Barcelona

Embed from Getty Images

Det är det dags för kvartsfinal i Champions League och precis som i åttondelen så ställs United mot exceptionellt tungt motstånd. Barcelona är obesegrade i Champions League och leder La Liga med elva poäng. Men kan det ändå bli ännu ett mirakel för United?

Manchester United

Solskjaer är säkrad för goda tre år i klubben och vi börjar långsamt att slå oss till ro i den tanken. Efter flera oroliga år känns kontraktet med Solskjaer som en varm kram.

Men trots tryggheten som Ole Gunnar inger och den ömsesidiga respekt som nu verkar ha infunnit sig i truppen så har det varit lite knackigt den senaste tiden. Dubbla förluster mot Wolverhampton och torsk mot Arsenal har naggat självförtroendet.

http://gty.im/1134536345

I Uniteds senaste match, förlusten på bortaplan mot Wolverhampton, var det ett United under all kritik som vi fick se. McTominay blev en av få godkända spelare medan spelare som Young nådde bottenbetyg och Pogba har kanske aldrig varit sämre. Med den matchen färskt i minnet känns det tungt inför morgondagen möte med Barcelona. Men ska man någonsin räkna ut en underdog?

Embed from Getty Images

United tog sig vidare i Champions Leaguespelet efter att ha förlorat med 2 – 0 hemma mot PSG. Inför returen hade vi dessutom släppt in totalt fyra mål mot bottenlagen Crystal Palace och Southampton. Vi var således redan uträknade från avancemang. Men så hände någonting. Bäst när det gäller som det så fint heter och alla kom efteråt att tala om miraklet på Parc des Princes.

Embed from Getty Images

Solskjaer har en fantastisk förmåga att inte sätta någon enskild spelare i centrum utan att fokusera på den gemensamma laginsatsen. Har sätter samma tilltro till alla sina spelare med övertygelsen om att de kommer att göra allt som står i deras makt för att vinna matchen, oavsett vad spelaren heter eller vad han har på sitt lönekonto. Det gör att spelare som McTominay går in och levererar trots att spelare som Pogba är. Alla måste dra sitt individuella strå till stacken för att laget ska leverera och det är ovärderligt i en stund då inte mindre än fem potentiella startspelare dras med skador.

Skadorna i truppen innebär att det är en del korrigeringar som bör komma till i startelvan imorgon gentemot vad man hade kunnat önska i en match som denna. De flesta står förvisso som tveksamma, det finns således en chans att de kommer till start men risken för det motsatta är ändå överhängande. Både Herrera och Rashford har stor chans att återvända till spel men frågan är om vi får se dem över hela 90 minuter.

Möjlig startelva:

Barcelona

Barcelona går som sagt som tåget och kliver in i denna kvartsfinal med oerhört gott självförtroende. Vi kunde igår meddela att lagets egna guldgosse Phillipe Coutinho känner sig självsäker inför morgondagens möte med United, samtidigt som han höjer ett varningens finger för vår oberäknelighet.

Embed from Getty Images

Det finns emellertid svagheter i detta till synes monstruösa Barcelona. Sedan Valverdes tog över laget förra året har den defensiva förmågan dalat markant. Så sent som förra veckan, när Barcelona mötte Villareal, fick sig laget en rejäl kyss och tappade en ledning med 2 – 0. Matchen slutade sedermera 4 – 4 och försvaret fick sig en ordentlig åthutning i eftersnacket. Framförallt verkar det vara de centrala backarna som inte riktigt lirar. Så fort Piqué inte är på plats är det förvirrat mellan ynglingarna Umtiti och Langlet.

Embed from Getty Images

Trots att det släpps in en hel del mål bakåt så skjuts det också in många mål framåt. För att återgå till matchen mot Villareal, där Barcelona låg under när matchklockan slog över till 90 minuter så lyckades man ändå säkra ett oavgjort resultat. Med spelare som Messi och Suarez kan Barcelona ofta förlita sig på att man gör fler mål än motståndarna i slutänden. 81 mål har laget gjort totalt och tillsammans har Messi och Suarez gjort 53 av dessa. Det är med en enorm hastighet och kraft dessa två giganter drar fram och det vill till att man är med när tåget går.

Möjlig startelva:

Ter Stegen
Alba – Lenglet – Piqué – Roberto
Arthur – Busquets – Rakitic
Coutinho – Suarez – Messi

Historik

Dessa två giganter har mött varandra totalt tolv gånger tidigare. United har vunnit tre gånger och Barcelona fyra. Det är således relativt jämt track record vilket skänker styrka och motivation. De senaste fyra tillfällena är dock inte till Uniteds fördel då man endast lyckats knäcka spanjorerna en gång.

Visste ni att…

 • United har tagit sig till kvartsfinal i Champions League 13 gånger genom åren
 • Senaste gången som United tog sig till kvartsfinal i Champions League var 2014

Matchfakta

Manchester United
Barcelona

Matchinformation

Turnering: Uefa Champions League, kvartsfinal, 1:2
Tid: Onsdagen den 10 april 2019, 21.00
Plats: Old Trafford, Manchester
Teve: Viasat Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador:

 • Sánchez (knä, slutet april)
Tveksamma:

 • Bailly (huvud, stor chans)
 • Darmian (oklar status)
 • Herrera (skadad, stor chans)
 • Rashford (fot, stor chans)
 • Valencia (oklar status)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 6:e18-7-761-4361
Bästa målskytt: Lukaku (12)
Position och bästa målskytt avser den inhemska ligan.
FORM
V2/3SouthamptonHPL3-2
V6/3PSGBCL3-1
F10/3ArsenalBPL0-2
F16/3WolvesBFA1-2
V30/3WatfordHPL2-1
F2/4WolvesBPL1-2

Barcelona

Skador:

 • inga skador
Tveksamma:

 • Dembélé (hamstring)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 1:a22-7-281-3173
Bästa målskytt: Messi (33)
Position och bästa målskytt avser den inhemska ligan.
FORM
V9/3VallecanoHligan3-1
V13/3LyonHCL5-1
V17/3BetisBligan4-1
V30/3EspanyolHligan2-0
O2/4VillarrealBligan4-4
V6/4A MadridHligan2-0

United mot Barcelona

Totalt: 113-4-415-20
Hemma: 42-2-09-5
SENASTE MÖTENA
O2008-04-23BCL0-0
V2008-04-29HCL1-0
F2009-05-27NCL0-2
F2011-05-28NCL1-3

United mot Spanien

Totalt: 5413-22-1964-74
Hemma: 259-11-5

Barcelona mot England

Totalt: 7233-21-18124-83
Borta: 3310-9-14

Domare: Gianluca Rocchi

Assisterande: Meli, Passeri, fjärdedomare: Orsato, videodomare: Irrati, extra videodomare: Guida.
M
CL 2018/19:418101
CL 2017/18:416101
CL totalt (kval exkluderat):32126808