Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Barcelona 0-1

Embed from Getty Images

Manchester United gav sig själva om inte ett berg att bestiga så en rejäl uppförsbacke inför kvartsfinalreturen mot Barcelona på Nou Camp. Spanjorerna tilläts vinna med 1-0 i Manchester på onsdagskvällen och även om United vänt den här typen av underläge förr den här säsongen så kan vi nog vara ense om att det blir kopiöst mycket mer jobbigt den här gången.

Jag erkänner villigt att jag inte är fullt lika pessimistisk som Gustav är i snackisarna när jag funderar tillbaka på en gårdagen. Det som till syvende och sist retar mest är att Manchester United inte tog initiativet från start utan lät Barcelona hålla i taktpinnen och göra matchens enda mål redan efter tolv minuter. United visade, efter dryga halvtimmen, att man behärskar ett lag som Barcelona. Man gjorde det med en omställningsfotboll som bär Solskajers signum och med en bredd som inte funnits där tidigare.

Matchen blottade också var United behöver förstärka i sommar, det kan ingen sticka under stol med. Den blottade också att Solskjaer inte alltid har den ultimata fingertoppskänslan då det gäller att byta rätt spelare vid rätt tidpunkter. Nu vet vi inte orsakerna till att Dalot och Rashford klev av då de klev av igår, men sett ur ett åskådarperspektiv tedde sig åtminstone det förstnämnda en aning märkligt.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 8

Vi ska tacka David de Gea för att vi åtminstone har en chans i returen på Camp Nou. Fotparaden i första halvlek, när Coutinho tar avslut. Få, om ens någon målvakt i världen, gör den räddningen.

Ashley Young: 2

Tågade ut som lagkapten jämte Messi. Uppträdde långt ifrån som en lagkapten. Ashley Youngs vara eller icke vara i United måste tas till diskussion. Så usel, så usel i en match som gällde så mycket. Inget att hämta defensivt och en inläggsfot som är totalt obefintlig.

Chris Smalling: 5,5

Varnad 86′. Slår Messi blodig, om än inte medvetet. Känns mest vilsen i mittbacksduon och situationen som föranleder 0-1 känns inte helt balanserad.

Victor Lindelöf: 6,5

Kan likt de Gea ha räddat United inför returen med en perfekt spurt och en tillräckligt lång tå i andra halvlek. Klart bättre än Smalling i positionerna, men lider av att möta ett så snabbt lag som Barcelona.

Luke Shaw: 4,5

Varnad 19′. Kanske något märklig varning, men Shaw har ingen bra afton som helhet. Okej att självmålet inte helt kan tillskrivas honom, men det funkade varken defensivt eller offensivt. Lider måhända av formationsbytet.

Fred: 6

På något sätt känns det som om det här är Freds typ av match betydligt mer än en en måndagsmatch i Brighton. Tar hyfsat smarta beslut och fördelar en del bollar. Gör misstag som vi vant oss vid att han kan göra.

Scott McTominay: 7

Egentligen samma kommentar som för Fred. McTominay verkar trivas med ansvaret i denna typ av matcher, och det var inte i Matics frånvaro United förlorade matchen. Försöker få med sig en straff, men Rocchi köpte inte förstärkningen.

Paul Pogba: 5

Här var det då tvärtom. I en match där man kan förvänta sig att en världsmästare som Pogba ska ange tonen och visa exempel så gör han inte det. Anonym, frustrerad och med många felbeslut. Inte bra.

Diogo Dalot: 6

Utbytt 74′. Han är ingen avslutare, Dalot. Hade han varit det hade United kanske fått med sig 1-1 igår. Fortsatta brister i defensiven, men visar sig åter bättre offensivt. Söker ytor.

Marcus Rashford: 6

Utbytt 85′. Ut med fem minuter kvar på klockan. Sliter och försöker, men får inte det understöd han förtjänar av Pogba. Det där sista lilla saknas i denna typ av matcher.

Romelu Lukaku: 5

Utbytt 68′. Förste man att bli utbytt. Tillbaka där han varit tidigare i år. Orörlig och trög, söker inte boll och kör fast utanför straffområdet. Petas i helgen?

Anthony Martial: 5

Inbytt 68′. Så väldans mycket bättre blev det inte efter bytet. Ur form.

Jesse Lingard: 5

Inbytt 74′. Varnad 76′. Får matchens billigaste varning. Det är det vi minns.

Andreas Pereira: N/A

Inbytt 85′. Spelade för kort tid för att betygsättas.