Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Matchflytt(ar); Sommaren med Edwin; Damerna på helig mark?

Embed from Getty Images

På söndag spelar Manchester United match igen. Everton står för motståndet på Goodison Park i vad som är ytterligare en måstematch den här våren. I väntan på den betar vi av en rätt mager nyhetsskörd där vi bland annat konstaterar att flera matcher fortfarande kan bli flyttade. Detta som en följd av att både Tottenham och Liverpool är klara för semifinalspel i Champions League. 

Nya matchdatum på kommande

Manchester United har tvingats till ommöbleringar i matchprogrammet ett antal gånger i vår. Nu står man inför ytterligare justeringar. Liverpool och Tottenham är som bekant klara för semifinalspel i Champions League, vilket gör att deras matcher nu ses över. Tottenhams måndagsmöte med Bournemouth kommer att flyttas från den 6 maj, medan Liverpools bortamöte med Newcastle dagen innan även det kan flyttas. Det i sin tur kan få följder för såväl Manchester United som City. Exakt hur det faller ut får vi återkomma till.

Edwin sommarens bästa värvning?

James Ducker, som bevakar Manchesterlagen för The Telegraph skriver i en krönika att den bästa värvningen United kan göra i sommar inte är en spelare, utan en ledare. Edwin van der Sar beskrivs som mannen bakom den succén i Ajax som i förrgår bar hela vägen till en semifinal i Champions League. Uniteds forne målvakt beskrivs av Ducker som en ideal rekrytering som sportchef eller teknisk direktör (kalla det vad ni vill) då han känner klubben inifrån och, bevisligen, kan bygga om ett lag från grunden. Edwin van der Sar själv uttryckte att det ingalunda är omöjligt att han återvänder en dag, men att det inte lär ske inom den närmaste framtiden.

Uniteds velande och trevande i frågan om en teknisk direktör ska också vara en av orsakerna till att klubben inte ännu knutit Mike Phelan till sig på ett långtidskontrakt, om vi ska tro Ducker.

Embed from Getty Images

Damerna på Old Trafford?

Igår tog Manchester Uniteds damer steget upp till den engelska högstaserien. Idag rapporterar BBC att vi nästa säsong kan få se Casey Stoneys lag på Old Trafford. Stoney säger att diskussioner förs med klubben och att det denna säsong inte var möjligt sett till spelschemat. Den engelska högstaligan är dock mer strukturerad än övriga damserier i landet, varför det inte ska ses som omöjligt att damerna kan få spela i Uniteds egentliga hemmaborg.

Embed from Getty Images

Everton, ja

Till sist, vår eminente skribent Adam skickade ut en mastig införrapport tidigare idag. Läs hans tankar inför mötet med Everton här.

Inför: Everton – Manchester United