Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Manchester United – Aston Villa 5-0

Det blev som väntat en odramatisk dag när United slog Aston Villa med 5-0 på hemmaplan, och därmed säkrade uppflyttning till Women’s Super League, som är Englands högsta division inom damfotbollen. Matcherna duggar tätt såhär i slutet av säsongen och om man även vinner kommande match mot Crystal Palace är även seriesegern säkrad med tre matcher tillgodo.

Det var med skyhöga förväntningar som både spelare och fans inledde dagen på Leigh Sports Village, dels med tanke på tabelläget inför matchen men också med förra matchen mot Villa i färskt minne, som United vann med hela 12-0. Dagens siffror blev kanske inte riktigt lika grandiosa, men målskyttet inleddes i vanligt ordning tidigt. Casey Stoney, som under hela säsongen jobbat väldigt mycket med fasta situationer, måste varit mer än nöjd när United spräckte Aston Villas nolla genom en hörna slagen av Alex Greenwood. Millie Turner mötte bollen med pannan och gjorde därmed sitt andra mål för säsongen.

En kort stund senare var det dags igen, och den här gången var det Greenwood som skrev in sig i målprotokollet. Efter att Lizzie Arnot ställt till oreda i Villaförsvaret sedan matchens inledning drogs hon till slut ner i straffområdet, och domaren pekade helt korrekt på straffpunkten. Ordinarie straffskytten Katie Zelem fanns inte med i dagens trupp så det var vår lagkapten som gavs förtroendet idag. Greenwood gjorde inget misstag från elva meter och lade enkelt in 2-0 med en säker straff. Strax före halvtidspausen var det Jess Sigsworths tur att bättra på siffrorna lite, och på en assist av Mollie Green satte hon Uniteds tredje mål för dagen.

United började andra halvlek lika piggt som första, och strax efter att Arnot, som fortsatt briljera på sin kant, spelat fram Ella Toone att göra 4-0 på volley fick Villa sin målvakt Rodgers utvisad efter att ha tagit bollen med händerna utanför straffområdet. Aston Villa. som för dagen kom till spel utan reservmålvakt, var således en spelare kort och fick ställa mittbacken Jade Richards i mål.

Efter denna incident hände det inte mycket i matchen. Villa hade inte ett enda skott på mål och Sio Chamberlain i Uniteds mål var sorgligt sysslolös matchen igenom. Man backade hem med resterande spelare kvar på plan och United trycke på så gott det gick, men lyckades bara göra ett mål till genom Charlie Devlin som bytts in när Sigsworth gick ut. En väntad och välförtjänt seger med siffror i underkant innebar trots alls uppflyttning och ett spektakulärt firande när domaren till slut blåste av matchen.