Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Everton – Manchester United 4-0

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds herrlag spenderade påskdagen med att skämma ut sig. Fem minuter i början skulle kunna anses som okej, sedan tog Everton över och United fick dem att se ut som Barcelona, Real Madrid eller annat europeiskt topplag. 4-0 slutade matchen i slutändan, hade United släppt in ett mål till hade det varit delat Uniteds största Premier League-förlust någonsin. Och det var närmre, betydligt närmre, 5-0 än 4-1.

Det är lätt att glömma insatser, men detta var nog utan tvekan Uniteds sämsta insats under den här säsongen, Mourinhos bedrövliga höst inräknat. Ja frågan är när United var så här bedrövliga sist. Kan det ha varit Spurs borta i april 2016 eller får vi gå tillbaka hela vägen till debaclet som gav 0-4 mot Milton Keynes Dons i ligacupen 2014, då vi liksom nu förlorade med 4-0? Det är den typen av prestation vi såg idag i alla fall.

Defensiven

Fred och Matic hade någon form av defensivt ansvar på mittfältet, Lindelöf spelade till höger (i första halvlek), Dalot till vänster och firma Smalling och Jones (förhoppningsvis för sista gången) var de som skulle leda laget från mittförsvaret. Och ja, de Gea bakom dessa då.

Men så öppna gator det var för Evertons offensiva mittfält och anfall som det var idag får det inte vara i något Premier League-lag, allra minst i ett lag som kämpar för en plats i toppen.

Embed from Getty Images

Vid det första målet går varken Smalling eller Pogba in rejält i nickduellen, och Diogo Dalot stoppar fram huvudet som en P14-spelare istället för att gå in rejält mot Richarlison.

Andra och tredje målet får de Gea ta på sig (mer om honom nedan) och sedan hade vi ett helt försvar som kollapsade vid Evertons fjärde mål. Det var ageranden som vi sällan ser när det kommer till professionella fotbollsspelare.

Offensiven

Nej, det hade United ingen. Första, ja faktiskt enda, skottet på mål för United kom efter 86 minuter, och då var det ett alibiskott från Anthony Martial som stått still de tidigare 85 minuterna.

För att ta det mest positiva; Romelu Lukaku försökte. Han lyckades aldrig, men han hade en vilja som nästan tangerade att vara okej. Det var det. Marcus Rashford var komplett usel, Anthony Martial komplett usel, Paul Pogba komplett usel och understödet från resten av laget obefintligt.

Till nästa match, trots att det är mot Manchester City, så måste Ole Gunnar Solskjaer ta med sig spelare som Angel Gomes, Tahith Chong och Mason Greenwood. Om de inte får chansen att minst vara med i truppen när spelarna framför dem är så dåliga, när skall de någonsin få det?

David de Gea

Det har pratats om att David de Gea har en sämre säsong. I spanska landslaget har han varit lite misstagsbenägen, och det är något som nu letat sig in i hans spel för United också.

En kraftig tabbe mot Arsenal, ett enormt misstag mot Barcelona i tisdags och dagens supertabbe på Sigurdssons skott är bara toppen på isberget. Han är sämre på att hålla inlägg i år än tidigare, han har dessutom skaffat sig en förmåga att kasta ut bollen till medspelare som inte är redo.

Embed from Getty Images

Vi vet ju också att de Gea bara har kontrakt över nästa säsong, och att det pågår förhandlingar för en förlängning. Men med tanke på den här säsongen, är det så självklart? Han kräver en absurd lön, och de kraven lär inte gå ner bara för att han har en sämre period. Men om Real Madrid eller Paris Saint-Germain kommer med ett bud som gör honom till den dyraste målvakten någonsin, är det en självklarhet att tacka nej till det som det ser ut nu?

United har en ung, lovande målvakt i Dean Henderson som just nu gör succé på lån. Ja, det är en enorm skillnad på att gå in i United, men om det skall byggas om med yngre spelare, varför inte göra det på målvaktspositionen också?

Säger inte att United bör göra det, men för första gången på många år är David de Gea inte lika given som han brukar vara, så någonting måste hända. Förhoppningsvis hittar han sig själv igen och United kan få honom att signera ett nytt kontrakt, men just nu känns ingenting säkert.