Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Everton – Manchester United 4-0

Embed from Getty Images

Manchester United blev idag förnedrade av Everton på Goodison Park, där hemmalaget vann med 4-0. United började matchen dåligt och sedan blev det bara sämre.

Totalt sett kan vi summera ett fullständigt lågvattenmärke. Det var uselt på alla sätt och vis. Kvaliteten saknades, så även viljan. Everton sprang mer, tacklade hårdare, passade bättre och sköt oftare, hårdare och mer välplacerat.

Uselt, uselt, uselt och spelarna måste skämmas. Lagledningen måste skämmas. Supportrarna behöver inte skämmas.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 3,5

Det är en konstig mening att skriva men just nu har Manchester United ett målvaktsproblem. Jag vet inte vad David de Gea gjorde i Atlético Madrid men i United har han aldrig spelat sämre än just nu. I var och varannan match kostar han oss baklängesmål. Trots att Sigurdsson aviserade sitt skott när Sir Alex Ferguson fortfarande var manager för United så var målvakten inte förberedd. Återigen satte han också lagkamrater i problem med vansinniga uppspel, något som börjar bli mer regel än undantag. Ett par hyggliga räddningar räddar honom från ett riktigt bottenbetyg.

Victor Lindelöf: 4

För andra matchen i rad spelade Lindelöf som högerback. För andra matchen i rad såg han inte alls bekväm ut. Osäker i positionsspelet, osäker i tacklingarna, osäker med bollen, ifrånsprungen i löpduellerna. Efter paus flyttade Lindelöf in som mittback och där gjorde han det bättre. Betyget uppjusterat då han (i första halvlek) spelade ur position.

Chris Smalling: 3

Jag tycker att Chris Smalling under Ole Gunnar Solskjaer har varit vår bästa mittback. Idag var han vår klart sämsta. Han ramlade, han missade passningar, han förlorade nickdueller.

Phil Jones: 4,5

Utbytt 46. Jag kan bara anta att Jones blev utbytt för att han var skadad. I mitt tycke var han minst dålig i United idag. Tacklingen där han blev skadad var en av ytterst få bra aktioner av en Unitedspelare i den här matchen.

Diogo Dalot: 3

Dalot såg ut som en högerytter som klev ner för att spela vänsterback för första gången i karriären. Märkligt, då han ju i grunden är högerback och vid ett flertal tillfällen har spelat vänsterback (om än bara i undantagsfall i United). Allting såg väldigt avigt ut, nästan som att han inte visste var på planen han befann sig. Hamnar snett gång på gång och är delat skyldig till åtminstone två av Evertons mål. Betyget uppjusterat då han spelade ur position.

Paul Pogba: 4

Slog en fin passning till Rashford som var värd ett bättre öde (se också Barcelona). Utöver det helt osynlig i första halvlek, då han tillhörde det absoluta bottenskiktet i laget. Höjde sig dock efter paus och var då en av ytterst få spelare som faktiskt såg ut att bry sig. Noterades för fyra ”key passes” vilket var fyra fler än alla lagkamrater tillsammans.

Nemanja Matic: 2

Beundrade Sigurdsson och gav islänningen allt utrymme i världen för att lägga upp bollen för högerskott. Den aktionen ensamt är nog för att underkänna Matic. Tyvärr så gjorde serben ingenting för att reparera sitt misstag. Viljan saknades, kvaliteten saknades.

Fred: 3,5

Utbytt 46. Sprang, vann boll, gav bort boll. Och så repeterades det hela. Oerhört dålig, men jag kan ändå tycka att han var fel spelare att statuera exempel med när det var dags för halvtidsbyte.

Marcus Rashford: 3,5

Utbytt 77. Sköt över, sköt utanför, sköt över och utanför. Gjorde väldigt lite och det lilla han gjorde saknade kvalitet.

Romelu Lukaku: 3

Stod längst fram och vann många nickdueller. Tyvärr hjälpte det inte United då bollen aldrig stannade varken hos honom själv eller någon lagkamrat. Slog 26 passningar i matchen, varav 12 till fel adress, siffror som till och med en långsparkande målvakt skulle skämmas över. Blev utbuad av hemmapubliken för att han fyra säsonger i rad hade den dåliga smaken att vara Evertons bästa spelare och bästa målskytt.

Anthony Martial: 2

Lat, ointresserad och bara genomusel. Spelade upp sig lite sista kvarten. Det skiter jag faktiskt fullständigt i.

Ashley Young: 4

Inbytt 46. Kom in efter paus, roffade åt sig kaptensbindeln och skällde på lagkamraterna. Ingen lyssnade på honom. Jag ger väldigt lite för att leda genom att skrika. (Ja, Roy Keane skrek. Men det var en försvinnande liten del av hans ledaregenskaper.) Kommer snett före fjärde målet och gör ytterligare något misstag. Usel, men ändå ett steg i rätt riktning efter de horribla insatserna han har bjudit på den senaste tiden.

Scott McTominay: 4,5

Inbytt 46. Varnad. Kom in efter paus och visade någon form av vilja. Gjorde väl inget som egentligen var bra men heller inget som var anmärkningsvärt dåligt.

Andreas Pereira: n/a

Inbytt 77. Spelade för kort tid för att bedömas. (Lite märkligt, kan jag tycka, att inte Sánchez fick chansen att springa i en kvart.)